Freeware a "levný" software
Pravidla fóra
Re: Freeware a "levný" software
Zkoušel jsem ještě něco stahovat z http://www.vst4free.com/
Ale když to chci nainstalovat, píše mi to pokaždý, že modul nelze najít. Nevíte, co to je zač?
Ale když to chci nainstalovat, píše mi to pokaždý, že modul nelze najít. Nevíte, co to je zač?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
VST
A nevytváříš ho - virtuální nástroj je prostě plug-in (kousek SW) s nějakým GUI (grafickým rozhranním) a pracuje se s ním pomocí MIDI stopy. Výsledkem je samozřejmě audio (WAV třebas), takže v téhle rovině je přenositelnost mezi programy 100%.
P.
EDIT: to je nějak zmateně napsané: buď se instalace povede, nebo je špatný instalátor. Pokud se instalace povede, je v příslušném DAW (třeba Cubase) daný VST nebo VSTi v nabídce efektů (nástrojů).
P.
A nevytváříš ho - virtuální nástroj je prostě plug-in (kousek SW) s nějakým GUI (grafickým rozhranním) a pracuje se s ním pomocí MIDI stopy. Výsledkem je samozřejmě audio (WAV třebas), takže v téhle rovině je přenositelnost mezi programy 100%.
P.
EDIT: to je nějak zmateně napsané: buď se instalace povede, nebo je špatný instalátor. Pokud se instalace povede, je v příslušném DAW (třeba Cubase) daný VST nebo VSTi v nabídce efektů (nástrojů).
P.
Jednoduše řečeno potřebuji aby ten program to VST podporoval jinak mám smůlu...
On v té složce ani není žádný exe soubor či setup, jen: něco.dll a pak zvuky těch bubnů...
On v té složce ani není žádný exe soubor či setup, jen: něco.dll a pak zvuky těch bubnů...
VST i VSTi jsou soubory .dll, spousti se pres program, ktery VST(i) podporuje - vetsina velkych DAW (programu pro nahravani) je podporuje. Pro VSTi se delaji i VST host programy, napriklad
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
nebo vymakanejsi http://www.tobybear.de/p_minihost.html
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
nebo vymakanejsi http://www.tobybear.de/p_minihost.html
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
pro VST a VSTi potrebujes hostitelskou aplikaci. ano.Janekzz píše:On v té složce ani není žádný exe soubor či setup, jen: něco.dll a pak zvuky těch bubnů...
edit: wohma: nebo tohle: http://www.tocca-music.com/
Už to mám...
Díky moc za pomoc, ušetřili jste mi mraky času klikání a hledaní co a jak!!!
Teď tedy vytvořím midi stopu bích a nasampluji jí z nějakého takového programu, je to tak? A pak to předáhnu do nahrávacího programu, který podporuje VST... Nebo už přímo tady v tom (dr fusion2) můžu nějak tu stopu udělat?
Mám pocit že to je šíleně složité
co jsem zkoušel ty drahé softy, mají to mnohem přístupnější...
Díky moc za pomoc, ušetřili jste mi mraky času klikání a hledaní co a jak!!!
Teď tedy vytvořím midi stopu bích a nasampluji jí z nějakého takového programu, je to tak? A pak to předáhnu do nahrávacího programu, který podporuje VST... Nebo už přímo tady v tom (dr fusion2) můžu nějak tu stopu udělat?
Mám pocit že to je šíleně složité
midi stopu vytvoris v sekvenceru. pokud ten tvuj nahravaci program bude mit (krome audio stop) taky midi stopy (jako sekvencer) muzes to udelat primo v nem. pokud bude mit zaroven podporu VSTi, muzes VSTi nastroj priradit k midi stope taky uvnitr toho programu. uznavam, ze jak se funkce programu rozsiruji a prolinaji, je tezke dodrzet spravnou terminologii. nebo se v tom alespon orientovat. dneska se obecne od multitracku ceka, ze bude umet i midi (a vetsinou i video). a od sekvenceru, ze bude umet i audio. ale zadny pravidlo neni.
edit: jeste bych si dovolil upozornit na rozdil mezi VST a VSTi. jen pro jistotu, abychom se do toho nezamotali jeste vic
edit: jeste bych si dovolil upozornit na rozdil mezi VST a VSTi. jen pro jistotu, abychom se do toho nezamotali jeste vic
Můžeš tedy uvést rozdíl mezi VST a VSTi, nějak se mi význam slévá...
