"Tlumič" na saxofon ?

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Remy Bonjasky

"Tlumič" na saxofon ?

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Ahoj,
někde jsem slyšel o "tlumiči" na saxofon, který zároveň snímá vibrace při hraní. Takže na venek není slyšet celkem nic, ale do zařízení se zapojí sluchátka a dá se trénovat bez ohlušení ostatních i v bytovce :-)
Nevíte o tom někdo něco ? Koukal jsem na netu a nic jsem nenašel - resp. nevím pod čím hledat. Stačí mi jak se to jmenuje.
Díky moc ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: "Tlumič" na saxofon ?

Příspěvek od Nero »

No, dělá se spoustu nesmyslů - například tohle http://stores.channeladvisor.com/2kool4 ... Sax%20Alto Ale nevím, co přesněsi představuješ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Obvykle se tomu nadává dusítko a na ságo je to k prdu, jako ostatně na cokoli tak děravého. Dusítka jsou použitelná véceméně jen na žestě. Četl jsem o zajímavém kolejním udělátku, šlo o jakýsi spacák ve tvaru sága se čtyřmi stahovacími rukávy, jedním pro hubičku, dvěma pro ruce a třetím pro mikrofon. Něco jako ta krabice, jak psal Nero.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak dusítko na utlumení asi stačit nebude, ne?

Jinak těch saxo-krabic nebo saxo-spacáků se dělá fakt hafo typů. Ví bůh, jak to bude ale hratelné a poslouchatelné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Remy Bonjasky

Díky že jste se aspoň někdo ozval. Nemyslel jsem ale krabici na ságo, ale něco co se dá dovnitř nakonec a tlumí to ten zvuk. Hm ?
Genesis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Genesis »

Pokud Ti alespoň trochu záleží, aby jsi měl rovnoměrný, čistý tón- zapomeň na podobné věci.Pokud budeš hrát alespoň mezzoforte, nikomu to vadit nemusí ( a navíc, přes den na to máš právo ).Toť pouze má zkušenost.
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
Remy Bonjasky

Není to ale pro mě, ale pro mojí ségru (to ona hraje) ze který už mi dochází nervy :-) Jelikož je v začátcích, tak o nějakém méně hlasitějším hraní není moc řeč.
barlaam

Příspěvek od barlaam »

tak to se těš, protože jak se to naučí bude hrát ještě hlasitěji
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“