Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
woro-na stratu používám zásadně 11,protože všechno slabší mi připadá jako bláto,hlavně mě pak dělaj problémy bendy,zvedám pak vejš než potřebuju.Na LesPaul zase 10,tam mi zase 11 připadaj už moc,je to už pak moc práce.Silnější než 11 mám jen na akustice a to 13 a to jsem to chtěl jen vyzkoušet,většinou dávám 11.A už to nikdy neudělám,tón krásnej,plnej ,hlasitej,ale je to hrozná dřina
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
woro90-1
Třináctky na akustice - u mě stejná zkušenost, parádní zvuk (dokonce se mi dařilo lehce přebudit přední desku, zní to podobně jako lehký overdrive na elektrice), ale prsty v háji, dvanáctky jsou pro mě na akustice akorát. To jedno číslo je dost znát. Proto se právě trochu bojím přechodu o dvě čísla nahoru. Každopádně rád slyším, že jsi odpůrcem nití na stratu.panedge píše:woro-na stratu používám zásadně 11,protože všechno slabší mi připadá jako bláto,hlavně mě pak dělaj problémy bendy,zvedám pak vejš než potřebuju.Na LesPaul zase 10,tam mi zase 11 připadaj už moc,je to už pak moc práce.Silnější než 11 mám jen na akustice a to 13 a to jsem to chtěl jen vyzkoušet,většinou dávám 11.A už to nikdy neudělám,tón krásnej,plnej ,hlasitej,ale je to hrozná dřina
woro: 10-60. A už bych nechtěl, je to děsná dřina. Ale zvuk byl fajn.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já dvanáctky míval na stratovi, nějak mi to nevadilo při zvyku na akustiku, hrálo to fajn, ale bylo to zbytečný, prostě se do toho tolik nemlátí jak do akustiky tak to je zbytečná práce navíc to hraní... Nakonec sem se dostal na desítky, protože se mi zalíbil ten zvuk když struna mlátí o pražce a hlavně to tahání jedna radost ... Přemýšlim zase o jedenáctkách, ale bojim se že díky tomu právě přijdu o ten zvuk co se mi tak zalíbil...
-
woro90-1
Jo, to cvaknutí o pražec má něco do sebe. Mlask! To u dvanáctek nešlo?jakub.kubaaa píše:Já dvanáctky míval na stratovi, nějak mi to nevadilo při zvyku na akustiku, hrálo to fajn, ale bylo to zbytečný, prostě se do toho tolik nemlátí jak do akustiky tak to je zbytečná práce navíc to hraní... Nakonec sem se dostal na desítky, protože se mi zalíbil ten zvuk když struna mlátí o pražce a hlavně to tahání jedna radost ... Přemýšlim zase o jedenáctkách, ale bojim se že díky tomu právě přijdu o ten zvuk co se mi tak zalíbil...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě vůbec ... Bylo to až moc čistý ... Pro někoho kdo hraje čistý sóla a tak podobně ideální, mě se prostě víc zamlouvá ten twang, či jak se tomu nadává 
-
woro90-1
A kurnikšopa. Ještě to zkusím na akustice, mám totiž dojem, že mi to na ní šlo - ale já jsem docela prase, co se týče síly úderu. Slušně řečeno využívám celý dynamický rozah
Nešlo to jako že to o ten další pražec nekleplo nebo to nemělo tak pěkný ostrý zvuk?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No nebřinkalo to tak ... Nebylo v tom slyšet to kovový mlasknutí
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ja na dvanactky na elektrice slapoval a to jsem mel i docela velikej dohmat. Takze to jde. Spis jem mel problem udrzet powerchord aniz by se neozvalo "drrrrrrr" (to bylo asi tim silenym dohmatem)....
