Les Paul se mě v Voxem až tak nelíbí a s humbáčema to možná až tak nesouvisí. Gibsony jsou prostě asi takové víc marshalloidní, s Voxem mě vždy zněly daleko líp Fendery, s Gibsony mě to přišlo takové moc uhuhlané, zadušené, s mým humbuckerovým teletem je to přitom na Voxu paráda, asi to chce delší menzuru a "jasnější" dřevo. Ale s Fendery jsem se zase nechytal u Bluesbreakera, tam to asi zase chce to LP... Prostě, každé chce svoje, nic není až tak univerzální, tady ty staré aparáty obzvlášť... To tvé CC je taky dost temné a nemá takovou jiskru jako staré Voxy a nebo ty lepší číny, hodně taky dělají ty repráky, Wharfandale jsou podstatně temnější a tupější než Blue, docela chápu, že si to kombo rozumí daleko líp se singly.
Gibson SG standard
Pravidla fóra
Re: Gibson SG standard
Tak to se ti panedgi nedivím, že se s Epi standard nemůžeš přiblížit Traditionalu, na té kytaře jsou tak "špičkové" snímače, že i kdybys je dal na Gibson LP za 100t., tak to bude dobré tak leda do malé hospody. Teď jsem měl jeden Epi Standard na zkušebně a ať jsem kroutil s poťáky na aparátu jak přiblblý, tak mě z toho nelezl ani zvuk, za který bych se nemusel stydět jen tak napůl
Les Paul se mě v Voxem až tak nelíbí a s humbáčema to možná až tak nesouvisí. Gibsony jsou prostě asi takové víc marshalloidní, s Voxem mě vždy zněly daleko líp Fendery, s Gibsony mě to přišlo takové moc uhuhlané, zadušené, s mým humbuckerovým teletem je to přitom na Voxu paráda, asi to chce delší menzuru a "jasnější" dřevo. Ale s Fendery jsem se zase nechytal u Bluesbreakera, tam to asi zase chce to LP... Prostě, každé chce svoje, nic není až tak univerzální, tady ty staré aparáty obzvlášť... To tvé CC je taky dost temné a nemá takovou jiskru jako staré Voxy a nebo ty lepší číny, hodně taky dělají ty repráky, Wharfandale jsou podstatně temnější a tupější než Blue, docela chápu, že si to kombo rozumí daleko líp se singly.
Jistě custom od gibsona je supr, ale taky stojí 70000 proboha
je šíleně nadhodnocený. A když si chcete koupit přípustnější variantu ty např ty jejich faded serie.. kde nová stojí 21000 a je to podle mě dost výsměch. Některé jsou solidní, ale po několika zkušenostech s nima si troufám tvrdit, že za 21000 se dá koupit mnohem lepší nástroj a tuhle fadedku bych si koupil tak max starší za přípustnou cenu.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Klidni a ukaž mi, kde jsem zase něco napsal na Gibson po tom, co jsi mi napsal, že to myslíš celkově v měřítku. Jakože Gibson hraje celkově lépe, než Epiphone. A jdi do prdele s názorem, že nemám Gibson, tak do něj jedu a nějak ho špiním. Vím, že Gibson opravdu hraje jak jsem řekl. Jak jsem řekl, sám bych ho chtěl (konkrétně Včko), ale určitě bych si ho před koupí vyzkoušel. Myslím, že ty jsi ten GT nezkoušel, pokud se nepletu a to já bych neudělal. To je vše co jsem napsal. Předem tady píšu, že tohle není rýpání do nikoho, ani do ničeho. Už mě to nebaví pořád dokola. Řešte si co chcetepanedge píše:Mastr-je jasně vidět,že si neměl pořádnou kytaru v ruce(možná někde 5 minut v obchodu).Nevím jak by si chtěl na zesilovači honit nějakej zvuk,kterej prostě má lízt z kytary.Když strčím EPi do Voxe tak můžu kroutit čím chci a v životě se nepřiblížím zvuku Gibsona.Prostě tak to je.Já se furt divím že to někdo nemůže pohopit![]()
Fade-čteš ty příspěvky nebo ne co tady píšem a i jinde o Gibsonech?Mě připadá že ne,protože furt pískáš tu stejnou písničku.Jasně jsem psal,že i některý modely prostě nehrajou(Gibson).Ve většině případů ale hrajou super.Tak teď to píšu asi po osmý a doufám,že naposled.
