rychlost - trsatkoXprsty
Pravidla fóra
P.S.: Stím jak jsi psal zalíbení, tak to máš možná pravdu, jenže to samé je to u RCHP. Ty taky neposlouchá kdejakej maník (max pár ohraných písniček - Californication, Snow). RHCP maj docela takovu hudbu do jak ése taky musíš torchu dostat a texty maj složitý.
Proto se ohledně toho nesshodn us jednim kamošem co poslouchá takový ty jednoduchý, ale uvolnující kapely..
Proto se ohledně toho nesshodn us jednim kamošem co poslouchá takový ty jednoduchý, ale uvolnující kapely..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
nechci se hádat, taky sem kdysi začínal a měl názory podobné tvým, ale všiml sis někdy, že RHCP naživo zní skoro vždy až falešně??? je to hrůza....a ještě si všimni, že fakt nevalí po jedné struně;-)KIWI píše:Samozřejmě e existují větší borci než Flea. Jenže tohle nebyl jeden z nichNomak píše:v pořádku, jen jsem chtěl ukázat Vám, co považujete za vrchol komerci jako RHCP, že jsou daleko, daleko a daleko větší machři na basu, než Fleanic ve zlém
jo a s tou melodií, ono to těžko posoudí člověk, který to slyší poprvé a o deathmetalu nic neví, není to žadný popík, který se zalíbí hned, tohle se poslouchá protože je to instrumentální nářez
Tohle bylo jen a jen o rychlosti. Na Fleam se zdaleko neobdivuje rychlost. Na něm se obdivuje jaký má cit pro hudbu, dokáže skvěle improvizovat a je to jeden z růkopníků slapu.
Ne že valí rychle na jedné struně...
Máš pravdu slyšel jsem to poprvé a o deathmetalu nic nevím, jenže přece nepotřebuju o deathmetalu něco vědět abych poznal to co vidím ne? A bah! Nezačínej RHCP jsou komerce... Časem, když kapela už stárne a nemá holt ty alba tak syrový jako ty první hned se začne mluvit o komerci...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
My se přece nehádáme, my diskutujeme a to je rozdílNomak píše:nechci se hádat, taky sem kdysi začínal a měl názory podobné tvým, ale všiml sis někdy, že RHCP naživo zní skoro vždy až falešně??? je to hrůza....a ještě si všimni, že fakt nevalí po jedné struně;-)
To že zní falešně jsem si teda fakt vůbec nikdy nevšimla vůbec nevim o čem mluvíš
Jo vim že nevali na jedné struně
BTW já nezačínám, naopak.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Svatá pravda, každej živák redhotů co jsem slyšel byl ne zcela v pořádku-hlavně ze strany zpěváka (neříkam že ostatní kapely hrajou jak na cd). Od redhotů jedině písničky ze studia...Nomak píše: nechci se hádat, taky sem kdysi začínal a měl názory podobné tvým, ale všiml sis někdy, že RHCP naživo zní skoro vždy až falešně??? je to hrůza....a ještě si všimni, že fakt nevalí po jedné struně;-)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
JO vy ste mysleli falešnej zpěv. Ajoafektband píše:Svatá pravda, každej živák redhotů co jsem slyšel byl ne zcela v pořádku-hlavně ze strany zpěváka (neříkam že ostatní kapely hrajou jak na cd). Od redhotů jedině písničky ze studia...Nomak píše: nechci se hádat, taky sem kdysi začínal a měl názory podobné tvým, ale všiml sis někdy, že RHCP naživo zní skoro vždy až falešně??? je to hrůza....a ještě si všimni, že fakt nevalí po jedné struně;-)
Ja bych Cannibal Corpse zaradil spise do kategorie gore metal .) Jeste bych od nich zaradil http://www.youtube.com/watch?v=tYgCBJP_3jU to co tam hraje Webster sem se hnedka musel naucit (hraju to prstama .))Nomak píše:v pořádku, jen jsem chtěl ukázat Vám, co považujete za vrchol komerci jako RHCP, že jsou daleko, daleko a daleko větší machři na basu, než FleaKIWI píše:Já jen říkám, jak mi to připadá. jestli je tím naštvu, tak prosímhrushi píše:Zase opatrně hoši, ať nenaštvete metalisty, oni by nám tady v tom flamewaru ukázali, co je total metalnic ve zlém
jo a s tou melodií, ono to těžko posoudí člověk, který to slyší poprvé a o deathmetalu nic neví, není to žadný popík, který se zalíbí hned, tohle se poslouchá protože je to instrumentální nářez
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
....jak kdybych to neříkalhrushi píše:Zase opatrně hoši, ať nenaštvete metalisty, oni by nám tady v tom flamewaru ukázali, co je total metal
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Jako hudba Cannibal Coprse se mi hrubě nelíbí (ten zpěv - přesně takovej nesnášímWonder píše:Nomak píše: Ja bych Cannibal Corpse zaradil spise do kategorie gore metal .) Jeste bych od nich zaradil http://www.youtube.com/watch?v=tYgCBJP_3jU to co tam hraje Webster sem se hnedka musel naucit (hraju to prstama .))
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Trsátko vs. prsty a zvrhlo se to v metal vs zbytek světa, klasika 
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
Sakra přečtite si to a zjistíte že v metalx vs zbytek světa se řeší rychlost...o čemž má tento topic být..hrushi píše:Trsátko vs. prsty a zvrhlo se to v metal vs zbytek světa, klasika
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
i Mikea Dirnta miluju jeho zvuk 
jasně že v deathmetalu jsou drsní muzikanti, viz Dying Fetus a tapping a na basu, rychlé přechody tam a sem atd...a co jako?
