Kytara na začátek okolo 16 000
Pravidla fóra
Kytara na začátek okolo 16 000
Zdravím,
je mi 28 a rád bych začal na hrát na el. kytaru něco už jsem tu přečtl.
kamarád mi nabízí svoji
http://www.audiotek.cz/product-29122-ep ... ight-ebony
je použitá a chce za ni 16500kc. Potřeboval bych poradit, jestli je to dobrý nápad, nebo bude lepší koupit něco nového v podobné cenové relaci, nebo jít do něčeho levnějšího. Hrát bych chtěl rock.Jak mi to půjde netuším, ale nechci kupovat něco, co budu za rok měnit, ale zároveň bych do toho nerad cpal moc peněz 16 tis. uz je dost penez.
Děkuji za rady.
je mi 28 a rád bych začal na hrát na el. kytaru něco už jsem tu přečtl.
kamarád mi nabízí svoji
http://www.audiotek.cz/product-29122-ep ... ight-ebony
je použitá a chce za ni 16500kc. Potřeboval bych poradit, jestli je to dobrý nápad, nebo bude lepší koupit něco nového v podobné cenové relaci, nebo jít do něčeho levnějšího. Hrát bych chtěl rock.Jak mi to půjde netuším, ale nechci kupovat něco, co budu za rok měnit, ale zároveň bych do toho nerad cpal moc peněz 16 tis. uz je dost penez.
Děkuji za rady.
Re: Kytara na začátek
teda nevim jestli jsou aktivní snímače nejlepší nápad na rock. vůbec bych asi do začátku zkusil něco univerzálnějšího.
přečti si ty thready o výběru kytary: elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html
přečti si ty thready o výběru kytary: elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html
-
woro90-1
Konečně rozumný nováček! Haleluja!
Odpusťte mi nekonstruktivní komentář a řvaní, tohle prostě muselo ven...
Pokud té kytaře nic není, cena by to mohla být rozumná, dalo by se to v případě neúspěchu prodat dál s minimální ztrátou. Spíš jde o to, jaký rock chceš hrát, tohle je primárně metalová mašina, ačkoli by měla být použitelná i do jemnější hudby. A ty snímače na ní produkují dost specifický zvuk oproti tradičním pasivním. Máš s kytarou nějaké zkušenosti nebo ses prostě rozhodl, že se na ni začneš učit a že chceš hrát rock? Pokud máš aspoň minimální zkušenost, hlavně ozkoušej, zda ti sedí. To znamená, že ti je pohodlná (vyvážení, tvar těla, profil krku, poloha kobylky) a zní tvému uchu dobře.
Peťane, aktivy se v principu dají použít na cokoli (mám dojem že jsem je viděl u nějakého jazzmana a neznělo to vůbec špatně), ale ten zvuk není zrovna tuctový - samotný snímač je nízkoimpedanční, takže má daleko vyrovvnanější frekvenční charakteristiku.
Odpusťte mi nekonstruktivní komentář a řvaní, tohle prostě muselo ven...
Pokud té kytaře nic není, cena by to mohla být rozumná, dalo by se to v případě neúspěchu prodat dál s minimální ztrátou. Spíš jde o to, jaký rock chceš hrát, tohle je primárně metalová mašina, ačkoli by měla být použitelná i do jemnější hudby. A ty snímače na ní produkují dost specifický zvuk oproti tradičním pasivním. Máš s kytarou nějaké zkušenosti nebo ses prostě rozhodl, že se na ni začneš učit a že chceš hrát rock? Pokud máš aspoň minimální zkušenost, hlavně ozkoušej, zda ti sedí. To znamená, že ti je pohodlná (vyvážení, tvar těla, profil krku, poloha kobylky) a zní tvému uchu dobře.
Peťane, aktivy se v principu dají použít na cokoli (mám dojem že jsem je viděl u nějakého jazzmana a neznělo to vůbec špatně), ale ten zvuk není zrovna tuctový - samotný snímač je nízkoimpedanční, takže má daleko vyrovvnanější frekvenční charakteristiku.
Chcelo by to napísať konkrétne čo by si chcel hrať, prípadne tvar gitary. Možno by sa našlo aj niečo iné.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Konkrétně rock, metal.. Tvar se mi líbí superstrat...
-
woro90-1
Tak naběhni do hudebnin a zkus, co ti sedí v pazourách. Na to v principu ani nemusíš vědět, jak se na to hraje; stačí, že se ti to bude pohodlně držet.