A nejvíc mi připadá divný,že s tím furt maj problémy lidi,který ten GIbson nemaj a v některých případech ani nikdy mít nebudou,protože jim stačej ubohý repliky z Číny.A ještě tady budou vykřikovat,na co bych platil za kytaru o 30 navíc?Proč asi ty chytráku(Mastr)?,protože prostě hrajou :idea:Nebo si snad Mastr myslí,že objevil dosud neobjevené a najednou hrajou slepený překližky líp než fošna z mahagonu?Tak to teď začnou všichni ten GIbson vyhazovat z okna a začnou nakupovat v Číně překližky
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade-já jsem ho kupoval na inzerát a jel jsem přes půl republiky,abych ho vyzkoušel
A s tím špiněním,ono to bylo myšleno na více lidí,ty by si z toho vyšel ještě nejlíp
,bohužel mě to tak připadá.
A posílání do prdele si příště odpusť,vidíš snad někde že bych z tebou mluvil tímhle stylem?
A posílání do prdele si příště odpusť,vidíš snad někde že bych z tebou mluvil tímhle stylem?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
A co má být,že chce podle tebe obrovské peníze?Já si za to logo rád zaplatím a kupuju si tím tradici a legendu,je mi h...o do jejich nákladů na dřevo.Mastr píše:Já jsem nikdy neřekl, že nehrajou dobře jen říkám, že za dobrou kvalitu platíš obrovské peníze. Když po upgradu levné kytary z toho dostaneš dost podobný výsledek. Prostě některé levné značky chcou málo peněz za špatnou kvalitu, jiné zas málo peněz za solidní kvalitu, ale gibson chce za dobrou kvalitu obrovské prachy. Ikdyž proti některým firmám je i gibson na svátek... Ale moc by mě zajímalo na kolik je vyjde materiál na jednu kytaru vzhledem k tomu za kolik je prodávají. Obrovské procento z ceny platíš za značku.
Qwer-máš reht,budu muset koupit alnica.Jinak ten Epi,není to jen o snímačích.Třeba u mexikána Fendera je to asi hodně o snímačích,ostatně ty by si mohl vyprávět,ale mezi EPi a Gibson je fakt propastnej rozdíl
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Pitchi, to su tu zase debaty že až človek čumí čo sa tu dočíta
No ty Epiny určitě, ono to sice hraje líp, když se tam šoupne něco lepšího, ale pořád je to nic moc, určitě netvrdím, že to pak hraje jako Gibson za 40panedge píše:Qwer-máš reht,budu muset koupit alnica.Jinak ten Epi,není to jen o snímačích.Třeba u mexikána Fendera je to asi hodně o snímačích,ostatně ty by si mohl vyprávět,ale mezi EPi a Gibson je fakt propastnej rozdíl
No teď měli Alnica Blue za 3800 na kytary.cz
Když si za to logo rád zaplatíš tak to je jen dobře já ti to neberu. Až budu mít plat na to dovolit si takových customů 10 tak si za něj taky zaplatím 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Nezlob se, ale jen to, že tobě připadá, že špiním kytary a pak tohle napíšeš, tak mě taky uráží. Já zbožňuju kytary prošlo mi jich rukama moc a moc a na každé jsem si našel něco dobrého a něco špatného. Pak se dozvím, že špiním značku jako Gibson, u které je toho dobrého mnohem více než špatného. TO vše jen kvůli tomu, že jsem napsal kacířskou myšlenku, že je tam i to špatné, ne jen to dokonalé...panedge píše:Fade-já jsem ho kupoval na inzerát a jel jsem přes půl republiky,abych ho vyzkoušelA s tím špiněním,ono to bylo myšleno na více lidí,ty by si z toho vyšel ještě nejlíp
,bohužel mě to tak připadá.
