Za dvojnásobnou cenu?Wocass píše:ESP-LTD za 19 000? Proboha proč? Když už tak přišetřit a koupit originál ESP.
Kytara na začátek okolo 16 000
Pravidla fóra
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara na začátek
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nemluvím o nové ale z bazaru a hlavně pokud vím, že to LTD už si nechám tak tedy proč ne, ale stylem, že chci prostě ESP, tak jako přestupní kytara to opravdu cenu nemá. Navíc se tu bavíme o kytaře na začátek, takže je největší pravděpodobnost, že se ještě vymění.DL píše:Za dvojnásobnou cenu?Wocass píše:ESP-LTD za 19 000? Proboha proč? Když už tak přišetřit a koupit originál ESP.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Práve proto mě zaráží, že předpokládáš, že bude dávat takový peníze do první kytary, která mu může začít za chvíli něčím nevyhovovat.Wocass píše:Navíc se tu bavíme o kytaře na začátek, takže je největší pravděpodobnost, že se ještě vymění.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
DL píše:Práve proto mě zaráží, že předpokládáš, že bude dávat takový peníze do první kytary, která mu může začít za chvíli něčím nevyhovovat.Wocass píše:Navíc se tu bavíme o kytaře na začátek, takže je největší pravděpodobnost, že se ještě vymění.
A na to jsi přišel kde, že to předpokládám, když jsem psal tohle? To další byla jen reakce na to proč doporučujeme Ibanez RGWocass píše:To je sice krásné napsat dva litry přihodit, ale když už o 16 tisicích mluví, že je to hodně peněz, tak asi přihazovat nechce to zaprvé, zadruhé je to nováček. Ty jsi si jako nováček koupil kytaru za 18K ?
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Tady...Wocass píše: A na to jsi přišel kde, že to předpokládám, když jsem psal tohle? To další byla jen reakce na to proč doporučujeme Ibanez RG
Podle čeho usuzuješ, že Ibanezka za 19 je nějakým způsobem "dospělejší", než LTD?Wocass píše:ESP-LTD za 19 000? ... Když už tak přišetřit a koupit originál ESP.
Ale asi jsem to špatně pobral. Nerad bych se s Tebou hádal. Oba to myslíme podobně.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Takže závěrem prostě narážka na to, že první kytara za 19k je hloupost. (podotýkám nová, bazarová už je zase o něčem jiném, ta se dá poslat dál za takřka stejnou cenu)
- DL
- Kontaktovat uživatele:
AgreeWocass píše:Takže závěrem prostě narážka na to, že první kytara za 19k je hloupost. (podotýkám nová, bazarová už je zase o něčem jiném, ta se dá poslat dál za takřka stejnou cenu)
Re: Kytara na začátek okolo 16 000
k tomuhle bych podotknul asi to, ze pokud nemas penez na rozhazovani tak proc proboha kupovat takovou kytaru na uplny zacatek? Vzdyt kdyz jeste vubec nehrajes tak muzes mit 1000 doporuceni ale stejne ti nemusi sedet. Ja si treba koupil na zacatek LP za 5 000 a sem strasne rad ze ne za vic - v zacatcich fajn, ale ted ji mam rok a pul a tresu se ted na novou nejspis superstrat - na LP mi vadi vaha, spatna dostupnost vyssich poloh a nebo prepinac snimacu nahore. Takze ja bych spis uvazoval o nejake levne zalezitosti na pul roku, rok - VÍM že tady bylo psano ze ji nechce po roce menit, ale koupit si kytaru za 16 s umyslem na 10 let kdyz mi nebude za pul roku uz sedet??? - a pak se starat abych ji co nejdrive prodal nekde v bazaru nacemz taky neco prodelam... nevim, je to samozrejme jen muj nazor.
No a jen bych pripojil takovy maly postreh - neberte to prosim moc vazne
- kytaru na kterou sem se naucil hrat, bych prodal mozna az kdybych nemel ani na rohlik, proste proto ze je to ta prvni 
No a jen bych pripojil takovy maly postreh - neberte to prosim moc vazne
Safra.... Hraju 6 let, první 2 roky jsem hrál na akustiku po prapradědečkovi, poté jsem se odhodlal koupit kytaru(bohužel až příliš levnou) stagg, za 3000... a nyní hraju na kytaru za 12 000, tak si říkám jestli já nejsem chudák...
ale přesto bych jakožto začátečník do kytary přes 10 000 nešel, vždyť ani nevíš jestli tě to bude bavit, jestli máš talent apod...
...
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
Cry baby,
Line 6 M13
covece jsem na tom stejne jak ty i kdyz hraju taky skoro tech 6 let tak nejen ze ti dam za pravdu ale i chci dodat, protoze ja na staggu vydrzel 4 a pul roku a musim rict ze na nauceni to staci at me za to kamenuje tady kdo chcegravis22 píše:Safra.... Hraju 6 let, první 2 roky jsem hrál na akustiku po prapradědečkovi, poté jsem se odhodlal koupit kytaru(bohužel až příliš levnou) stagg, za 3000... a nyní hraju na kytaru za 12 000, tak si říkám jestli já nejsem chudák...ale přesto bych jakožto začátečník do kytary přes 10 000 nešel, vždyť ani nevíš jestli tě to bude bavit, jestli máš talent apod...
