Dave Grohl jako kytarista

Vše o kapelách a hudebnících ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dark Axel píše:No, jediné CD, které se mi od nich vážně nelíbilo je There is nothing left to lose...a vlastně ješte In your honor CD2 :D
tak to je zvlastni nebo mas dost omezenej hudebni vkus... to CD2 je nejen podle me skvele, jednak je to prekvapiva promena a jednak to neni klasicky foofighterovsky rezani do kytar a rvani :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Proč by měl mít omezený hudební vkus? Co je na tom, že se mu to prostě jenom nelíbí?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nejde o to, že by se mi nelíbilo že zjemnili, ale to druhé CD mi přišlo takové docela jednotvárné a nevýrazné. Samozřejmě že se mi líbí i ty lehčí songy :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rianonn píše:Proč by měl mít omezený hudební vkus? Co je na tom, že se mu to prostě jenom nelíbí?
precti si to znovu a treba ti to docvakne :wink: anebo je to jak o te potrefene huse?

Dark Axel: no nevim, mne to prijde mnohem ruznorodejsi nez jejich ostatni CDcka, treba Virginia Moon nebo Cold Day in the Sun zni jak uplne od jine kapely :P Nevyrazne to je v urcitym smyslu urcite, kdyz je to [polo]akusticke, ale v ramci stylu je to rekl bych dobre. Podle me nespociva kvalita hudby v tom, jak je to urvane a chytlave :wink:
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ne, kvalita hudby nezááleží na tom, jestli je to chytlavé, ale jestli se mi to líbí na tom dost záleží
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

přece se nebude handrkovat o slovíčka ne?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, už budu držet hubu

na tomhle fóru se to podle mě začíná pěkně zvrhávat. Někteří tu začínají utínat diskuzi skoro dřív, než začne, jen aby se z toho nestala hádka, co kdyby náhodou
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já nikoho neutínám ale chrlíte na sebe subjektivní názory podložený svim cítěním to znamená že oba a máte pravdu ale taky ani jeden :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

já taky neměl rád there is nothing left to loose. ale jsou tam tak krásný písničky..když jsem před dvěma lety na chmelích měl přehrávač (256MB), kde jsem točil kolem dokola debut, color and the shape, there is nothing left to loose a one by one, tak jsem si všecky alba oblíbil od začátku do konce. jediná písnička z there is nothing left to loose, která mi nikdy vůbec nesedla, je gimme stitches. vyzdvihnul bych třeba generator.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vsak konfrontace subjektivna neni na skodu :) chces si tu jen predhazovat fakta? Na to mame wikipedii...

No a ja to myslel tak, ze to durhy CD In Your Honour je dost jiny oproti normlani tvorbe foo fighters, tzn. tem fanouskum, kteri jsou ciste rockovi/grungovi posluchaci, se to pravdepodobne libit nebude ("omezenej hudebni vkus" - nemyslel jsem to jako urazku)... No a pokud nekomu nevadi si poslechnout pomalejsi veci, tak pak je to divny, protoze v podstate vsichni znami, kteri si umi poslechnout i jazz blues nebo swing, se se mnou shodli, ze to CD je natocene dobre, zvlaste pak s ohledem na to, ze si donedavna vetsina lidi myslela, ze Grohl neumi zpivat a jen rve... A ze Foo Fighters = grunge-rockovy odrhovacky/reinkarnace Nirvany

vlkodrak: zrovna gimme stitches se mi docela libi :) A mne se zas nelibilo album One By One....
Somnus Aeternus
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Takze ... prvni co si myslim o tom slavnem albu se dvema disky In Your Honor, ze urcite neni spatne ... prvni CD je proste klasicke FF, akorat s tim rozdilem, ze tyhle skladby jsou uz vylozene stadionove, priklad za vsechny Best of You ...
O tom druhem CD ... hmm FF proste reagovali na to ze vice kapel si vydava alba, kde se hraje akusticky nebo poloakusticky. A dle gustu jejich velikosti si to proste mohli dovolit zariskovat ...

Bohuzel pro me, nevim jak pro ostatni, se jim to akusticky tour moc nepovedlo, je jasne ze potrebovali trochu voraz a ja treba uz drive citil, ze jim dochazi dech ... ale myslim si ze si tu akustickou saskarenskou tour mohli odpustit ... ne-li ji pripravit mnohem dukladneji, soudim tak podle zivych nahravek, ktere na netu koluji.