Fade-OK,když to řekneš takhle nemám problém
A jako kacířskou myšlenku to neberu,prostě si narazil na horší kus ,to se stává.Jsem rád,že jsme si to takhle vyříkali a nemusíme se urážet
Qwer-o tý slevě jsem věděl,ale poslední kus vyfoukl Tonda
Jinak já smyčku vůbec nepotřebuju,všechno rvu do vstupu jako za stara,ale vyšší řady jsou pro mě zatím zbytečný,i když to bude hrát super,já jsem spokojenej i takhle.
Takže konec OT a zpět ke Gibsonu SG
Qwer-o tý slevě jsem věděl,ale poslední kus vyfoukl Tonda
Takže konec OT a zpět ke Gibsonu SG
jako kytarista kterej je právě na lovu novýho nástroje, jsem toho za poslední tejden osahal poměrně dost. gibson sg standard jenom jeden a bohužel nebyl tak vynikající že bych si ho chtěl vzít domu, ale co chci říct je že gibson neni co do kvality o nic lepší ani horší než konkrétně schecter a esp-ltd. furt to děsně záleží na kusu kterej se ti zrovna dostane do ruky, logo nelogo.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
nehádejte se, to sem absolutně nepatří!
K tématu
za mě bych rád napsal že neodsuzuji levné kytary které vyplňují trh ale radím lidem co by chtěly kytary poznat víc dopodrobna a pokukují už po značkách jako je gibson či fender přestože na ně momentálně nemají peníze a ne po značkách jako Dimavery že je dobré si počkat a koupit originál !standard! (furt sem někdo plete ty levné specialy nebo drahé customy) a posléze ho s klidem prodat.
Zase netvrdím jen gibson a nic jiného.... nástroje za 30-50 tisíc válící se na bazaru klidně i za patnáct od jiných značek hrajou samozřejmě taky kvalitně a kvalitní jsou ale tohle je topic na Gibsona a já mám jeho. (OT můžem o tom polemizovat jinde kde si třeba můj učitel stěžuje že se mu neustále rozlaďuje floydrose na nové ibanez za 70 tisíc a jeho fender standard starej 10 let mu drží ladění i po tom co přišel z konzertu v -10 stupních)
Názor že doženu zvuk kytary řádově kvalitnější jen na zesíku je prostě na ukřižování za matení méně zkušených lidí kteří zvuk teprve poznávají a nehodlají hrát rozbitou tatramatku (jako já se ale opít rohlíkem nenechám).
K tématu
za mě bych rád napsal že neodsuzuji levné kytary které vyplňují trh ale radím lidem co by chtěly kytary poznat víc dopodrobna a pokukují už po značkách jako je gibson či fender přestože na ně momentálně nemají peníze a ne po značkách jako Dimavery že je dobré si počkat a koupit originál !standard! (furt sem někdo plete ty levné specialy nebo drahé customy) a posléze ho s klidem prodat.
Zase netvrdím jen gibson a nic jiného.... nástroje za 30-50 tisíc válící se na bazaru klidně i za patnáct od jiných značek hrajou samozřejmě taky kvalitně a kvalitní jsou ale tohle je topic na Gibsona a já mám jeho. (OT můžem o tom polemizovat jinde kde si třeba můj učitel stěžuje že se mu neustále rozlaďuje floydrose na nové ibanez za 70 tisíc a jeho fender standard starej 10 let mu drží ladění i po tom co přišel z konzertu v -10 stupních)
Názor že doženu zvuk kytary řádově kvalitnější jen na zesíku je prostě na ukřižování za matení méně zkušených lidí kteří zvuk teprve poznávají a nehodlají hrát rozbitou tatramatku (jako já se ale opít rohlíkem nenechám).
