Snímače S/D na P-Bass

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Miloš

Snímače S/D na P-Bass

Příspěvek od Miloš »

Dobré jitro basáci. Má otázka zní- je možné nakombinovat snímače Seymour Duncan SPB-3 s kobilkovým snímačem Seymour Duncan SSJB-2B BLK? Synovec má Sqair by fender a já mám pocit, že snímače, které na něm jsou stojí za pěknou belu.
Díky všem za názory

aivn86-přesunuto do správné sekce, prosím více zde: oznameni/uzivatelsky-kodex-pravidla-fora-t5038.html
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímače S/D na P-Bass

Příspěvek od aivn86 »

to že ty originální snímače stojí za prd. Je tak trochu normnální. Jinak k těm SD. Nevidím důvod proč by nešly spojit dohoromady. Zásadně by asi neměl být problém. Ale jen se zeptám na jakou muziku to má být určeno?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Miloš

Příspěvek od Miloš »

Hard rok, heavy metal
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak ten singl coil by asi byl dobrý. Pokud má zvýrazněné středy tak se to do agresivní muziky hodí. Ten PB se sám o sobě používá do tvrdé muziky. Takže to by asi taky neměl být problém. Ale je to názor jen takhle od stolu. Neměl jsem s nima tu čest se setkat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Miloš

Příspěvek od Miloš »

Díky za názor od stolu. Já mám Fendra, takže tyhle věci řešit moc nemusím. Ale u té synovcovi fošny cítím, že ty snímače výrazně můžou pomoct i když je tělo z ahdatysu.
Nejspíš je pořídíme a pak budu referovat, jak výrazná je to změna.
V každém případě ještě jednou díky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To, že je ten Squier z aghatisu samo o sobě není problém - spíš jde o to, že to je celkově low-end nástroj s low-end zpracováním a low-end hardware. Změna snímačů tomu hodně pomůže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Je fakt, že výměna snímačů na mém Fokusu za RM pickups ten nástroj dost znatelně posunula. A je pravda, že od té doby nemám nejmenší problém s kvalitou. Na moje hraní mi to bohatě stačí. A ani žádný zvukař si nikde nestěžoval. Takže momentálně je ta bezpražcovka na slušné úrovni, která prostě neurazí a nezklame.
Mobius

Příspěvek od Mobius »

Pardon, že se ptám tak mimo téma, ale vyměnili jste pouze snímače nebo i elektroniku? :)
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak ty základní squiery jsou snad jenom v pasivní verzi. Takže tam o elektronice netřeba mluvit. Pokud chci teda zachovat původní ráz nástroje.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

On asi elektronikou myslí potenciometry a kabeláž... Ta se samozřejmě měnit nemusí, pokud proto není nějaký důvod typu že poták škvrčí nebo že je kablík špatně odstínený.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moon

Příspěvek od Moon »

Omlouvám se,že navazuji na toto vlákno.
Všichni víme,že hledání zvuku je douhodobá a někdy i finančně náročná záležitost. Abych si ušetřil čas a peníze kupováním snímače, který se mi potom třeba nebude líbit, rád bych znal názory více muzikantů - basáků.
Chci osadit klasický P.bass(1x split). Můžete se podělit o poznatky a zkušenosti se snímači SD,Bartolini,Fender,Di Marzio a jiných Top značek??
Já bych se po zkušenostech s Alnico snímači skoro přikláněl ke keramice (Bartolini), ale vyčkám na názory.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“