A FF letos? Jejich videoklip The Pretender se me nelibi, tak jako skladba samotna ... je to uz omilane, uz jsem to slysel nekde jinde ... tema s policajtama mi prijde take smesne a uz tisickrat omilane, ze to nema cenu ani komentovat.

Daveho hlas ... mam doma asi 100 zivych zaznamu FF od jejich zacatku az po to jejich akusticke tour. Rozhodne muzu smele tvrdit, ze se mi Davuv hlasi libi do roku 2001. Pak se zrejme projevuje na nem stari, tisice cigaret a jak jsem ho sledoval tak i trosku "ztatkovatel" (cimz nechci kritizovat jeho potomka) ... no to uz je vec, kterou hudebnici tezko prekonavaji ... nelibi si mi jeho kecani v prostred pisnicek, ani jeho trapne "here we go..." a tak dale ... jeho krkani do mikrofonu je povestne, coz nemohl ani pri te akusticke tour vynechat ... bohuzel.
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

Wohma píše:Vsak konfrontace subjektivna neni na skodu :) chces si tu jen predhazovat fakta? Na to mame wikipedii...

No a ja to myslel tak, ze to durhy CD In Your Honour je dost jiny oproti normlani tvorbe foo fighters, tzn. tem fanouskum, kteri jsou ciste rockovi/grungovi posluchaci, se to pravdepodobne libit nebude ("omezenej hudebni vkus" - nemyslel jsem to jako urazku)... No a pokud nekomu nevadi si poslechnout pomalejsi veci, tak pak je to divny, protoze v podstate vsichni znami, kteri si umi poslechnout i jazz blues nebo swing, se se mnou shodli, ze to CD je natocene dobre, zvlaste pak s ohledem na to, ze si donedavna vetsina lidi myslela, ze Grohl neumi zpivat a jen rve... A ze Foo Fighters = grunge-rockovy odrhovacky/reinkarnace Nirvany

vlkodrak: zrovna gimme stitches se mi docela libi :) A mne se zas nelibilo album One By One....
já si k in your honor ještě cestu nenašel. ani ho nemám v počítači..ale bude.
na one by one je supr times like these, overdrive, low, all my life, tired of you s brianem mayem...a ten zvuk se mi líbí o sto procent víc jak na there is nothing left to loose. TINLTL se mi hrozně líbí kvůli těm písničkám, který jsou skvělý a skvěle napsaný, ale ten zvuk se mi nelíbí. na one by one oceňuju ten jakoby "návrat ke kořenům", ale co si budem povídat, debut je debut :D
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:Takze ... prvni co si myslim o tom slavnem albu se dvema disky In Your Honor, ze urcite neni spatne ... prvni CD je proste klasicke FF, akorat s tim rozdilem, ze tyhle skladby jsou uz vylozene stadionove, priklad za vsechny Best of You ...
O tom druhem CD ... hmm FF proste reagovali na to ze vice kapel si vydava alba, kde se hraje akusticky nebo poloakusticky. A dle gustu jejich velikosti si to proste mohli dovolit zariskovat ...

Bohuzel pro me, nevim jak pro ostatni, se jim to akusticky tour moc nepovedlo, je jasne ze potrebovali trochu voraz a ja treba uz drive citil, ze jim dochazi dech ... ale myslim si ze si tu akustickou saskarenskou tour mohli odpustit ... ne-li ji pripravit mnohem dukladneji, soudim tak podle zivych nahravek, ktere na netu koluji.

A FF letos? Jejich videoklip The Pretender se me nelibi, tak jako skladba samotna ... je to uz omilane, uz jsem to slysel nekde jinde ... tema s policajtama mi prijde take smesne a uz tisickrat omilane, ze to nema cenu ani komentovat.

Daveho hlas ... mam doma asi 100 zivych zaznamu FF od jejich zacatku az po to jejich akusticke tour. Rozhodne muzu smele tvrdit, ze se mi Davuv hlasi libi do roku 2001. Pak se zrejme projevuje na nem stari, tisice cigaret a jak jsem ho sledoval tak i trosku "ztatkovatel" (cimz nechci kritizovat jeho potomka) ... no to uz je vec, kterou hudebnici tezko prekonavaji ... nelibi si mi jeho kecani v prostred pisnicek, ani jeho trapne "here we go..." a tak dale ... jeho krkani do mikrofonu je povestne, coz nemohl ani pri te akusticke tour vynechat ... bohuzel.
tady můžu reagovat asi jedině na pretendera, protože jinak nemám absolutně přehled..taky se mi nelíbil. no a akustické skin and bones mě taky příliš nenadchlo...nejlepší unplugged co jsem viděl prostě byl, je a asi i bude ten od nirvany. foo fighters akustika moc nesluší (jen některým písničkám- těm pomalým).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A co rikate na vystoupeni FF ve Wembley pri Live Earth(klipy na Youtube)? Tam si myslim, ze podali velmi slusny vykon. Dave se mi tam libil. I jeho hlas byl zas tam, kde mel byt. Ackoliv se mi zdal jinak divoky az az, ale to je fuk. Podle me si ve Wembley mohli ziskat dalsi fandy! Vyvrcholenim byly zrejme skladby Best of You a Everlong.
rianonn

