Ahoj! Muzikanti
Na mém zesilovači GK RB1001 mi přestala svítit modrá ledka. Při zapnutí se klasicky zapne červená, ale modrá už nenajede... Dozvěděl jsem se, že to může být podpětím v síti. Co vy na to?
Ledka
Pravidla fóra
Re: Ledka
Já teda úplně neznám stavbu komba,.. ale když to teda nesvítí tak jak má. tak kombo normálně hraje? Popřípadě, když do stejné zásuvky zapojíš nějaký jiný spotřebič tak ten funguje?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nejsem elektrikář, ale jestliže jsi na kombu nezaznamenal žádný rozdíl, tak chyba nemusí být v něm. Třeba se jen posrala ta LEDka a přestala svítit. Když ti v baráku přestane svítit žárovka, tak první co tě napadne neni to, že se ti rozbily elektrické rozvody, ale vyměníš žárovkuDr.Stein píše:Ne, jde o to, že to normálně svítilo. Modře. Ale přestalo i když zesilovač stále hraje...
Tak jsem rozebral zesilovač... a bylo to tak... ikdyž ledka má mít životnost tisíců hodin oproti normální žárovce bylo to v ní. Vypájel jsem ji a na kousky drátů přidělal jinou. Naši, českou... 
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
Zase modrou? Měl jsi tam dát kdyžtak jinou a představovat to jako rarituDr.Stein píše:Tak jsem rozebral zesilovač... a bylo to tak... ikdyž ledka má mít životnost tisíců hodin oproti normální žárovce bylo to v ní. Vypájel jsem ji a na kousky drátů přidělal jinou. Naši, českou...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Ano, zase modrou. Ale šlo by to udělat tak, že bych jednu fázi překryl druhou a svítila by zeleně ta červená...
To se mi ale nelíbilo...
To se mi ale nelíbilo...
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...