Nebo tak.Nero píše:Na to nemáš mít další dvě ruce, ale bedňáka
Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Musím tě zklamat, i Dual Caliber má na zkresleným kanále (Lead) korekce za zkreslením, myšleno ve smyslu knoflíků na předním panelu. Před knoflíkem Gain a zkreslovací kaskádou má sice korekční člen, ale pevně nastavený. Na čistém kanále (Rhytm) jsou korekce před Gainem (nastavitelné), tam máš pravdu, ale není to tak podstatné jako korekce před zkreslením na zkresleném kanále (Mark, Studio Pre, Quad Pre, Triaxis), kterými lze nastavit různé charaktery zkresleného zvuku (výšky na plno, basy a středy na nule - suchý trashový zvuk, přidají se basy a je to zase něco jiného, prostě hračka na hodně dlouhou dobu).dayslypper píše:Každopádně Dual Caliber má na obou kanálech korekce před zkreslením.
Jak jsou na tom komba řady F a Express nevím, schémata jsem nestudoval.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ten mamrd má prostě dokonalé zvuky...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
dikyFade píše:Kinx: Ty máš Calibery (nebo Marky?) ne? Nechtěla by se ti udělat nějaká ukázka? Vím, že hraješ moc dobře, takže by to mělo i nějakou vypovídající hodnotu.
tohle je nahravany na mark IIC+ bez ekvalizeru se starejma lampama (ted ho mam v servisu na vymenene, byly uz mikrofonicky)
http://rychta.xf.cz/files/strahov_mp3.mp3
sola jsou cort strat za pet litru se snimacema SBS, doprovody mozna prs nebo humbucker u kobyly toho strata - ted nevim. na to delsi solo + konec jsem to dokopaval turbo ratem kvuli vazbe a rachotu snimacu
az se ke me aparaty vratej (ted jsou oba v servisu) tak na ne neco zas nahraju, ted drnkam na single recto a AV bednu (a mozna to poridim misto tech marku protoze se mi zda ze to vic sedi do kapely)
ber tu nahravku teda s rezervou, neni to nijak smichany ani nijak postprodukcne poznamenany. doufam ze brzo budu mit moznost pastnout neco lepsiho
- citizen.one
sice je to pod dekou, ale ten zvuk je dost fajn, rozhodne lepsi nez kterykoli recto co jsem zatim stretnul...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda, já jsem otevřený všemuKinx píše:dikyFade píše:Kinx: Ty máš Calibery (nebo Marky?) ne? Nechtěla by se ti udělat nějaká ukázka? Vím, že hraješ moc dobře, takže by to mělo i nějakou vypovídající hodnotu.no mam mark I a mark IIC+, ale ted je nemam u sebe. neco jsem na ne nahraval (jsou to teda hodne pracovni dema), tak prohrabu archiv. ale nevim jestli to bude zrovna zanr pro tebe, hraju popik
![]()
tohle je nahravany na mark IIC+ bez ekvalizeru se starejma lampama (ted ho mam v servisu na vymenene, byly uz mikrofonicky)
http://rychta.xf.cz/files/strahov_mp3.mp3
sola jsou cort strat za pet litru se snimacema SBS, doprovody mozna prs nebo humbucker u kobyly toho strata - ted nevim. na to delsi solo + konec jsem to dokopaval turbo ratem kvuli vazbe a rachotu snimacuneco je na starou 2x12 bednu z komba marshall s G12M70 (myslim ze to solo zrovna) a ten zbytek uz nevim.
az se ke me aparaty vratej (ted jsou oba v servisu) tak na ne neco zas nahraju, ted drnkam na single recto a AV bednu (a mozna to poridim misto tech marku protoze se mi zda ze to vic sedi do kapely)
ber tu nahravku teda s rezervou, neni to nijak smichany ani nijak postprodukcne poznamenany. doufam ze brzo budu mit moznost pastnout neco lepsiho
Dík za ukázku a určitě nejsem sám, kdo je zvědavý na další
dikycitizen.one píše:sice je to pod dekou, ale ten zvuk je dost fajn, rozhodne lepsi nez kterykoli recto co jsem zatim stretnul...