Tak mu rekni ze si ji na mesic pujcis a pak mu reknes jo anebo zatahnes par piv. Tezko ted hned usoudis jestli je to dobra volba. No pokud by jsi chtel neco trochu levnejsiho, tak mam na bazaru Ibanezku RG370, coz je idealni kytara pro Tebe 
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Tak ber superstrat.U toho LP by tě mohlo překvapit, jaká je to těžká mrcha.sprg píše:Konkrétně rock, metal.. Tvar se mi líbí superstrat...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
ahoj,
souhlasím s klukama. jsem mírně pokročilý hráč. dnes můžu řict jedno. u prvni kytary jsem neresil snimace, krk atd. - proste jsem nemel zkusenosti. dnes bych sel nejprv do hudebnin a zkousel hlavne šířku krku = jak mi sedí v pazourách
. zodpovědně můžu říct, že to dodnes nemám dořešené. dá se hrát na jakýkoliv krk, ale zřejmě to může člověka limitovat...možná by bylo rozumné, aby ti tu kytaru na určitou dobu pujčil (jak rikali kluci výše). navíc budeš muset řešit aparát. taky vydělávám, ale nejsem milionář, takže jsem se rozhodl, že buď koupím kvalitní kytaru nebo apec. na oboje jsem totiž neměl. podle mě je lepší mít dobrou kytaru a zpočátku horší aparát. pokud ale začínáš, nikdy nepoznáš 100%, jaká kytara ti opravdu vyhovuje... cena, kterou ti kamarád nabídl, mi nepřijde "akční", takze bych nakupoval s rozvahou a dopřál bych si čas na zkoušení různých kytar. pokud vydělávas 10 tis. je pro tebe kvalitní kytara např. za 15tis. pokud vyděláváš 100 tis. máš uplne jiné možnosti. kytara se dá prodat, ale zálaží zakolik...zrejmě můžou nastat tyto tři situace:
1) koupis ji, časem si zahraješ na jinou, která ti bude sedet víc a problém je na svete
2) koupis ji, časem si zahraješ na jinou a zjistis, ze si se trefil
3) koupis si levnejsi kytaru (třeba tady na bazaru)
osobně jsem pro tu třeti možnost (pokud nejsi milionář
je to jen můj názor
hodně kluku tady ti asi poradí to samé
LP je opravdu těžší
Čaues
souhlasím s klukama. jsem mírně pokročilý hráč. dnes můžu řict jedno. u prvni kytary jsem neresil snimace, krk atd. - proste jsem nemel zkusenosti. dnes bych sel nejprv do hudebnin a zkousel hlavne šířku krku = jak mi sedí v pazourách
1) koupis ji, časem si zahraješ na jinou, která ti bude sedet víc a problém je na svete
2) koupis ji, časem si zahraješ na jinou a zjistis, ze si se trefil
3) koupis si levnejsi kytaru (třeba tady na bazaru)
osobně jsem pro tu třeti možnost (pokud nejsi milionář
je to jen můj názor
hodně kluku tady ti asi poradí to samé
LP je opravdu těžší
Čaues
Ta Epi LP Prophecy je krásná. Mně se libí nejvíc véčka a LP
- DL
- Kontaktovat uživatele:
sprg : Pokud se Ti líbí superstraty, tak podle mně by ses mohl dívat po něčem jako :
http://kytary.cz/ibanez-rgr-321ex/HN097427/
http://kytary.cz/ibanez-sas-36fm/HN082633/
http://kytary.cz/ibanez-s-570-bk/HN109098/
http://kytary.cz/ibanez-rg-1451/HN110529/
V závislosti na tloušťce peněženky samozřejmě.
http://kytary.cz/ibanez-rgr-321ex/HN097427/
http://kytary.cz/ibanez-sas-36fm/HN082633/
http://kytary.cz/ibanez-s-570-bk/HN109098/
http://kytary.cz/ibanez-rg-1451/HN110529/
V závislosti na tloušťce peněženky samozřejmě.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
A nebo bych se koukl na bazar, za 16 litrů už tam jdou u LP sehnat Gibsony a Superstraty Ibanez vyšší řady
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Ahoj, no za 16500 byl bych toho jetýho LP nešel. To bych radši ty dva litry přihodil a šel si vybrat do kšeftu novou (i když aktivní smímače bych nechtěl, ale to je otázka vkusu každého jednotlivého soudruha). Kdy šel ten známý třeba na 14 tak už se o tom dá přemýšlet. Jinak by asi bylo dobrý uvést nějakého konkrétního kytaristu jehož zvuk se ti líbí. Na základě toho by se hned radilo líp.
