Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Re: Homemade kytara

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Moh bys mi kdyžtak poslat nějaký odkaz přímo na ten polyurex co používáš? Dík
http://www.barvy.cz/zbozi/polyurex-lesk/
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Nechal jsem si na to stříknout polyurethan v HNS ve frýdku, takový co používají na klavíry. Jelikož ty co jsem koupil v obchodu nebyly nikdy úplně čistě průhledné (vždycky tam byla nějaká barevná příměs buď fialový nebo jemně zelený nádech) a na světlé kytaře to šlo vidět. V HNS měli ale úplně 100% čistý.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
djumil

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Nechal jsem si na to stříknout polyurethan v HNS ve frýdku, takový co používají na klavíry. Jelikož ty co jsem koupil v obchodu nebyly nikdy úplně čistě průhledné (vždycky tam byla nějaká barevná příměs buď fialový nebo jemně zelený nádech) a na světlé kytaře to šlo vidět. V HNS měli ale úplně 100% čistý.
j n trosku sou ale ja mam cernou tak to slo,ty si mel slonovinu tj blbe aby to melo nadech:-(kolik cena ca :-) ? a na cnc vyrobu hmatniku v okoli ov neznas nekoho?
djumil

Příspěvek od djumil »

Obrázek
az to vytvrdne tak poradne rozlestit 8)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

djumil píše:
kmensik píše:Ten hmatník vypadal jako profi předvyrobený, tak to smekám. O kombinaci akryl a PU ví něco Mastr, celé to musel předělat. PU dáš taky ve sprayi? Vodní asi nee.
lak jsem strikl pistoli ;-)jo vodni polyurex ,delam stim podlahy a za par dni po vytvrdnuti vypada solidne tvrde...sice ne jak neco jineho,ale nechtel sem nic zkouset a to znam,navic tj prvni kejtra tak zkusebni pak bude lepči,vsechny mouchy vychytane a tak ;-)
Ten polyurex od balakrylu je imho stejně měkkej jak cokoli ostatní, mam ho na kytaře taky:) Rýha nehtem jak nic. Navíc neni uplně čirej, ale trochu nažloutlej, ale to tě asi nemusí trápit, když máš černou kytaru:)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Lakování jen čistým mě vyšlo na 700 s tím, že to prostě jen stříkli - tzn. Brousit a leštit jsem musel sám (a troufám si říct, že to dost odbyli. Udělali mi dost tenkou vrstvu, ale dá se) A člověka s CNC znám. Má homemade CNCčko, ale když jsem chtěl po něm udělat tělo expa, tak říkal že je to moc velké, že tak velké neudělá. Hmatník by ale možná mohl.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
djumil

Příspěvek od djumil »

Plumm píše:
djumil píše:
kmensik píše:Ten hmatník vypadal jako profi předvyrobený, tak to smekám. O kombinaci akryl a PU ví něco Mastr, celé to musel předělat. PU dáš taky ve sprayi? Vodní asi nee.
lak jsem strikl pistoli ;-)jo vodni polyurex ,delam stim podlahy a za par dni po vytvrdnuti vypada solidne tvrde...sice ne jak neco jineho,ale nechtel sem nic zkouset a to znam,navic tj prvni kejtra tak zkusebni pak bude lepči,vsechny mouchy vychytane a tak ;-)
Ten polyurex od balakrylu je imho stejně měkkej jak cokoli ostatní, mam ho na kytaře taky:) Rýha nehtem jak nic. Navíc neni uplně čirej, ale trochu nažloutlej, ale to tě asi nemusí trápit, když máš černou kytaru:)
nesmiš nehtama skrabat a byt opatrny....tj celkem divne...ja ho davam na schody a je celkem odolny .....ale nechavam ho poradne proschnout... ;-)
djumil

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Lakování jen čistým mě vyšlo na 700 s tím, že to prostě jen stříkli - tzn. Brousit a leštit jsem musel sám (a troufám si říct, že to dost odbyli. Udělali mi dost tenkou vrstvu, ale dá se) A člověka s CNC znám. Má homemade CNCčko, ale když jsem chtěl po něm udělat tělo expa, tak říkal že je to moc velké, že tak velké neudělá. Hmatník by ale možná mohl.
na ten lak nekdy priste uz mam tiipka..je od nas..lakyrnik..to cnc bych se treba ozval diky ;.)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jestli by šel domluvit ten lakýrník až zas něco budu prasit, ale jen pokud by byl schopen to nalakovat pevným lakem a za solidní prachy
djumil

Příspěvek od djumil »

Mastr píše:Jestli by šel domluvit ten lakýrník až zas něco budu prasit, ale jen pokud by byl schopen to nalakovat pevným lakem a za solidní prachy
ho vyskousim ..pozjustuju co hlavne zac svou kvalitou...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Plumm píše:Ten polyurex od balakrylu je imho stejně měkkej jak cokoli ostatní, mam ho na kytaře taky:) Rýha nehtem jak nic. Navíc neni uplně čirej, ale trochu nažloutlej, ale to tě asi nemusí trápit, když máš černou kytaru:)
U nás doma s po něm každý den chodí a drží. Ale samozřejmě se vtlačuje do masa modřínu, co je pod ním. Tvrdý jako polyester rozhodně není.
djumil

Příspěvek od djumil »

Ten polyurex od balakrylu je imho stejně měkkej jak cokoli ostatní, mam ho na kytaře taky:) Rýha nehtem jak nic. Navíc neni uplně čirej, ale trochu nažloutlej, ale to tě asi nemusí trápit, když máš černou kytaru:)[/quote]

uz par tydnu vytvrdly a o.k ;-)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

djumil píše:
Co znamená OK? to je relativní :) Já ho mam vytvrdlej půl roku a rejhu nehtem udělam furt:)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Plumm píše:
djumil píše:
Co znamená OK? to je relativní :) Já ho mam vytvrdlej půl roku a rejhu nehtem udělam furt:)
Ty jo půl roku, to už je dost, s tím si zajdi k doktorovi. :lol: :lol:
Sorry, konec OT.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
djumil

Příspěvek od djumil »

Plumm píše:
djumil píše:
:-D
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak jsem se po delší době plánování taky rozhodl že si vyrobím takovýho hybridního strata. Tělo strata jsem obkreslil na A2 trochu přiostřil rohy a dal dědovi (umí to se dřevem jako já s trsátkem 8) ). Takže teď budu čekat než vyřeže základní tvar a pak se dáme do uložení krku a dáme do roviny kobylu a pickguard a hlavně se bojim abych trefil menzuru :(..nicméně zítra mi příde bazar. krk. A takle by to mohlo vypadat až to bude hotový...nechám to přírodní, jen laknu, krk bude javorovej aby to pěkně sedělo k tělu a PG koupim perleťovej. bude to stejný jako obr. ale snímače snad jen SSH ten miniham to už je přehnaný...
Přílohy
Image0602.jpg
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jseš si jistý tím brutálním spodním rohem?

Z čeho to tělo bude?
ASmith

Příspěvek od ASmith »

roh...no uvidim jak to bude vypadat případně se to zabrousí :)....asi borovice
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Chjo. Ale proti gustu...
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Co se nelíbí? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“