ZUŠ

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nomades

ZUŠ

Příspěvek od Nomades »

Zdravim mnel bych takovej dotaz....na akustiku hraju uz nejakou dobu v podstate jako samouk a nedavno jsem se rozhodl se přihlásit do ZUŠ je tu ale jeden problém tam se prej hraje hlavně klasika s nailonkama atd..tak se chci zeptal jestli mě s mojí westernovou kytarou z vyřezem nevyhodi proste jestli na to potrebuju klasickou spanelku nebo staci moje westernovka dik
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Tak s western tě na 99% vyhodí, protože je ta kytara nepoužitelná- má úzký krk- takže nevím, jak vy se na ní vybrnkávalo. Klasická kytar je univerzálnější, ta westernovka je spíš jen na akordy někam k táboráku (prostě country a tak)
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
jenda

Příspěvek od jenda »

Jestli za to budeš platit tak si raději najdi nějakého učitele. Individuální přástup je neocenitelný.
Prince

Příspěvek od Prince »

mata911 píše:Klasická kytar je univerzálnější, ta westernovka je spíš jen na akordy někam k táboráku
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(hahahaha)
Ibanez PF60SECE
tear

Příspěvek od tear »

No poradil bych ti jedině tak,
aby ses tam skočil zeptat... :wink:
ibanez RG 270
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Co já mám letité zkušenosti se ZUS. S westernovkou tě nevyhodí. Akortá časem zjistíš,že se ti na ni blbě hraje a sám si koupíš špaňělku. A nebo taky často jsou v ZUS kytary na hodiny k půjčení. Takže to by neměl být probém.

A co se týká individuální výuky tak to taky není problém je to na učiteli a na domluvě. Takže to jdi určitě zkusit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

mata911 píše:Tak s western tě na 99% vyhodí, protože je ta kytara nepoužitelná- má úzký krk- takže nevím, jak vy se na ní vybrnkávalo. Klasická kytar je univerzálnější, ta westernovka je spíš jen na akordy někam k táboráku (prostě country a tak)
ne každá westernka má úzkej krk, vyrábí se i širší, skoro jako u klasiky.

a i na kytaře s úzkým krkem se dá vybrnkávat - nejde o kytaru, ale o ruce... ;)

takže: ne, myslím že nevyhodí...

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Do ZUŠ choděj moje děti na elektriku, na akustiku je vůbec nenutili.

Myslím, že záleží na škole a učiteli...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pavel2 píše:Do ZUŠ choděj moje děti na elektriku, na akustiku je vůbec nenutili.

Myslím, že záleží na škole a učiteli...

ted se nabizi otazka jestli by on do elektriky vubec chodit chtel
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

To nevím, chtěl jsem jenom říct, že to dost záleží na na zůčastněných.
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Prince píše:
mata911 píše:Klasická kytar je univerzálnější, ta westernovka je spíš jen na akordy někam k táboráku
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(hahahaha)
Vyvrať to. Na klasiku můžeš mlátit kila, ale pochybuju, že na western zahraješ gypsy swing :evil:
Hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

dobrej kytarista ti to zahraje i na klasiku i na westernku... to fakt neřeš :)

Obrázek
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hmm docela zajimave ze western je asi tak nejrozsirenejsi kytara mezi kytaristy... samozrejme i jumbo, ktere je hodne podobne.. na spanelu se toho opravdu moc nezahraje.. akorat tak ta klasika a nejake spanelske zalezitosti...

na zusku jsem hcodil kdysi davno a tehdy jaksi "westernka" ani neexistovala :) samozrejme, ze spanela je delana na hrani prsty, ma silene siroky krk, nylonove strunu, rovny hmatnik.. proste neco uplne jineho, nerekl bych, ze je to pro vybrnkavani rozhodne lepsi.. je to proste jine... je to jako srovnavat hrani na klavir a hrani na klavesy - taky jsou to podobne nastroje, ale kazdy je uplne jiny.. a kdyz strcite klaviristu za varhanky za 10 tisic, tak toho taky moc nezahraje... myslim hlavne dynamiku
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

ale jo, i na španělu... ne jen ta klasika a "latina", všecko možný - jazz, blues, chanson, folk, i Visáče jsme na to hráli a nebylo to blbý :D

myslím že jde primárně o šikovnost a dovednosti hráče, ne o to, jaký má kytara struny a krk...

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Člověk, co umí hrát, zahraje cokoli na jakoukoli kytaru. Akorát výslednej zvuk samozřejmě bude jinde podle strun a jinejch konstrukčních záležitostí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stenli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenli »

Nero píše:Člověk, co umí hrát, zahraje cokoli na jakoukoli kytaru. Akorát výslednej zvuk samozřejmě bude jinde podle strun a jinejch konstrukčních záležitostí...
Dovolil bych si nesouhlasit... Co se týče akordů a pomalých vyhrávek máš pravdu. Ale představ si kytaristu co hrává trsátkem sóla rychlejší než Schumacher na westerna s úzkým krkem. Dáš mu do ruky španělku a skončil.
Nehledě k tomu, že existují kytary kvalitní, méně kvalitní a pak ty takzvané "shity". Myslím, že s poklesem kvality kytary, klesá taky úroveň přednesu.
Dokud dýchám, hraju!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dáš mu do ruky španělu, počkáš půl hodinku, hodinku než si zvykne na širší krk a zahraje to... Ne že bych to uměl já :D ale lidi co umí hrát s tím nemají problémy...

A samozřejmě, s kvalitou kytar se liší zvuk, ale to už jsem napsal v přechozím postu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

qwer píše:hmm docela zajimave ze western je asi tak nejrozsirenejsi kytara mezi kytaristy... samozrejme i jumbo, ktere je hodne podobne.. na spanelu se toho opravdu moc nezahraje.. akorat tak ta klasika a nejake spanelske zalezitosti...
Víš, spousta lidí trpí ze začátku "SYNDROMEM PROKLETÉHO EFKA(F)"!
Ne, vážně, když lidi začínaj, tak si přehrávaj jednoduchý songy s jednoduchejma akordama a téměř vždycky je tam někde F. Transponovat ti začátečníci nedovedou, a i kdyby, tak se jim tam zase objeví třeba Hmi a jsou zase v tahu. Pro začátečníka (co vám budu vykládat, mě se taky hraje líp barré na úzkej krk), je westernovka opravdu v této chvíli schůdnější volbou, protože se nemusí tolik snažit, aby to umáčk. Pak si prsty zvyknou a on už to třeba i na tý špaňele zahraje...
Je pravda, že spousta lidí to řeší tim, že F hrajou barré přes dvě struny, nebo, což mě ještě víc dostalo, hrajou ten hmat čtyřma prstama a vynechávaj při hraní A i E strunu...
Die Hard or Die Home
Bobr

Příspěvek od Bobr »

Je fakt, že buď to v těch rukou je a nebo ne. Já jsem to měl opačně, protože nejdřív jsem hrál na španělku se širokým krkem a hrálo se mě super, potom jsem pořídil D22 dreadnout Furch a měl jsem problém se na ten krk prstama vejít. Zvykl jsem si a dneska je mě úplně jedno jestli je krk široký nebo úzký. A vo tom to je.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

To je zase syndrom prokletého Áčka (teda, alespoň myslim, že největší problém's měl s A-dur akordem, já teda jo)...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“