Čištění strun olejem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Čištění strun olejem

Příspěvek od Dirt »

Co vy na to. můj učitel vždycky čistil struny olejem na šicí stroje a potom přetřel ještě dvakrát hadrem. myslíte, že je to v pohodě?
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
impact

Příspěvek od impact »

Jo, dělám to taky, před a po hraní. Fakt to hodně pomáhá proti tmavnutí strun a opotřebení pražců, používám bílý minerální olej z cyklosekce z baumaxu (na lahviččce je napsáno Olej na jízdní kole a šicí stroje, medicinální bílý olej, neobsahuje nebezpečné látky).

Na stejném principu funguje i Fast Fret, akorat cenově vyjde mnohem výhodněji koupit jeden Fast Fret a doplňovat ho olejem z lahve než pořád kupovat nový Fast Frety. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Mám už docela dlouho (přes rok) flašku s nápisem "Dr. Kyser, string fellow". Je to docela v pohodě, myslí, že je to lepší, než fast fret.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Olej na struny? Olejík na šicí stroje a podobnou techniku (nevím jak je to tam řesně napsáno) teda mám, ale na struny bych to asi nedal. Vždyť to musí mastit prsty ne?! Ikdyž se to přetře 3* tak přece to musí mastit ne?? Není pro mě horší pocit, než mít spocené, nebo mastné prsty při hraní, brr. Jak to je?? Pokud to není, jak říkám, vyveďte mě z omylu a klidně to testnu, ale takhle mi to připadá :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
impact

Příspěvek od impact »

Vezmeš olej, aplikuješ ho na hadřík, natřeš s tím struny, pak vezmeš suchý hadřík, omotáš okolo struny a nehtama přimáčkneš a jedeš nahoru a dolů po struně a tím olej i nečistoty setřeš.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

Je fakt, ze jsem dneska prejel dvakrat struny a ocistil hadrikem a nepoznal jsem rozdil mezi duplopovskym cisticem. normalni olej na sici stroje a pohode.:-)))) super:-) i zvuk se vyrazne zlepsil. TAKZE DO OBCHODU PRO OLEJ:-)
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Zajímavé, já používám toho Dunlopa :).
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Folťas

Příspěvek od Folťas »

já to čistil slivovicou co byla doma v kredenci ale pak ji najednou vypili a já nemám čím čistit tak asi zkusím ten olej.. :)
RUSH RULES!!!
Ujio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujio »

Na kolik vyjde ten volej na sici stroje?:D
Jackson DXMG, VOX AD100VTH + VOX 412BK, Dunlop CryBaby Classic
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

kde se to teda kupuje a kolik to stoji? Sem rad ze o tom mluvite zrovna ted - mam v umyslu si co nevidet koupit neco na struny. Koupil sem totiz v americe novyho telecastera takze se o nej musim stale starat...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

ten olej? tak třicet kaček tuším, měli by ho mít snad v každé cykloprodejně (nebo třeba v baumaxu, zmiňoval impact)

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
impact

Příspěvek od impact »

No jo, každej hypermarket, kterej má nějakou cyklosekci, ho tam mívá. Cenu už si nepamatuju, kupoval jsem ho někdy začátkem roku... ale určitě byl levnější než to co leží vedle něj a co s ním doplňuju. :)

Obrázek

Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já je čistim lihem ,ale že bych taky teda zkusil ten volej?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Zdar hele táta se teď vytasil s timhle:
http://www.drogeriemartina.cz/inshop/ka ... 71%5D.html
je to vono? teda je to ten správnej olej kterym byste čistili struny?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Hmmm...ja vzdycky cistil jen lihem :)... a to jsem se bal jestli to nemuze nejak vadit hmatniku hm? Nemuze to odbarvovat drevo? Nebo se treba nasat do dreva? I kdyz teda lih se hodne rychle odparuje... :) ... A k tem olejum... ja myslel ze se vzdy ty struny cisty od mastnoty a ne, aby se na ne olej jeste nanasel :) ... to je jako pravda s tim olejem :shock: ??? ... a nemuze to taky poskodit hmatnik? ... Diky predem za odpovedi, ale toto fakt nemam az tak vypilovane. Zpokojil jsem se s lyhem a nejak dal jsem to nezkoumal... stacilo mi vzdy pred a po hrani pouzit lih...
impact

Příspěvek od impact »

Ten olej na nich nenecháváš, utřeš ho tím hadříkem i s nečistotou.

P.S. Líh se vždy píše s měkkým i. :)

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“