PS: co furt máte s těma Ibanez RG? Na trhu je takovejch kytar...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To je sice krásné napsat dva litry přihodit, ale když už o 16 tisicích mluví, že je to hodně peněz, tak asi přihazovat nechce to zaprvé, zadruhé je to nováček. Ty jsi si jako nováček koupil kytaru za 18K ? Jinak RG je prosnulý typ kytar, které zaručeně hrajou a mají kvalitní zpracování.jastud píše:Ahoj, no za 16500 byl bych toho jetýho LP nešel. To bych radši ty dva litry přihodil a šel si vybrat do kšeftu novou (i když aktivní smímače bych nechtěl, ale to je otázka vkusu každého jednotlivého soudruha). Kdy šel ten známý třeba na 14 tak už se o tom dá přemýšlet. Jinak by asi bylo dobrý uvést nějakého konkrétního kytaristu jehož zvuk se ti líbí. Na základě toho by se hned radilo líp.
sprg: Určitě bych zašel do nějakých hudebnin a prozkoušel pár kytar co ti budou sedět. A pak se pokoukal po bazaru zda je tam neseženeš, nebo za stejnou cenu vyšší modelovou řadu
Není to sice superstra, ale strat, je to o 2 litry dražší, ale za zmínku to stojí je tu na bazáči profi nástroj za 18K Nemám k tomu žádné další sympatie jen mně to zaujalo, tak to hážu do placu
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
a z tých všetkých je práve RG podla mna overena klasikajastud píše:

ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
Jo, jenže rozdíl mezi 16500 a 19000 není tak závratnej, aby stálo za to brát kytaru z druhé ruky (pokud teda ta bazarová nebude mít přesně to po čem prahnu a ta nová ne). Dva roky záruky u té nové za 2500 určitě stojí. U kytary z druhé ruky máš prd. Jako nováček jsem si koupil Jolanu Diamant za 3500 seřídil jsem si ji a mám ji ke své spokojenosti dodnes.Wocass píše:
To je sice krásné napsat dva litry přihodit, ale když už o 16 tisicích mluví, že je to hodně peněz, tak asi přihazovat nechce to zaprvé, zadruhé je to nováček. Ty jsi si jako nováček koupil kytaru za 18K ? Jinak RG je prosnulý typ kytar, které zaručeně hrajou a mají kvalitní zpracování.
Ad RG. Netvrdím, že jsou to špatný kytary, akorát si myslím, že zhruba 17000 se dá koupit spousta různých solidních kytar: třeba mexickej Fender, vyšší Epiny, ESP-LTD, Hagstromy a třeba i véčko od Gibsona. Tak proč se omezovat na Ibanez RG?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
-
woro90-1
Třeba proto, že se mu líbí?jastud píše:Ad RG. Netvrdím, že jsou to špatný kytary, akorát si myslím, že zhruba 17000 se dá koupit spousta různých solidních kytar: třeba mexickej Fender, vyšší Epiny, ESP-LTD, Hagstromy a třeba i véčko od Gibsona. Tak proč se omezovat na Ibanez RG?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To je jednoduché: Když chceš stratocastra nikdo ti RG cpát nebude takže vynecháme Fender. Pokud chceš LP nebo SG, tak ti taky nikdo RG cpát nebude, tkaže máme venku i Epiny. ESP-LTD za 19 000? Proboha proč? Když už tak přišetřit a koupit originál ESP. Hagstromy neznám takže otěchs e vyjadřovat nebudu a véčko od Gibsona? Když V, tak bych šel do Jacksona a zase ti nikdo RG cpát nebude když chceš Včko.jastud píše: Ad RG. Netvrdím, že jsou to špatný kytary, akorát si myslím, že zhruba 17000 se dá koupit spousta různých solidních kytar: třeba mexickej Fender, vyšší Epiny, ESP-LTD, Hagstromy a třeba i véčko od Gibsona. Tak proč se omezovat na Ibanez RG?
Psal, že chce superstrata, takže nechápu tvé doporučení