Hodně budem někde...
co říkáte na struny Martin signované Ericem Claptonem, natáhl jsem na elektroakustiku 12ky a zdaji se mi být docela dobré, jen se mi zdá, že by mi vyhovaly spíš 11ky, jenže ty se nedělají, tak přemýšlím jak by zněly jiné Martiny, třeba ty 11ky SP fosforbronzové
Ty první o kterých píšeš neznám, ale každopádně Martiny SP fosforbronz. 11 jsou struny, u kterých na akustice zůstávám už nějakou dobu, za slušný prachy hodně dobrý struny podle mě...prenoska píše:co říkáte na struny Martin signované Ericem Claptonem, natáhl jsem na elektroakustiku 12ky a zdaji se mi být docela dobré, jen se mi zdá, že by mi vyhovaly spíš 11ky, jenže ty se nedělají, tak přemýšlím jak by zněly jiné Martiny, třeba ty 11ky SP fosforbronzové
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Nikde na foru jsem nenašel odpovídající thread ani radu.
Otázka zní: Jaký je postup při natahování strun?
Otázka zní: Jaký je postup při natahování strun?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
1. Vyberes nejakou starou strunu
2. Sundas vybranou strunu
3. Natahnes novou - odpovidajici - strunu
4. Opakuj krok 1 dokud na kytare existuji stare struny
5. Pokud nektere struny chybi, natahneme na jejich pozici starou strunu a pokracujeme krokem 2 (jsi-li lepsi, muzes krok 2 preskocit a pokracovat rovnou na 3)
definice:
nova struna je dosud nepouzita struna, ovsem takova, kterou hodlame pouzit
stara struna je struna, ktera neni nova
sundani struny je ukon povoleni struny a vyndani z mechaniky a struniku
natahnuti struny je ukon zasunuti/uvazani struny do mechaniky a struniku, v pripade potreby jeji naladeni ci nalazeni (jsi-li z tech, co lazi)
chybejici struna je zadna struna - struna, co na kytare fyzicky neexistuje
5. Pokud nektere struny chybi, natahneme na jejich pozici starou strunu a pokracujeme krokem 2 (jsi-li lepsi, muzes krok 2 preskocit a pokracovat rovnou na 3)
definice:
natahnuti struny je ukon zasunuti/uvazani struny do mechaniky a struniku, v pripade potreby jeji naladeni ci nalazeni (jsi-li z tech, co lazi)
Hodně budem někde...
Špatně jsem se vyjádřil.
Otázka zní: Jakým způsobem navinu strunu na kolík ladící mechaniky? Můžu střihnout konec struny štípačkama?
Otázka zní: Jakým způsobem navinu strunu na kolík ladící mechaniky? Můžu střihnout konec struny štípačkama?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/results?search_q ... uitar&aq=fklobasnik píše:Špatně jsem se vyjádřil.
vyřešeno
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
nechceš na to rovnou udělat program??SUK píše:1. Vyberes nejakou starou strunu
definice:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám pocit že promluvil programátor a myslí si že se budeme smátMrB14ck píše:nechceš na to rovnou udělat program??SUK píše:1. Vyberes nejakou starou strunu
definice:
No konečně to někdo dal do kupy. Nebylo mi to jasné a konečně ve svých 44 letech se cítím jako znovuzrozený. Super návod.SUK píše:1. Vyberes nejakou starou strunu
definice:
Teď trochu k věci. Super návod na vázání nylonek http://www.youtube.com/watch?v=5Tlj8BOb ... re=related. Pochopil jsem to i já, takže doporučuju.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Wow, to je poprvý co slyším o tom, že někdo používá na LP tenčí struny než na stratovipanedge píše:woro-na stratu používám zásadně 11,protože všechno slabší mi připadá jako bláto,hlavně mě pak dělaj problémy bendy,zvedám pak vejš než potřebuju.Na LesPaul zase 10,tam mi zase 11 připadaj už moc,je to už pak moc práce.Silnější než 11 mám jen na akustice a to 13 a to jsem to chtěl jen vyzkoušet,většinou dávám 11.A už to nikdy neudělám,tón krásnej,plnej ,hlasitej,ale je to hrozná dřina
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ty martiny signované Ericem Claptonem vypadají takto
http://www.vltava2000.cz/ms-music/goods ... GoodsID=m8
http://www.vltava2000.cz/ms-music/goods ... GoodsID=m8