potřebuji radu ke koupi komba
Pravidla fóra
Re: potřebuji radu ke koupi komba
Zdravím.Tak jsem koupil to kombo Laney lc30-II. Cistý zvuk pěkný ale když vytočím u zkresleného zvuku master naplno tak to má celkem dost velký šum a nemužu dát hlasitost víc jak na trojku protože to začne strašně pískat a chytat nějaké vazby je to normální? Ten šum si myslím vyřeším nějakou šumovou bránou ale to pískání a vazby to nevím.Nevíte někdo čím to muže být?Dík za rady.
To jsem napsal blbě když vitočím naplno drive tak mužu dá hlasitost tak na 2.5 až 3 pak to začne pískat a hučet.
a jak daleko seš od toho komba?ono když se něco ohulí a je to zkreslený tak to většinou píská a vazbí...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Točit drive naplno ? Není to trochu blbost, já si vystačím s drivem na 10 hodinách na crunch kanálu.
kytara: Washburn X10B (nic moc)
Kombo: Ashton Viper50
Kombo: Ashton Viper50
To ja vím že když jsem blízko tak to bude pískat jsem od toho tři metry.A to by se jako neměl drive dávat naplno?
Tak snad ti jde o to, jak to hraje. Jestli ti vyhovuje to, jak to hraje s drivem na plno, tak tak hraj. Ale pak se nemůžeš divit, že ti to šumí, píská, je slyšet každé škobrtnutí a v kapele je tvůj zvuk naopak totálně zabitý.
Osobně nevím, kolik má LC gainu, ale pokud už si pořizuji tak drahý aparát, měl bych vědět, kolik ho vlastně budu potřebovat. Mít ho vytočený na plno může znamenat tři věci:
1. Gain aparátu mi nestačí, ale jinak mi vyhovuje, jako to hraje.
2. Chci si drobátko zablbnout.
3. Vůbec nevím, k čemu je to dobré, ale líbí se mi, že mi to zní drsně a vypadá to, že umím hrát.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Je to muj první celolampový aparát tak se stím musím naučit.Je to někde jinde než tranzistor nebo pololampa.Ale dík za názory. 
Tak tohle zrovna není o tom, jestli je to lampa nebo ne...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Tak ten Laney lc30 mi zničeho nic přestal hrát ani žadný šum z repra prostě nic.Kombo je uplně potichu.Nevíte někdo kde by mohla být chyba?
Buďto se někde něco rozbilo či odpojilo nebo je vypnutý.
Trošku podrobností chlape!
Svítí kontrolky? Jdou přepínat kanály? Svítí lampy? Vychází signál z výstupu efektové smyčky? Hraje to, když píchneš třeba MP3 přehrávač do vstupu efektové smyčky (bacha na uši - volume na přehrávači na minimum a postupně zvedat)?
Trošku podrobností chlape!
Svítí lampy,svítí kontrolky kanály jdou footswitchem přepínat ale nic nejde z repra ale vubec nic.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to netrap, nebo způsobíš ještě větší škody a šup do servisu. Mimochodem, máš připojený reproduktor? Ještě ho můžeš ( ve vypnutém stavu ) změřit ohmetrem, jestli není spálená cívka.
Repro je zapojeno.Hodím to do servisu doufám že to nebude stát majland 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
a nezkoušel jsi jestli není problém jinde? (kytara, kabel od kytary), protože jestli tam neteče signál, tak nemá co by hrálo 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To by mu to aspoň trochu šumělo.
Jo to jsem taky skoušel.Hrál jsem a najednou to pomalu postupně ztichlo a žádná reakce nic.
Zdarec.Tak to mám opravené v servise mi řekly že se odpájel drat od jedné lampy a uplně ji to odvalilo.
Zdarec.Nevíte náhodou někdo jaká značka lamp je v kombu Laney lc30 od výroby?Kombo mám z druhé ruky takže už jsou několikrát měněné.Když jsem se ptal toho kdo mi to prodával tak mi řekl že tam jsou nějaké tovární lampy a že jsou na ho..o. A je lepší tam dávat lampy stejné značky nebo je to jedno?Dík.