Takže u toho softu musím dávat pozor aby podporoval VST a uměl midi, pokud mi jde o programování bicích. Pokud to umět nebude, budu muset midi stopu vytvořit v nějakém jiném programu, poté jí nasampluji v dalším programu a následně vložím do toho nahrávacího ano?
Takže u toho softu musím dávat pozor aby podporoval VST a uměl midi, pokud mi jde o programování bicích. Pokud to umět nebude, budu muset midi stopu vytvořit v nějakém jiném programu, poté jí nasampluji v dalším programu a následně vložím do toho nahrávacího ano?
bezne se VST rika VST efektu. tedy necemu, co "jen upravi" signal, ktery se do nej posle.Janekzz píše:Můžeš tedy uvést rozdíl mezi VST a VSTi, nějak se mi význam slévá...
VSTi je "VST instrument", tedy neco, co zvuk samo vytvari.
a pak taky neni dobre fixovat se jen na VST/VSTi ... neni to jediny system, i kdyz je asi nejrozsirenejsi....
"nasamplovat" taky neni asi uplne spravne slovo do tohodle procesu. a ten proces bych takhle nepopisoval. ale mozne je to udelat vselijak. proste co ti ktery program dovoli. a teoreticky by to slo najednou (kdyby si mel software, co nekterou cast nezvalada)... z midi sekvenceru posilat midi data do virtualniho nastroje a v tom nahravacim to rovnou nahravat (vetsina dnesnich sekvenceru nebo multitracku takhle funguje v ramci toho jednoho software). propojit samostatne programy se daji i interne/softwarove (zalezi na tom, co umozni driver zkukove karty nebo nainstalovany software. pripadne se da sehnat virtualni midi kabel a virtualni audio kabel). ale to je zase jen priklad. delat se s tim da hodne zpusoby... a aby se v tom clovek nezamotal, staci jen obcas pouzit selsky rozum. nejsou v tom zadne cary, nic se nekde na nejakem vystupu samo od sebe neobjevi... hlavni je chapat funkce zakladnich casti tech programu, pak uz to pujde lehce...Janekzz píše:midi stopu vytvořit v nějakém jiném programu, poté jí nasampluji v dalším programu a následně vložím do toho nahrávacího ano?
edit: pardon, zase jsem vepisoval vety do vet, takze to narostlo a ztratilo na srozumitelnosti...
lepsi bude nejaky priklad:
- vyborny programek na tvoreni bicich smycek je Drumflow (najdi a stahni, je to freeware), ale nema zadny zvukovy generator ... data posila jen jako midi.
- pak si zkus sehnat nejaky program, co dela zvuk bicich (bud specializovany nebo nejaky sampler). a bud to bude solo program, nebo vsti plugin (pak budes potrebovat toho vsti hosta).
- na propojeni se da pouzit ten virtualni midi kabel ... to by mohl byt treba Loopbe1.
- no a pak uz staci jen nahravat vysledny zvuk (defacto cimkoliv, klidne tim, co je ve windows)
(tomu loopu, co nahrajes, se da v tomhle pripade rikat sampl, i kdyz to neni uplne presne....)
edit: a ten drumflow se da pouzit i jinak. treba ciste jako editor a data pak pomoci copy-paste proste prenest do sekvenceru...
- vyborny programek na tvoreni bicich smycek je Drumflow (najdi a stahni, je to freeware), ale nema zadny zvukovy generator ... data posila jen jako midi.
- pak si zkus sehnat nejaky program, co dela zvuk bicich (bud specializovany nebo nejaky sampler). a bud to bude solo program, nebo vsti plugin (pak budes potrebovat toho vsti hosta).
- na propojeni se da pouzit ten virtualni midi kabel ... to by mohl byt treba Loopbe1.
