Gibson SG standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
panedge

Re: Gibson SG standard

Příspěvek od panedge »

Fade píše:Nebral bych to tak na lehkou váhu jako ty... Vím o spoustě lidech, kteří se takhle vyloženě dojebali, protože nepoznali naslepo rozdíl :)
Věřím, že mohla hrát pěkně, ale byla to podle mě spíše náhoda.
Nechápu PROBOHA kde bereš tu jistotu a řekneš, že "Gibson hraje prostě líp". Tvoje Epi se nemůže rovnat s tvým Gibsonem, ale moje zkušenost s Gibson SG vs. Epi SG je zase přesně opačná.
Ale já to neberu na lehkou váhu,nevím jak si na to přišel.Moje zkušenost je taková,že ty kytary mám doma a vím jak hrajou.Jasně,můžeš narazit i na mrtvýho Gibsona,já netvrdím že ne.Beru to z obecnýho hlediska-prostě řekněme že těch nic moc kytar Gibson je 1 z 10,kdežto ta super EPI je 1 z 10.Nechytejte mě za slovo,tohle uvádím jen jako příklad.A i ta SUPER EPI se nebude vůbec čapat na SUPER Gibson.Čekal jsem,že už to nebudu muset vysvětlovat,vždyť je to v každým topicu o GIbsonech,jsou to jen kytary,který se nemusej všechny vydařit.Ale když to vezmu obecně tak prostě GIBSON hraje líp jak EPIPHONE,stejně tak jako BMW jezdí líp jak OPEL,už to chápeš proboha?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tonda

Příspěvek od Tonda »

To je zbytečný :mrgreen:

Jedna raritní zkušenost realitu nezmění, ale někdo si holt povede furt tu svojí.
I´m wheels... movin´wheels
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Přesně o přenášení ze skužebny do zkušebny to je... Pokud to máš na doma že ti to vysí na zdi a občas to chytneš tak ano ale pokud cvičíš nebo i vystupuješ tak je podle mě rozdíl kytar veliký. ostatní s kytarama za 10k snímač nesnímač musej stále dolaďovat, stačí aby v učení se nějakému sólu bylo pořádné vytahování a musíte po každé smičce sóla ladit. A nebo ho prostě odehrajete rozladěný a učíte se zvukům které tam být nemají.

S tím SG vytahuju struny dvě tři hodiny když trénuji a kytara je stále naladěná. Na epině (zase uvedu konkrétní příklad Lucille za 18klacků čili nejvyšší cenová hladina epi v elektrikách) kde byly natáhnuty 11 struny sem pět minut jen projížděl co mě napadlo, sem tam vytáhl a kytara byla rozladěná kompet! To mě fakt dostalo.

Panedge (nebo pan Edge? :) )
Dál bych se rád zeptal na ten Vox o kterým si mnoho načtu ale ty ho vlastníš a i G LP. Jak si s ním v tomhle spojení spokojený? Taky bys doporučil k SG ACtřicítku?
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mastr: svuj prvni prispevek si precti jeste jednou, ze je zbytecny davat za kytaru penize kdyz i 2 slepene prkynka hrajou lip je hodne odvaznej nazor.
ne kazdej hraje prisnejmetal, kde je to pomalu jedno, ale zkus zapojit svou kytaru treba do neceho takovehoObrázek
a asi budes hodne prekvapen.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Arcilucifere
Ty hraješ taky SG ale s HotRodem
Jak seš spokojenej se zvukem?
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tonda píše:To je zbytečný :mrgreen:

Jedna raritní zkušenost realitu nezmění, ale někdo si holt povede furt tu svojí.
Jak furt tu svojí? Se vzpamatuj :roll: Vím, že Gibsony umí moc dobře hrát. Ale taky vím, že se najde kousek, který moc nehraje a že mezi současnými Studii se jich objevuje více.
Sám bych si dopřál a nejspíše i dopřeju Gibson Flying V. Vidím to ale realisticky. Zajedu vyzkoušet. Nenechal bych si ji poslat protože je to Gibson a nesázel bych tak na jistotu jako několik lidí tady na fóru.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Fade píše:
Sám bych si dopřál a nejspíše i dopřeju Gibson Flying V. Vidím to ale realisticky. Zajedu vyzkoušet. Nenechal bych si ji poslat protože je to Gibson a nesázel bych tak na jistotu jako několik lidí tady na fóru.
Vyzkoušení je samozřejmost, já jsem si taky žádnou kytaru poslat nenechal.
Nenapadá mě výrobce, kterýmu bych tak věřil, že bych kupoval naslepo.