to recto je tvrdsi nez marky, o neco pomalejsi (to se da vyresit tubescreamerem pred aparatem, na valive riffy je zas super tak jak je) a min komprimuje. marky jsou docela mekky aparaty, to recto takovy zvuky vubec neumi - marky zas neumej bejt takhle tvrdy. je to hodne saturovany, po poslednim koncerte me zvukar zprdnul ze jsem mel moc gainu (pritom jsem ho mel stejne nebo min nez s markama, ale charakterove to tak proste pusobi)
no marky tohle krupani jako recto podle me neumej. to je recto specifikum a je to imho dany tim jak je ten zvuk saturovanej. nebo teda mozna si nerozumime, nevim pod cim si predstavujes growlFade píše: Pohoda, já jsem otevřený všemuJak tak slyším, tak tam je ten growl, který znám z Rectifiera, nebo se mi to zdá? Mi se zvukově strašně líbí Mark IV, jenže to je opravdu pálka... Takže pokukuju po něčem podobném a levnějším
![]()
Dík za ukázku a určitě nejsem sám, kdo je zvědavý na další
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ten zvuk v kilech. Nevím jak to vyjádřit
Nebo tady na mém zesáku při větším gainu a Modern. Jak hraju si nevšímej
Buď se mi to zdá, nebo tu charakteristiku tam nějak slyším... Nevím...
- citizen.one
hm hm, to je pravda, na marky se mi solovalo vzdycky jedna basen 
nicmene ten zvuk je mi daleko blizsi jak Recto, uz jen vztazmo k tomu co hrajete...
a presne jak pises, chrchlot jde jen z Rectifiera...
nicmene ten zvuk je mi daleko blizsi jak Recto, uz jen vztazmo k tomu co hrajete...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem si stačil všimnout, tak někomu ten Mark pěkně zpívá a někomu tak trochu bzučí. To dělá to nastavení tolik?citizen.one píše:hm hm, to je pravda, na marky se mi solovalo vzdycky jedna basen
- citizen.one
to asi jo, ono je to taky model od modelu, nejlip se hralo na MkIII, to bylo uplne neuveritelny, jak lehce se na to hralo, zase jsem ale nedostal slusnej crunch...
Zase jednicka mi dobre chroupala...
Zase jednicka mi dobre chroupala...
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se řídím značkou Gain, pak všude vidím zkreslení za korekcemi.
Předmět: Mesa/Boogie - PULL BOOST & FOOTSWITCH
dayslypper píše:Pokud se řídím značkou Gain, pak všude vidím zkreslení za korekcemi.
na vsechn schematech ma rhythm kanal korekce na zacatku signalove cesty (za prvni triodou, lampy na vrchni casti schemat) a lead kanal na konci signalove cesty pre-ampu (lampy na spodni casti schemat). U lead kanalu jsem pevne nastavene korekce pred gain potakem.
U čistého (RHYTM) kanálu bych o zkreslení nemluvil.
Zkreslený (LEAD) má pevné korekční členy (pevně nastavená určitá charakteristika, dle ucha Mr. Randalla Smithe) mezi triodami V1b - V2a a V2a - V2b. O zkreslení se starají V2b a V3a a teprve za nimi jsou korekce Treble, Bass, Middle -> korekce za zkreslením.
Zkreslený (LEAD) má pevné korekční členy (pevně nastavená určitá charakteristika, dle ucha Mr. Randalla Smithe) mezi triodami V1b - V2a a V2a - V2b. O zkreslení se starají V2b a V3a a teprve za nimi jsou korekce Treble, Bass, Middle -> korekce za zkreslením.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
jinak kdyz uz sjem tu pastnul svoji "ukazku" na mark, tak ted jsem na netu nasel neco podobneho ale s rectem
nase kapela je od 2:27, je to zaznam zivaku z pultu na single rectifier a 1960AV. me ten zvuk fakt bavi, kdyz vemu stranou fakt ze to je debilne zahrany
nase kapela je od 2:27, je to zaznam zivaku z pultu na single rectifier a 1960AV. me ten zvuk fakt bavi, kdyz vemu stranou fakt ze to je debilne zahrany
- citizen.one
depak, sice se mi to porad docela libi (ale to spis ze mi vyhovuje ten styl a zahrani), ale ten mark k tomu sedne o ranec vic, prave ze nema to chrchlani, tak to cely zni tak jako ,,cool'' . Navic ten crunch pozdejs uz byl moc recto...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou mi tam to Recto sedí jak p***l na hrnec.
Jinak váš zpěvák asi v ničem nejede, že?

Jinak váš zpěvák asi v ničem nejede, že?
Tak ten je správně zmocněnej 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY