DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
subroofer

Re: Doporučení nějakého delaye?

Příspěvek od subroofer »

Nevim jestli pomůžu, ale já bych volil takto:
V případě, že ten DELAY bude primárně na živý hraní, tak bych šel rozhodně do HAZARAI, jeslti chceš ale spíš hodně nahrávat, doma atd., tak ANALOG je moc fajn a mám ho radši, ikdyž nakonec většinou použiju třeba TAPE DELAY simulaci z G-Sharp.

Hazarai se mi zdá jako nejuniverzálnější stompbox delay, DL4 od Line6 taky OK, Hazarai lepší :)
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A můžu se zeptat, proč naživo chtít multifunkční delay a na doma či nahrávání analog? Co když chci na doma mašinu typu SMMH nebo naopak naživo používat analogový zvuk? Rozhoduju se přece podle toho, jak to hraje, ne kde s tím budu hrát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Nero: Jasně. Jde o to, že často nahrávám, a většinou nakonec šáhnu po nějakým tape, lofi, analog, kterej má pro mě příjemnější průběh opakování, samozřejmě že to může a často je digitál, buď s modulací nebo temnějším filtrem, kterej to nasimuluje. Třeba u delayů typu BOSS tohle nejde a opakovačka je čirá, což se mi nikdy nehodilo - asi proto, že to je celkem nereálný (když tleskneš ve velkém prostranství nebo roomu atd., tak ty vlny nikdy nemaj stejnej tone. Naopak naživo se ten analog, tape atd. moc neprosadí a zaniká, tedy v rockové kapele myšleno...

Je to jen osobní zkušenost, nic víc, nic míň. Určitě subjektivní. Ale prostě naživo bych si vzal šikovnej digi delay alá Hazarai nebo DL4, případně Deluxe MM, ale starý jednoduchý a krátký analogy (200, 300 ms) typu Boss, Ibanez nejsou nejlepší volbou, zato na nahrávce se ta barva hodí 8).
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Je pravda, že staré analogy určitě moc slyšet nejsou, ale ty pedály jsou spíše na takové podbarvení zvuku, něco jako reverb. V tom jsou fantastické a digitál tohle samozřejmě neumí a digitál se simulací analogu je v tomhle někdy dost mizerný. V poslední době se ale na trh vyrojilo i dost analogů, které zase tak temné nejsou - já teď používám Way Huge AquaPuss a jsem moc spokojený, zatím můj nej analogový delay a to jsem měl Boss DM-2, Bos DM-3, Ibanez AD-99, Ibanez AD-9... víc si nevzpomenu, oproti těmhle je AquaPuss víc slyšet (není tak temný) a taky míň šumí :)

Jsou ale i digitály, které mají ty repeaty velice příjemné a nesterilní, postupně se degradující, třeba stará DD-2/DD-3, ta je v tomhle vynikající.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

qwer píše:Je pravda, že staré analogy určitě moc slyšet nejsou, ale ty pedály jsou spíše na takové podbarvení zvuku, něco jako reverb. V tom jsou fantastické a digitál tohle samozřejmě neumí a digitál se simulací analogu je v tomhle někdy dost mizerný. V poslední době se ale na trh vyrojilo i dost analogů, které zase tak temné nejsou - já teď používám Way Huge AquaPuss a jsem moc spokojený, zatím můj nej analogový delay a to jsem měl Boss DM-2, Bos DM-3, Ibanez AD-99, Ibanez AD-9... víc si nevzpomenu, oproti těmhle je AquaPuss víc slyšet (není tak temný) a taky míň šumí :)

Jsou ale i digitály, které mají ty repeaty velice příjemné a nesterilní, postupně se degradující, třeba stará DD-2/DD-3, ta je v tomhle vynikající.
Předpokládám, že ten aqua puss máš ten nový a ne ten starý původní? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Smrťokvítek píše: Předpokládám, že ten aqua puss máš ten nový a ne ten starý původní? :)
JJ samozřejmě nový :D Takový šílenec, abych kupoval tu původní verzi, nejsem :D Ale ten nový je fajn, moc sice nevěřím takovým těm mainstreamovým pedálům alá EHX, Dunlop, Boss apod., ale tenhle delay je moc fajn, Dunlop se vytáhnul... narozdíl třeba s jejich Way Huge Angry Troll :roll:
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Dobře nasimulovaný analogy jsou v rackovkách od TC Electronics (i v nejlevnejsim G-Sharp). Tam se mi ty průběhy fakt líběj, na DL4 ani Hazarai to takhle bohužel nejde.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

subroofer: Takto souhlasím - jen mi ten tvůj post vyzněl jako takové podivné dogma vyhrabané bůhví kde, proto jsem se tak divil :wink:

Já právě používám jako základ digitální delay a jednou, až nebude co jiného řešit, si k němu plánuju dokoupit nějaký subtilnější analog, abych si doplnil možné spektrum zvuků 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Jasně. Může to tak vypadat, delší dobu jsem žádnej analog nevlastnil, ale různejch FX jednotek a efektů obecně celkem ano (LEXICON, TC, ENSONIQ...), tak si člověk udělá obrázek, ale ty zkušenosti nepramení vyloženě s uživáním v kombinaci s kytarou. Třeba s Deluxe MM jsem se nikdy nepotkal, snad jednou.