Příspěvek od rianonn »

to Wohma: se omlouvám, blbě jsem to pochopil:)
já občas víc věcí blbě chápu:-D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, ok...prostě mi to 2.CD úplně nesedí a konec.

Jinak skvělý unplugged mají Pearl jam, doporučuju.

Pretender mi přijde fajn, jak video, tak song...video je sice tak trochu infantilní, ale celkově to provedení se mi líbí :-)
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:A co rikate na vystoupeni FF ve Wembley pri Live Earth(klipy na Youtube)? Tam si myslim, ze podali velmi slusny vykon. Dave se mi tam libil. I jeho hlas byl zas tam, kde mel byt. Ackoliv se mi zdal jinak divoky az az, ale to je fuk. Podle me si ve Wembley mohli ziskat dalsi fandy! Vyvrcholenim byly zrejme skladby Best of You a Everlong.
poslechl jsem si to. pro mě je vrchol everlong vždy a všude. myslím že jsem neviděl špatný koncert foo's, ale asi jsem toho neviděl dost :D ale je fakt, že to žvejkání a ječení by si mohl odpustit...a přijde mi, že pořád zpívá dobře.
Pecka

Příspěvek od Pecka »

NO já Foos uplně zbožnuju a Nirvanu taky a jak ste se bavili o tom jak se nahrálo první album....tak vše nahrál Dave sám až na to že Gerg Gulli mu pomohl v Písničce Static - X....Druhé album Dave nabubnoval sám až na začátek Up in arms a novou verzi Walkin after You....mimochodem první písničku (Doll)nabubnoval William GoldSmith kterého později Dave vyhodil....Jinak někde jsem viděl skan nějakýho americkýho časopisu na něm bylo Guitar Heroes (kytaroví hrdinové)Byl tam Rober Plant,Slash,Jack White (toho zbožnuju taky) Matt Bellamy a tak a mezi nima byl i Dave...Jasně mám ho rád ale co von dělá mězi kytarovejma hrdinama no..Možná u bubennickejch hrdinu tam by se hodil líp....Jinak Dave bubnoval na CD Skupin jako..Queens of the Stone age..Killing Joke,Jullient and The Lick,Garbage,Nine inch Nails,Tenacious D,David Bowie atd....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, upravuju svoje tvrzení...ty alba co jsem sehnal mají přeházené názvy, takže jediné alba, u kterých sjem si jistý jsou debut a In Your honor, tzn nevím, které se mi tak hrozně nelíbilo :D každopádně je na něm Everlong, jediný dobrý song z alba

slyšeli jste už Echoes and silence... ? jak se líbilo? mě osobně z toho dostaly 3 písničky (tracky 1, 2 a 6), zbytek se mi snad zalíbí na další poslechy
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Echoes, Silence, Patience and Grace ... tak za timto nazvem se skryva album, od ktereho jsem ale cekal preci jenom neco vice. Zatim je to i po tretim sjeti alba, nuda. Svetlymi momenty bych povazoval Erase Replace, Statues a Cheer Up Boys, zbytek se mi do povedomi nedostava, jinak "nezazral" do kuze. Albem si to jiste nepokazili, ale zase na druhou stranu mohli do toho dat vice(a tim nemyslim delku CD). Jinak se zde, dle meho nazoru, prezentuji jako "zmekcena" kapela, kterou nic netrapi. Alespon z te instrumentalni stranky ... postradam v albu napeti a "vzruso". Jak uz psal jeden na jinem foru. Obcas ma dojem ze u nekterych skladeb to zni jako z teenagerovskeho serialu.

Zklamani, ale ja uz se drive jeste pred vydanim In Your Honor smiril s tim, ze to lepsi uz nebude, takze to prekvapeni pro me neni.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“