Fleaho považuju za jednoho z nejlepších basáků, co kdy žili, jak tím jak hraje, tak co hraje a jak to žije a šlape...
a u té rychlosti...záleží na cviku. koukněte třeba na Cliffa Burtona a Battery od Metallicy
to jsou taky prsty
jasně že v deathmetalu jsou drsní muzikanti, viz Dying Fetus a tapping a na basu, rychlé přechody tam a sem atd...a co jako?
Fleaho považuju za jednoho z nejlepších basáků, co kdy žili, jak tím jak hraje, tak co hraje a jak to žije a šlape...
a u té rychlosti...záleží na cviku. koukněte třeba na Cliffa Burtona a Battery od Metallicy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
takže se myslím všichni bez rozdílu stylu shodneme na tom, že všechno jde zahrát prstama a rozhodně má basa hraná prstama lepší zvuk, dynamiku, víc basů a člověk si připadá, že se s basou víc spojí, má víc technik na výběr atd, atd.... když na ni hraje prstama a ne tím kouskem plastu....stejně ať už člověk hraje cokoliv, neměl by se na to omezovat, já hraju death, ale doma si slapuju, tapuju a všechno, poslechnu si klidně i Beastie BOys a to má do metalu daleko, ale jsou to dobří muzikanti a to u mě hraje hlavní roli;-)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
ten zvuk co má je geniální....no jo, ampegKIWI píše:Wonder píše:Jako hudba Cannibal Coprse se mi hrubě nelíbí (ten zpěv - přesně takovej nesnášímNomak píše: Ja bych Cannibal Corpse zaradil spise do kategorie gore metal .) Jeste bych od nich zaradil http://www.youtube.com/watch?v=tYgCBJP_3jU to co tam hraje Webster sem se hnedka musel naucit (hraju to prstama .))) ale tady je ta basová linka celkem zajímavá. Už se to taky učím, není zas tak těžký jak by se mohlo na první pohled zdát...
To neni zpev,dokonce ani growling to je klasicky blitiKIWI píše:Wonder píše:Jako hudba Cannibal Coprse se mi hrubě nelíbí (ten zpěv - přesně takovej nesnášímNomak píše: Ja bych Cannibal Corpse zaradil spise do kategorie gore metal .) Jeste bych od nich zaradil http://www.youtube.com/watch?v=tYgCBJP_3jU to co tam hraje Webster sem se hnedka musel naucit (hraju to prstama .))) ale tady je ta basová linka celkem zajímavá. Už se to taky učím, není zas tak těžký jak by se mohlo na první pohled zdát...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Souhlasím. Dřív jsem hrál trsátkem a valstně to je takový...když nepotřebuješ nicmo c kouzlit prostě jedeš, občas něco dobrýho. Viz. Green Day.Nomak píše:takže se myslím všichni bez rozdílu stylu shodneme na tom, že všechno jde zahrát prstama a rozhodně má basa hraná prstama lepší zvuk, dynamiku, víc basů a člověk si připadá, že se s basou víc spojí, má víc technik na výběr atd, atd.... když na ni hraje prstama a ne tím kouskem plastu....stejně ať už člověk hraje cokoliv, neměl by se na to omezovat, já hraju death, ale doma si slapuju, tapuju a všechno, poslechnu si klidně i Beastie BOys a to má do metalu daleko, ale jsou to dobří muzikanti a to u mě hraje hlavní roli;-)
jak jsem přešel na prsty hend je to něco jinýho...jiná dynamika, víc možností (slap) atd. S prstama je taky lepší přechod třeba z E na G. FINGERS FFOREVER
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
není to na tři doby, vštšinou hrajou trioly, je v tom trochu rozdíl....s tím vymaštěním souhlasím, taky sem to dřív nevydržel dýl jak dvě hodiny, ale už sem si zvykl, je to jako symfonie, zatím neznám technicky náročnější metal, který by přitom měl takový drive, byl dost tvrdý a basák tam byl takový frajerWonder píše:KIWI píše:To neni zpev,dokonce ani growling to je klasicky blitiWonder píše: Jako hudba Cannibal Coprse se mi hrubě nelíbí (ten zpěv - přesně takovej nesnáším) ale tady je ta basová linka celkem zajímavá. Už se to taky učím, není zas tak těžký jak by se mohlo na první pohled zdát...
A je to na 3 doby vetsinou
A to je na tom to kouzelny,akorat kdyz to poslouchate dve hodiny v kuse - tak ste potom docela vymasteny...
Promin moje chybaNomak píše:Wonder píše:není to na tři doby, vštšinou hrajou trioly, je v tom trochu rozdíl....s tím vymaštěním souhlasím, taky sem to dřív nevydržel dýl jak dvě hodiny, ale už sem si zvykl, je to jako symfonie, zatím neznám technicky náročnější metal, který by přitom měl takový drive, byl dost tvrdý a basák tam byl takový frajerKIWI píše: To neni zpev,dokonce ani growling to je klasicky blitiA je to na 3 doby vetsinou
A to je na tom to kouzelny,akorat kdyz to poslouchate dve hodiny v kuse - tak ste potom docela vymasteny...
kdybych nehrál na basu, tak bych to asi tak neposlouchal