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Lepší kytara na slabším zesáku se absolutně neprosadí. Proto tvrdím, že pro lidi kteří nemají peněz nazbyt je lepší koupit levnější kytaru s upgradem a pak ldobrý zesák... Už jsem viděl extrémy kde si lidi jsou schopni koupit kytaru za 40 a k tomu kombo za trojku.
Tak takovej sem i já ale zesík od Staggu za trojku na kterém se učím plánuju měnit za adekvátní lampu, jinak to valím přes powermix ve zkušebně jenže nejdřív si pořádně osvojím pořádnou kytaru která má zvuk už od dřeva než abych kroutil nejdřív čudlíkama na síle kterou neovládám a doháněl to co už od kytary leze slabé výkonem. Lampa není nic drahého a i slabší už jistě poskytne této kytaře dostatečný prostor vyniknout i s bicíma v menším sále. Nebo se pletu?Mastr píše:Lepší kytara na slabším zesáku se absolutně neprosadí. Proto tvrdím, že pro lidi kteří nemají peněz nazbyt je lepší koupit levnější kytaru s upgradem a pak ldobrý zesák... Už jsem viděl extrémy kde si lidi jsou schopni koupit kytaru za 40 a k tomu kombo za trojku.
Naposledy upravil(a) Bearder dne 11.01.2011 12:49, celkem upraveno 1 x.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi říkal, že se s tou kytarou musíš sžít atd a pak jsi teprve poznal jak hraje. To jsi poznal dřevitý zvuk Gibsona na Stagg aparátu?
Fade píše:Ty jsi říkal, že se s tou kytarou musíš sžít atd a pak jsi teprve poznal jak hraje. To jsi poznal dřevitý zvuk Gibsona na Stagg aparátu?
Dřevitý zvuk je slyšet na sucho a v obchodě jsem zkoušel na Fender lampu a u učitele sem hrál na Marshall kombo teď nevím jaký typ. Ve zkušebně hraju přes multiefekt do 100w powermixu a to de do Velkých beden. Doma hraju na stagg 25w trand s DSL ale radši to napojím do zoomu přes sluchátka. Lampa je v plánu a pak samozřejmě nebudu litovat investice do dřeva.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
No, tak jestli ti to vyzní na velkých bednách a mulťáku ve zkušebně... I když nevím co má tvůj učitel za Marshalla a jak dlouho jsi na to hrál abys poznal jako začátečník dokonale dřevitý zvuk, věřím tiBearder píše:Fade píše:Ty jsi říkal, že se s tou kytarou musíš sžít atd a pak jsi teprve poznal jak hraje. To jsi poznal dřevitý zvuk Gibsona na Stagg aparátu?
Dřevitý zvuk je slyšet na sucho a v obchodě jsem zkoušel na Fender lampu a u učitele sem hrál na Marshall kombo teď nevím jaký typ. Ve zkušebně hraju přes multiefekt do 100w powermixu a to de do Velkých beden. Doma hraju na stagg 25w trand s DSL ale radši to napojím do zoomu přes sluchátka. Lampa je v plánu a pak samozřejmě nebudu litovat investice do dřeva.
Nikdy sem netvridil že poznám dokonale dřevitý zvuk. Psal jsem ať moje hodnocení zvuku berete s rezervou.
Když zvukem NASUCHO srovnám ibanez S, Prs One SE, jolanu diamant (2004) a SG Standard tak ten zvuk je daleko víc průrazný a hlasitější. Překvapí to každého kdo na ni hrál na to jak je tenká. Že by snímače?
Když zvukem NASUCHO srovnám ibanez S, Prs One SE, jolanu diamant (2004) a SG Standard tak ten zvuk je daleko víc průrazný a hlasitější. Překvapí to každého kdo na ni hrál na to jak je tenká. Že by snímače?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nasucho a snímače?Bearder píše:Nikdy sem netvridil že poznám dokonale dřevitý zvuk. Psal jsem ať moje hodnocení zvuku berete s rezervou.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
to byla ironie
jak je tady tvrzeno že snímačema uděláš z překližky zázrak.