/I když pokud je solidní možnost vrácení, jako třeba u Thomanna, tak bych to možná někdy risknul./
I´m wheels... movin´wheels
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ja to riskl s SG z bazaru a jsem nadmiru spokojen. Ale bylo to za dobry penize, takze aspon mirnejsi risk :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Samozřejmě, že pokud někdo hraje blues a hledá skvělý čistý zvuk tak je lepší si koupit něco ze dřeva co vám barvou zvuku sedí. Pro mě je důležitá hratelnost na nástroj, dlouhý sustain, a a´t to drží ladění... zbytek už zařídí snímače a zesák. Stejně zastávám názor, že u celomasivové elektrické kytary zvuk pořád nejvíc ovlivní snímače a nastavení na zesáku. Když si koupíte kytaru co je ze dřeva s málo basovým zvukem tak si na ekvalizéru vyšvihnete basy atd... Věřím, že kdybyste si na kvalitním zesilovači hráli zároveň na Gibson lp a třeba epinu se stejnými snímači, tak si na tom po nějaké době najdete stejný zvuk na obou - ten co vám vyhovuje. Sice abyste takového zvuku dosáhli budete mít třeba u jedné výšky na 50% u druhé zas na 60%, ale v zásadě se různým nastavením zesáku, při stejných snímačích, jejich zvukové rozdíly téměř smažou - To se ovšem nedá říct o cenovém rozdílu... ten se nesmaže a o to tu taky jde. Jasně, že když budu mít kvalitní zesák, plný pedalboard efektů a nebudu nic co se týče elektoniky potřebovat. Tak si na toho gibsna třeba za 3 roky našetřím, čistě pro pocit, že mám originál (proč taky ne když už nebude co kupovat).Pokud ovšem zdaleka nemám aparaturu kterou bych si představoval tak si radši koupím levnou kytaru, která bude po upgradu hrát na 99% stejně a další peníze investuju do aparatury, dovolené nebo čehokoli jiného.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
citizen.one

tak takhle to teda opravdu nefunguje.

Kamarad ma 4 LP (2Customy, 1Standard a jeden Vivian), vsechny EMG aktivy a vsechny krz JCM800. Jsou to vsechno kytary vyssi tridy, presto maji dost rozdilny projev. A to i pres to, ze ty EMG dost vlepuji kytare svuj charakter.

A o tom, ze EQ doladis kytaru, si muzes nechat tak zdat. Maximalne kdyz mas opravdu hodne celkove podobne kytary nebo kytary bez charakteru, ale jinak ani nahodou...

a cim lepsi zesilovac, tim vic nechava hrat kytaru...

je to uplne o vsech castech v retezci, ale je fakt, ze nejvetsi vliv ma kytara a zesilovac...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Dle mých zkušeností pokud není kytara vyloženě hluchá - tzn. moc nerezonuje a má krátký sustain. Tak jsou rozdíly ve dřevě poznat jen na čistý zvuk a to ještě takové, že by je řešil jen puntičkář. Mnohem větší rozdíl je pocit ze hry na danou kytaru. A dle mých zkušeností ti blbá výměna strun za jinou tloušťku, zvýšení či snížení dohmatu, úhel hlavy, rozdílnost mezury kytar a i obyčejná tloušťka a materiál trsátka, udělá mnohem větší tonový rozdíl než změna dřeva.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Souhlasím s Citizenem. Tak jak říkáš ty Mastere to opravdu nechodí. Nejde to takhle dohánět zesilovačem. To opravdu ne. Opravdu, kvalitní zesilovače nechávají kytaru hrát. Tam se kytara ukáže. Na nějakém levném tranzistorovém cvičítku doma se ti to neprojeví. Je velký rozdíl mít kytaru z mahagonu, která je plnější v basech, než přijít k zesáku a basy přidat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
citizen.one

Jenze tos zapomnel poznamenat, ze hrajes nejakej thrash nebo tak neco...kazdopadne higain...

