Master keyboard do začátku?
Pravidla fóra
Master keyboard do začátku?
Napadlo mě že by bych si mohl vyzkoušet klávesy. Nikdy sem na ně nehrál takže sem ůplnej začátečník. Koukal sem se co bych si tak moh koupit na čem začít a docela se mi zalíbily master keyboardy, hlavně(aspoň jak sem to já pochopil) to že mám klávesy připojený k počítači třeba pro nějaký nahrávání a celkem hodně zvuků když to budu používat třeba s reasonem. Je master keyboard používanej právě třeba s reasonem správná volba? A jestli jo vybral bych si asi jeden z těhlech dvou http://kytary.cz/m-audio-keyrig-49-midi ... /HN095659/ http://kytary.cz/cme-master-keyboard-m-key/HN099493/ jsou oba v pořádku? Můžete je někdo doporučit?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Master keyboard do začátku?
Základní myšlenka je zcela OK - samozřejmě, že pracovat s MIDI klávesnicí a softwarem je správná volba, proč ne? Pouze bych se vyhnul tomu označení "master keyboard" (byť všichni víme, co tím myslíš; master keyboard poskytuje totiž spoustu dalších funkcí, které MIDI klaviatury nižších tříd prostě nenabízejí...).
V této cenové to bude zřejmě jedno, co pořídíš. Kvalita klaviatury bude víceméně stejná, drobné odlišnosti by mohly být v provedení. To se dá osahat. Co se osahat nedá, je životnost; zde pomůže buď někdo se zkušeností, nebo to prostě riskneš.
Já osobně bych se asi přikláněl k M-audiu, ale to je čistě osobní preference (M-audio jsem měl několik let doma a sloužilo k plné spokojenosti).
P.
V této cenové to bude zřejmě jedno, co pořídíš. Kvalita klaviatury bude víceméně stejná, drobné odlišnosti by mohly být v provedení. To se dá osahat. Co se osahat nedá, je životnost; zde pomůže buď někdo se zkušeností, nebo to prostě riskneš.
Já osobně bych se asi přikláněl k M-audiu, ale to je čistě osobní preference (M-audio jsem měl několik let doma a sloužilo k plné spokojenosti).
P.
Teď zjištuju že M-audio nemá dynamiku úhozu nebo to tam aspoň nepíšou. To je dost potřebná věc ne? Bez ní to zní tak divně.
Bude mi ta klávesnice fungovat v pohodě se zvukovkou Soundblaster Live! EC00 a ovladačema Asio4ALL? A jak moc je na to zařízenej třeba ten reason, myslim možnosti nastavení tý klávesnice a tak. Nebo kdyžtak jestli je tu na to ňákej lepší program.
Bude mi ta klávesnice fungovat v pohodě se zvukovkou Soundblaster Live! EC00 a ovladačema Asio4ALL? A jak moc je na to zařízenej třeba ten reason, myslim možnosti nastavení tý klávesnice a tak. Nebo kdyžtak jestli je tu na to ňákej lepší program.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - dynamiku kláves si ohlídej, já jsem podrobné specifikace nehledal (na tvém odkazu opravdu nic nepíšou, ale doporučuju kouknout přímo na web výrobce - www.m-audio.com). REASON je "nastavenej" určitě celkem dobře; zkus se kouknout na www.dreamface.net a najdi si seriál "Průvodce Reasonem" (je toho asi 10 dílů a jak tak tipuju, mohlo by ti to dát do začátku hodně dobrý a ucelený přehled).
Se zmíněnou zvukovkou i ovladačem nebude problém a co se týče "lepší program", tak na to ti asi nikdo pořádně neodpovíme, protože co je pro někoho "lepší" je pro jiného "horší"
tady jde o styl práce a druh muziky, co chceš dělat. Podle toho se víceméně volí typ programu.
P.
Se zmíněnou zvukovkou i ovladačem nebude problém a co se týče "lepší program", tak na to ti asi nikdo pořádně neodpovíme, protože co je pro někoho "lepší" je pro jiného "horší"
P.
Ok eště se podívám jestli má to M-audio tu dynamiku a pak si vyberu každopádně děkuju. Kdyby měl někdo zkušenosti s těma klávesnicema tak ať se vyjádří.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel ne, hrával jsem dříve trochu na klavír, takže mi všechny tyhle levné klaviatury připadaly děsivé, počkal jsem si, našetřil a zakoupil Rolanda A33, mám jej 15 let a slouží dodnes.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Vybíral jsem si mezi oběma výrobky a podle komentářů na www.musiciansfriend.com ( http://keyboards-midi.musiciansfriend.c ... sku=700932 http://keyboards-midi.musiciansfriend.c ... sku=703042 ) dopadlo líp to M-audio. Nemůžu ale furt zjistit jestli má tu dynamiku ůhozu. Myslí v angličtině dynamikou ůhozu velocity sensitive?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak se to označuje v angličtině.
P.
P.
Ok dik. Mimochodem jak tu někdo psal o seriálu průvodce Reasonem tak sem si stáhnul příručku přes torrenty Sybex Introducing Reason 4 a přijde mi v pohodě.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - psal jsem to zřejmě já, ale rozhodně jsem tím nemyslel nic přes torrenty......
P.
P.
Jj já vim.
Zajímavá mašinka ten keyboard od M - audia a za pěknou cenu. Jak přesně jde v praxi použít?
Můžu s ním nahrávat třeba basu, smyčce, bicí atd?
Můžu s ním nahrávat třeba basu, smyčce, bicí atd?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš s ním nahrávat cokoli - výběr zvuků je daný koncovým zařízením (VSTi, zvukový modul, HW syntezátor...).
P.
P.
jen mě zaráží, že je to poměrně levná záležitost, tak přemýšlím v čem je háček
...
Takže tom daném softu nastavím jako midi vstup ten keyboard a naprogramuji si jaký zvuk(y) jaký potřebuji... Je to tak?
Takže tom daném softu nastavím jako midi vstup ten keyboard a naprogramuji si jaký zvuk(y) jaký potřebuji... Je to tak?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nastavíš MIDI vstup, v programu si pak už jen vybíráš nástroje a v jejich prostředí zvuky.
P.
P.
Ovšem ty zvuky už nejsou tak levné 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvuků je 3 pr*** zadarmo - a občas i dost skvělých, stačí hledat nebo mít dobrý tip
(pár se jich najde třeba na www.electrozone.cz).
P.
P.