Klavír pryč - jeho náhrada za cca 16 000 (teď spíš synth)
Pravidla fóra
Klavír pryč - jeho náhrada za cca 16 000 (teď spíš synth)
Hraji 7 let na klavír, ale jelikož jsme se přestěhovali z domu do bytu hledám nějaký keyboard, jelikož mě hra na něj u známých dost zaujala, hlavně různé doprovody, samply, kopa nástrojů, pitch atd. Chtěl bych něco s VÍC než 61 kláves protože to se mi zdá dost málo. Zaujalo mě toto Casio: http://kytary.cz/casio-wk-6500/HN114103/ a zajímalo by mě jestli máte nějaké další konkurenty, případně jaké jsou hlavní rozdíly mezi tímto a tímto http://kytary.cz/casio-wk-7500/HN114578/
Naposledy upravil(a) Spoonee dne 19.03.2011 21:43, celkem upraveno 1 x.
Re: Klavír pryč
Chceš normální keyboard nebo synťák ??
Na těch keyboardech totiž nemáš takovou klaviaturu jak u klavíru a co znám klavíristy, tak takové klaviatury nemá rád asi nikdo...
Na těch keyboardech totiž nemáš takovou klaviaturu jak u klavíru a co znám klavíristy, tak takové klaviatury nemá rád asi nikdo...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Ja ani nevim jakej je rozdil mezi keyboardem a syntakem. Zkousel jsem hrat na par keyboardu a ta klaviatura sice nebyla citliva jako u pianina ale zvykl jsem si asi za pul hodiny. Ty myslis velikost klaviatury?
Ne nemyslím, keyboardy mají lacinou a blátivou klaviaturu. Když si budeš chtít zahrát nějakou klavírní písničku, nezahraješ ji tak, jako na klavíru, protože ta dynamika se klavírní moc nepodobá...
Keyboardy mají hodně zvuků, i reálných
, ale nedají se moc upravovat...max. tak ekvalizérem...Synťáky zvuk generují, není to nasamplované. Tím pádem si to můžeš libovolně upravit
. Ale ovládání je už daleko těžší.
Tady jsou takové dva už lepší synťáky: http://kytary.cz/korg-x50/HN087007/, http://kytary.cz/roland-juno-di/HN106939/.
Na X50 jsem hrál a je to fakt parádní stroj, až na tu strukturu
.
Jinak keyboard s vyváženou klaviaturou není, teda pokud vím. Synťáky mají, ale jen 88kl. verze a už je to dost drahý.
Keyboardy mají hodně zvuků, i reálných
Tady jsou takové dva už lepší synťáky: http://kytary.cz/korg-x50/HN087007/, http://kytary.cz/roland-juno-di/HN106939/.
Na X50 jsem hrál a je to fakt parádní stroj, až na tu strukturu
Jinak keyboard s vyváženou klaviaturou není, teda pokud vím. Synťáky mají, ale jen 88kl. verze a už je to dost drahý.
ale zase nektery jakoze skoro piana maji dost funkci z keyboardu...
Ty syntaky jsou na me asi moc drahy, videl bych to kolem 14ooo cca. Chci se na to hlavne ucit ruzny veci od rudesse obcas nejakou klasickou sonatu atd. Proste hrani pro zabavu.
Rudess právě používá synťáky, ale je to samozřejmě na toběSpoonee píše:Ty syntaky jsou na me asi moc drahy, videl bych to kolem 14ooo cca. Chci se na to hlavne ucit ruzny veci od rudesse obcas nejakou klasickou sonatu atd. Proste hrani pro zabavu.
V casiach se nevyznám, ale zkusil bych tenhle: http://kytary.cz/yamaha-psr-s550-s/HN102438/
Rudess ma hlavne hodne penez
To vypada dobre ta Yamaha ale mozna az moc drahy.
Za kvalitu se platíSpoonee píše:Rudess ma hlavne hodne penezTo vypada dobre ta Yamaha ale mozna az moc drahy.
No to ne chtěl bych to kompaktní a jediný co do toho chci zapojovat bude sustain
Co říkáte na Kurzweil PC1x?? Na bayaru jsem to našel za 16.5ookč
S kurzweilama nemám zkušenosti, ale myslím, že je to synťák
. Jinak jestli prodává 88 kl. verzi, tak by to bylo pro tebe super
.
Je to digitální piano, ne synth a ma to 88 kláves.
Aha..Někde to uvádí jako keyboard a někde jako synťák...
Re: Klavír pryč - jeho náhrada za cca 16 000
A co Yamaha DGX-630/DGX-640? Je to digitální piano, máš tam celkem slušný zvuky, doprovod i pitch...
Ty jsou prej drahý, jinak ten kurzweil může být dobrý. Navíc je tam fatar mechanika...
Co rikate na Yamaha MM6?
Libi se mi hodne jenom si nejsem jisty jesli umi Split protoze v specifikacich sem nic takovyho nenasel a ani an tech talcitkach ne.
Libi se mi hodne jenom si nejsem jisty jesli umi Split protoze v specifikacich sem nic takovyho nenasel a ani an tech talcitkach ne.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Kurzweil - pokud je zcela v pořádku je vynikající volba, už jenom kvůli zvuku klavíru a kvalitní mechanice.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tak to neberSpoonee píše:Co rikate na Yamaha MM6?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud hledáš náhradu za klavír, tak určitě nehledej mezi keyboardy ani synťáky, ale koukni na nějaké digitální piána (kvůli kladívkové mechanice kláves).
Já jsem ženě k narozkám koupil CASIO PX-800, a nemůže si to vynachválit. Klaviatura je od klavíru takřka k nerozeznání, zvuk z toho samozřejmě jako z piana nebo klavíru nedostaneš, ale více než dostatečně to splňuje funkci "klavíru do paneláku". A nemluvím ani o tom hafu zvuků, co to má, možnosti připojení k PC, atd.
Cena je samozřejmě vyšší, ale lze vybrat i něco kolem 15000 s podobnými charakteristikami, např. toto.
Ale to je pouze můj názor, konečné rozhodnutí je na tobě
Edit: upraveny odkazy
Já jsem ženě k narozkám koupil CASIO PX-800, a nemůže si to vynachválit. Klaviatura je od klavíru takřka k nerozeznání, zvuk z toho samozřejmě jako z piana nebo klavíru nedostaneš, ale více než dostatečně to splňuje funkci "klavíru do paneláku". A nemluvím ani o tom hafu zvuků, co to má, možnosti připojení k PC, atd.
Cena je samozřejmě vyšší, ale lze vybrat i něco kolem 15000 s podobnými charakteristikami, např. toto.
Ale to je pouze můj názor, konečné rozhodnutí je na tobě
Edit: upraveny odkazy
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.01.2011 15:01, celkem upraveno 3 x.
Však ten kurzweil není špatný
, navíc určitě stál víc než to casio...
Jinak nedávej sem odkazy na jiné obchody než kytary.cz. Dostaneš spam nebo něco podobnýho...
Jinak nedávej sem odkazy na jiné obchody než kytary.cz. Dostaneš spam nebo něco podobnýho...