...
a když jsme u toho....
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
Cry baby,
Line 6 M13
zdar kucí, to je fakt zbytečné. první kytara za 16 tis..? druhá za 40 tis.? třetí fender USA - samozřejmě nový... i deset tisíc je moc. 5 - 7 táců + bazar (vybrat se dá z velkého množství solidních věcí). za 2 měsíce kluk zjistí, že se na to musí cvičit a za tři měsíce je docvičeno... pokud zůstane, alespoň si časem bude vážit kytary za těch 19 000.
neblázněte, začátečníkovi je celkem jedno ,jestli hraje na stagga nebo gibsona. neumí pořádně chytit ani baré akord, takže bych se vůbec neohlížel na dohmat, tvar krku ... nástroj musí být v pořádku o tom žádná...ALE jak jsem řekl...10 tis. je moc
JEŠTĚ NIKDY JSEM NEZAŽIL, ŽE BY NĚKDO VYBÍRAL NĚKOMU KYTARU ZA CCA 19 000.
SAMO O SOBĚ JE TO HUMORNÉ...
neblázněte, začátečníkovi je celkem jedno ,jestli hraje na stagga nebo gibsona. neumí pořádně chytit ani baré akord, takže bych se vůbec neohlížel na dohmat, tvar krku ... nástroj musí být v pořádku o tom žádná...ALE jak jsem řekl...10 tis. je moc
JEŠTĚ NIKDY JSEM NEZAŽIL, ŽE BY NĚKDO VYBÍRAL NĚKOMU KYTARU ZA CCA 19 000.
Tak já se třeba nepočítám mezi začátečníky, co si koupili kytaru, aby si zkusili, jestli je to bude bavit.
Já se prostě jednoho dne rozhodl, že se na ní naučím a hotovo. A mít ty prachy, klidně si koupím drahou kytaru rovnou (i jen ta, na které jsem začínal a na kterou stále hraji, stála tenkrát osm tisíc, což není úplně málo) jen kvůli tomu, abych nemohl mít pocit, že důvod, proč mi to nejde, je v té kytaře. I jen pro pocit, že mám opravdovou kytaru, jako mají ti, ke kterým vzhlížím.
Takže zkuste prosím negeneralizovat a podívejte se na věc také z jiného úhlu pohledu.
Já se prostě jednoho dne rozhodl, že se na ní naučím a hotovo. A mít ty prachy, klidně si koupím drahou kytaru rovnou (i jen ta, na které jsem začínal a na kterou stále hraji, stála tenkrát osm tisíc, což není úplně málo) jen kvůli tomu, abych nemohl mít pocit, že důvod, proč mi to nejde, je v té kytaře. I jen pro pocit, že mám opravdovou kytaru, jako mají ti, ke kterým vzhlížím.
Takže zkuste prosím negeneralizovat a podívejte se na věc také z jiného úhlu pohledu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Bummer: Taky, když jsem začínal jsem to jen "nezkoušel". Prostě jsem se chtěl naučit a stále chci. Tady jde spíš o to, že tomu ten člověk nerozumí. (Neříkám, že každý nováček) Já když začínal, tak jsem si myslel, že abych vyměnil struny musím odšroubovat celou kobylku, a že to dělají jen zkušené hudebniny.
Takže v té době, kdybych měl kytaru za 19 tisíc, tak mi bude jen na to, že si budu moct říct "joo sem borec mám kytáru profíků" ale zda se mi na ní pohodlně hraje bych nezjistil a až bych trochu hudebně vyrostl, šla by třeba pryč s 5 - 6 tisícovou ztrátou.
O tom to celé podle mě je.
Ovšem pokud je to nováček co 3 roky hraje na akustiku, nebo se o to zajímá už dlouho a má nastudováno spoustu věcí, tak je to zase jiné.
Ovšem pokud je to nováček co 3 roky hraje na akustiku, nebo se o to zajímá už dlouho a má nastudováno spoustu věcí, tak je to zase jiné.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já když jsem kupoval elektriku, tak jsem už byl poměrně vyhraný z akustiky, věděl jsem, že mě to baví, něco málo jsem měl nastudováno, ale i tak si člověk nemůže být jistý, co chce. Strat? LP? Superstrat? Exp? PRS? Pololub? Lub? To prostě musí zjistit až časem a zkušenostma z hran na elektrické nástroje.Wocass píše:Ovšem pokud je to nováček co 3 roky hraje na akustiku, nebo se o to zajímá už dlouho a má nastudováno spoustu věcí, tak je to zase jiné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bazmekgrat
no ak sa ti pacia superstraty tak skus tu rg1451 to uz je uplne skvely nastroj ktory ti vydrzi velmi velmi dlho
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Kluci von uz to stejne necte. Nabosled tu byl ten den co to napsal.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
koko má pravdu, řešíme něco za někoho, kdo už tu stejně není. zřejmě to LPéčko nakonec koupil. za tu cenu, kterou psal bych se na to asi vykašlal.
tu epinu za 16500 ci kolik to nee.. uz jen ten pocit ze kdyz prisla na trh stala 14k a ja si ji ted kupim jetu za 16,5k by me mrdal v hlave