Nejhorší digi delay v single boxu byl snad AKAi Headrush, vůbec se mi nelíbil, chvílemi mi přišlo, že točím knoflíkama a nic se neděje, takovej bezcharakterní... :mrgreen:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Opravdu skvělý je delay od Seymour Duncan - bohužel dost opomíjený, ikdyž si to podle mého názoru vůbec nezaslouží. Je to analog i digitál v jednom, je velmi univerzální, jednoduchý na ovládání, má modulaci, přepínání mezi bufferem a true bypass... Opakování jsou hodně čisté a někomu mohou znít nezajímavě, pro mě je to takový pracant za dobré peníze.
johnbell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnbell »

ja používám BOSS DD7 a ten je supr. Nemůžu si ho nevynachválit :) :)
Kytary a jiné
Blackstar Series one 50W
Fender Telecaster deluxe blackout
Manson MA1
Tenson mandolin
band
http://bandzone.cz/zamcenahlava
http://www.zamcenahlava.cz
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jester píše:Můj skromný tip na normální delay bez velkých parádiček je Mad Professor Deep Blue Delay CB.
ten mě nedávno hodně zaujal, z ukázek zní úžasně :) nemít ten Disaster Transport, tak po něm asi koukám :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše: ten mě nedávno hodně zaujal, z ukázek zní úžasně :) nemít ten Disaster Transport, tak po něm asi koukám :-D
Jsem téhož názoru. Dokonce mám takové nutkání si ho zkusmo pořídit. Uvidíme, jak mi půjde prodej MP Forest Green Compressor, který teď budu prodávat, a potom se rozhodnu. :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše: Můj skromný tip na normální delay bez velkých parádiček je Mad Professor Deep Blue Delay CB.
Můj tip by zase byl MXR Carbon Copy, třeba... :wink: Deep Blue znám jen z ukázek a popisů na webu, takže nebudu soudit, ale vypadá zajímavě také.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:
Jester píše: Deep Blue znám jen z ukázek a popisů na webu, takže nebudu soudit, ale vypadá zajímavě také.
Já samozřejmě taky jen a jen z ukázek. Ono je to těžký, vyzkoušet tady v ČR v obchodech boutique efekty některých značek naživo. I když zrovna ty MP Audiotek dováží.
lubos

Příspěvek od lubos »

Nero píše:
Můj tip by zase byl MXR Carbon Copy, třeba... :wink: Deep Blue znám jen z ukázek a popisů na webu, takže nebudu soudit, ale vypadá zajímavě také.
Carbon Copy používám víc než půl roku a je výborný! Ale chvilku mi trvalo než jsem se s ním zžil - vychytal ta správná nastavení. Asi proto že do té doby jsem hrál jen s digitály.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Deep Blue zní krásně. Ale za 6tis v ČR. Děkuji, nechci :roll:
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

subroofer píše:Deep Blue zní krásně. Ale za 6tis v ČR. Děkuji, nechci :roll:
Existuje i verze CB (PCB) která stojí pod 200 dolarů. Při akcích se to dá sehnat do těch 200 dolarů i s poštou. Uvedené platí samozřejmě do konce března, než se sníží hodnota zboží z USA, u kterého se nemusí platit DPH.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Můj tip na superlevný delay - Behringer Echo Machine EM600: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... m-600.html
Je mi jasné, že nad ním bude spousta lidí ohrnovat nos jako nad většinou produktů Behringer, ale budiž. Já jsem s ním spokojen. Mám na PB i EHX Memory Toy, na EM 600 dokážu při troše štelování nastavit velmi podobný efekt. Buffered bypass je podle mě zcela OK, i když spousta lidí referuje o žraní či mršení signálu.
Je to kopie modelovací krabičky Line6, typ teď z fleku nevím. Za ty prachy delay, který by uměl simulovat všechny možné typy echa a delaye (reverse, multitap - dobrý třeba pro zvuk á la Hank Marvin z Shadows, ducking atd., to vše buď v dig., nebo v analog. či tape módu, s možností přimíchat modulaci), prostě neseženete. Myslím, že s ním má nějaké zkušenosti i Cybermuff, viz fotky na jeho stránkách. Rozhodně za ty prachy i dobrá učební a experimentální pomůcka pro věčné hledače požadovaného dozvuku.
Další tipy na levné delaye: Marshall Echohead EH-1, a pak 2 modely delaye Beta Aivin (ten pokročilejší je kopie Bosse, snad DD-6, mám ho a pracuje OK, ale nakonec ho na mém PB nahradil ten EM-600).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“