Ze Single na Humbucker

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Re: Ze Single na Humbucker

Příspěvek od Firewall »

Nero píše:Hlavně by mě zajímalo, jak bys to tam chtěl umístit, aby si měl struny nad polovými nástavci...
Abych pravdu řek (a to fakt nekecám) tak ty struny nemám ani teď nad PN.. mám obyčejnou Cortku, ale hraje i přesto dobře.

Jinak já jsem se ptal jestli je místo u Deluxe, protože přesně nevím jaký rozdíl je mezi Deluxem a Strandardem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V tomhle ten rozdíl fakt nebude. Díra tam bude vykotlaná stejně.

Kadopádně jestli chceš, aby ti ten HB hrál normálně, tak ho tam dej rovně. Našikmo se používá HB jen u Nighthawka, a tam je speciální model.

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

No ono to nějak musí jít, protože jsem to viděl u jednoho týpka, nevím už z kama je, ale byl celkem posraný z Green Day a říkal, že ten Armstrong měl zezačátku taky ten snímač nakřivo než přešel na to LP Junior. Mě se akorát nechce řezat PG, aby tam ten HB mohl být rovně, a pak tam vrtat další díry na šroub.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Firewall píše:No ono to nějak musí jít, protože jsem to viděl u jednoho týpka, nevím už z kama je, ale byl celkem posraný z Green Day a říkal, že ten Armstrong měl zezačátku taky ten snímač nakřivo než přešel na to LP Junior. Mě se akorát nechce řezat PG, aby tam ten HB mohl být rovně, a pak tam vrtat další díry na šroub.
1) Stejnak to budeš muset řezat.
2) Jedna paní povídala není argument...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

hele vím že už jsem otravnej, ale proč to tady u tohoto stratu jde? (viz. obrázek dole) já nemám v okolí žádnýho kytaráře (bydlím v takové osadě v horách někde na valašsku) a kdyby to šlo dát ten snímač nakřivo tak by stačilo udělat větší díru v PG a to bych zvládl doma s otcem (takový domácí kutil), ale kdyby se musel dát rovně tak bysme museli zbytečně a složitě vypočítávat, kde máme vyvrtat další díru.

Obrázek
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Pokud mě rozum neklame (což se stává často :D ), tak nějak nevím co řešíš s pracným počítáním vývrtu dir? Pokud jednu znich zachováš, tak snímač se otočí po kružnici jako by v tom zachovaném šroubu byl střed. :roll:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, tak si to udělej, jak chceš, mě to může být jedno - já už k tomu svoje napsal. Rozhodně tam není žádné složité propočítávání nebo rýsování, chce to jen trochu přemýšlet...

Jimi Hendrix, jsouce levák, taky hrál na pravorukou kytarou, a rozhodně to neznamená, že je to optimální řešení.

PetrPeter 1975 - 2008
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

no ono se nejedná jen o ten šroub, ale o více "prkotin" které dají dohromady jeden velký problém, ale tím se nějak už prokoušu. já to nedokážu vysvětlit. teď je to naklonění už dané, je daná i výška, takže stačí jen udělat tlustší díru směrem do boků a je to. takže nemusím nějak komplikovaně přepočítávat a přemeřovat, abych měl jinak potočený "obdelníček".

Doufám, že to jde pochopit. :)
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

Nero píše:Hele, tak si to udělej, jak chceš, mě to může být jedno - já už k tomu svoje napsal. Rozhodně tam není žádné složité propočítávání nebo rýsování, chce to jen trochu přemýšlet...

Jimi Hendrix, jsouce levák, taky hrál na pravorukou kytarou, a rozhodně to neznamená, že je to optimální řešení.
no já jenom potřebuju poradit, jestli ta kytara bude hrát, když to bude tak jak na tom obrázku.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hrát bude, ale překvapivě ne optimálně. A nechápu, proč to dělat polovičatě, když to bez problémů lze udělat pořádně.

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Hrát bude, ale otázka by spíš měla směřovat na to jak... A to moc slavné nebude.

EDIT: Tak jsi byl rychlejší :mrgreen:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

díky za odpověd, po dlouhém debatování jsme se dostali k tomu, že tu bude fungovat. No, řekl bych, že asi budu průkopníkem ve stratech s nakloněnýma HB. Vžycky musí být někdo první. :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Firewall píše:díky za odpověd, po dlouhém debatování jsme se dostali k tomu, že tu bude fungovat. No, řekl bych, že asi budu průkopníkem ve stratech s nakloněnýma HB. Vžycky musí být někdo první. :D
Tohle je nářez! Slyšel jsi třeba o Eddiem van Halenovi?
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

ten Eddie van Halen je týpek. Hraje úplně dobře. A minimálně na jedné kytaře má taky HB nakřivo :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“