ten Dord co mas (nebo myslim ze je to stejny model) znam a mezi kytarama na tom teda byly slyset jasny rozdily. Mel jsem u toho k dispozici dva Petrucci MusicMany, jeden ten nejvyssi a jeden nekde na pul cesty. A ten nejvyssi presne podle ocekavani hral barevnejs, nerezal tolik a mel daleko hezci spodky, proste lepsi kytara ve vsech smerech...

kazdopadne nebylo to jen tak, ze bych hral ja, ale spis hrali ostatni, takze jsem mohl byt podstatne objektivnejsi co se zvuku tyce...

a rodily jsou u stratu treba dost vyrazne i jen podle toho, z ceho je hmatnik...proste to tak je...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Hi gain ani nápad!!! s gainem nejdu za půlku je to pak akorát chrastivý bordel
citizen.one

dobre, ale ten zesak je v zakladu typove hi gain, navic ten zvuk je furt vhodnej na thrash a v tomhle typu zvuku se to toliko neprojevi (poslouchal jsem vase nahravky, tak vychazim z toho).

ale vem si treba zvuk Santany, Floyd, Moora, Zeppelin (v nekterych nahravkach), Claptona a kopce dalsich, kteri jdou ve zvuku uplne jinou cestou...

To je stejny jako nedavno nekdo v sekci Komba postoval videa z Mesa MkV a konstatovali jsme, ze na V nastaveni ten stejny, nebo opravdu blizky zvuk jde dostat z kdeceho...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ty nahrávky mají spíš takové stoner rockové kytary... tehda jsem to solil přes efekt. Zesák jsem tehda ještě pořádný neměl.
panedge

Příspěvek od panedge »

Mastr-je jasně vidět,že si neměl pořádnou kytaru v ruce(možná někde 5 minut v obchodu).Nevím jak by si chtěl na zesilovači honit nějakej zvuk,kterej prostě má lízt z kytary.Když strčím EPi do Voxe tak můžu kroutit čím chci a v životě se nepřiblížím zvuku Gibsona.Prostě tak to je.Já se furt divím že to někdo nemůže pohopit :roll:
Fade-čteš ty příspěvky nebo ne co tady píšem a i jinde o Gibsonech?Mě připadá že ne,protože furt pískáš tu stejnou písničku.Jasně jsem psal,že i některý modely prostě nehrajou(Gibson).Ve většině případů ale hrajou super.Tak teď to píšu asi po osmý a doufám,že naposled.
A nejvíc mi připadá divný,že s tím furt maj problémy lidi,který ten GIbson nemaj a v některých případech ani nikdy mít nebudou,protože jim stačej ubohý repliky z Číny.A ještě tady budou vykřikovat,na co bych platil za kytaru o 30 navíc?Proč asi ty chytráku(Mastr)?,protože prostě hrajou :idea:Nebo si snad Mastr myslí,že objevil dosud neobjevené a najednou hrajou slepený překližky líp než fošna z mahagonu?Tak to teď začnou všichni ten GIbson vyhazovat z okna a začnou nakupovat v Číně překližky :roll:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge

Příspěvek od panedge »

Bearder píše:Panedge (nebo pan Edge? :) )
Dál bych se rád zeptal na ten Vox o kterým si mnoho načtu ale ty ho vlastníš a i G LP. Jak si s ním v tomhle spojení spokojený? Taky bys doporučil k SG ACtřicítku?
Jsem spokojený nadmíru,ale přesto si myslím,že Vox se spíš hodí pro singly.Nebo prostě ty singly na něm líp fungujou.Ale to je otázka jak komu to lahodí,mě se líběj i singly i humbuckery,ale singly o chlup víc :P
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já jsem nikdy neřekl, že nehrajou dobře jen říkám, že za dobrou kvalitu platíš obrovské peníze. Když po upgradu levné kytary z toho dostaneš dost podobný výsledek. Prostě některé levné značky chcou málo peněz za špatnou kvalitu, jiné zas málo peněz za solidní kvalitu, ale gibson chce za dobrou kvalitu obrovské prachy. Ikdyž proti některým firmám je i gibson na svátek... Ale moc by mě zajímalo na kolik je vyjde materiál na jednu kytaru vzhledem k tomu za kolik je prodávají. Obrovské procento z ceny platíš za značku.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já jsem taky takovej bastlič a upravovač, ale v tomhle má Panedge fakt pravdu, ty rozdíly jsou fakt propastný.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“