- no a pak uz staci jen nahravat vysledny zvuk (defacto cimkoliv, klidne tim, co je ve windows)
(tomu loopu, co nahrajes, se da v tomhle pripade rikat sampl, i kdyz to neni uplne presne....)
edit: a ten drumflow se da pouzit i jinak. treba ciste jako editor a data pak pomoci copy-paste proste prenest do sekvenceru...
Pokud jako kytarista (?) ma zkusenosti s Guitar Pro, tak tam se bici daji delat velmi pohodlne, pokud clovek s tim programem umi. Neni to nic pro hudebne vzdelane, ale ucel to splni paradne. Pak staci exportovat jako MIDI, ten soubor pak importovat do Reaperu nebo jineho programu a na stopu, do ktere se to importuje, zavesit nejaky ten drum sampler.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
za 1! 
Ideální. Popis jak pro blbce, ale hned je tomu rozumět
Takhle jsem to měl na mysli, konec konců asi by i šlo nahrát si zvuk jednotlivych zvuků bubnů od bubeníka a pak to tam hodit, jestli tomu rozumím.
Dovedu si to představit, když jsme byli ve studiu, dokresloval nám zvuk bicích. Pulstil původní céčko a ještě k tomu jedno z vytvořeného midi. A kopák šel uplně novej aby byl pořádně mlaskavej
Že to tedy můžu udělat zvlášť pokud mi to ta ořezaná verze softu ke kartě nedovolí je vpohodě...
Dá se předpokládat, že i ten dodávaný soft bude rozernat midi (načís to předem vytvořené) a přiřadit k tomu ten sampl?
Ideální. Popis jak pro blbce, ale hned je tomu rozumět
Takhle jsem to měl na mysli, konec konců asi by i šlo nahrát si zvuk jednotlivych zvuků bubnů od bubeníka a pak to tam hodit, jestli tomu rozumím.
Dovedu si to představit, když jsme byli ve studiu, dokresloval nám zvuk bicích. Pulstil původní céčko a ještě k tomu jedno z vytvořeného midi. A kopák šel uplně novej aby byl pořádně mlaskavej
Že to tedy můžu udělat zvlášť pokud mi to ta ořezaná verze softu ke kartě nedovolí je vpohodě...
Dá se předpokládat, že i ten dodávaný soft bude rozernat midi (načís to předem vytvořené) a přiřadit k tomu ten sampl?
paris: Ted Drumflow mi nejde, asi není kompatibilní v W7, hlásí mi to že je to špatně stáhnuté. Neznáš ještě nějaký?
hm .. to je mozne. vecer to na W7 zkusim (tady na XP to beha). na jiny podobny si ted nevzpominam, dlouho jsem se tomu nevenoval...
Tady máš hafo pluginů a jsou tam mezi nimi i bicí http://www.dreamface.net/modules.php?na ... le&sid=243
zrovna drumflow neni plugin ... je to defacto cisty loop sekvencer, specializovany na bici. to same, co dela drumflow, se da vlastne delat v midi stope jakehokoliv sekvenceru, ale df ma nekolik vychytavek, kvuli kterym se v nem dela velmi dobre to, na co je urceny.
(nevylucuju existenci novejsiho a minimalne stejne dobreho editoru, ale ja ted momentalne o zadnem nevim...)
(nevylucuju existenci novejsiho a minimalne stejne dobreho editoru, ale ja ted momentalne o zadnem nevim...)
To je škoda. Potřeboval bych něco, kde budu klikat jaký buben hraje (podobně jako guitarpro) a následně si to moct hned pustit a poslechnout...
Jestli chceš bubnovat pomocí midi kontroleru zkus http://www.xlnaudio.com/?page=downloads ... emoversion , je to demo a je to dost omezený, ale slušný bicí se na tom dají udělat. Nezapomeň, že musíš mít hostitelský program, v kterým to spustíš 
tohle vypada celkem podobne schopne jako ten drumflow: http://web.tiscali.it/farello/md/index.html
vypadá to vpohodě, ale nehraje mi to... Všechno běží, ale jak kdyby to bylo zamutovaný...