Vsti synteza pro vsechny
Pravidla fóra
Vsti synteza pro vsechny
Přišel jsem na dobrý nápad a trochu bych ho chtěl rozvinout a reprodukovat. Je spousta volně dostupných vsti jedna z nich je vsti sfz od rgc audio freeware a umí přehrávat všech 16 kanálů současně. Na druhou stranu dnešní vsti aplikace jsou složité. Já tedy vymyslel něco pro hloupější lidi existují tři freeware Savihost ASIO4ALL a sfz.dll k nim ještě opensource soundfont. Já dal do jednoho adresáře sfz.dll soundfont savihost asio4all a freewarový virtuální midi kabel Loopbe1 chráněný proti zacyklování. Tím vznikl balík jednoduchý na instalaci nainstaluje se virtual midi kabel pak asio4all nastaví se vstup v savihostu midiloopbe1 a na výstupu asio a tím pádem je pro všechny standalone midi aplikace jako je Yamaha XGWorks, One Man Band 7.0 nebo Cubase Score dostupný vsti syntík stějně jako třeba ms gs wavetable ale kvalita je lepší nulová latence a dá se i spousta věcí nastavit. Navíc Savihost umí nahrát co projde syntíkem což je dobré když zvukovka neumí nahrávat Stereomix nebo ASIO4ALL používá vstup, pokud zvukovka neumí kernel streaming. Mně by zajímalo když všechno je freeware zda se to dá šířit současně v jednom zipu protože nikomu běžnýmu se nechce určitě všechno dělat zvlášť. Druhá věc je že zda se dá tento balík nabídnout na nějaké freeware cd co se prodává za cenu nákladů distribuce, protože ne každý má internet aby to mohl mít a hudbu tvořit musí a na cubase full se syntíkem halion nemá peníze. Také by mně zajímalo jak je to s licencí knihovny sgp2.dll v Yamaha midradiu. Tento přehrávač je sice freeware ale knihovna je jeho součástí a není to úplně jako vsti ale dá se to napatchovat aby to jako vsti fungovalo a k tomu je ještě soubor zvuků. MIDRadio je freeware, ale myslím že šířit jeho komponenty se nesmí samostatně.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Vsti synteza pro vsechny
To, že někdo nabídl vlastní výtvor ke volnému stažením neznamená, že automaticky povoluje jeho další šíření ať už samostatně nebo v nějakém balíku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to taky vídám že je napsáno freeware ale některé freeware se šíří jenom ze stránek výrobce a některé freeware se může šířit tak zvaně pouličně to si budu muset přečíst licenci přímo na stránkách těch produktů ale někde píší že program se může šířit jak je libo ale třeba ta knihovna sfz nebo jak to je tak ta je myslím že i součástí Sonaru8, ale taky se dala stáhnout volně pokud je opensource tak asi pak může být všude a já mám takovej pocit že savihost i ta sfz jsou opensource ale nevím to jistě ale midiloopbe1 tutově ne.
- Nero
- Rádce
Pokud to chceš nějak ve větším šířit, a chceš to mít s klidným svědomím, tak není nic jednoduššího než napsat email autorovi 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ted jsem zjistil ze i ten sfz uz je placenej ale starsi verze je freeware ale starsi verze je i jednoduchá což plno lidem může více vyhovovat než novější. Jinak šířit to na vebu není problém nebod na mích stránkách mám knihu návštěv a když autoři freewarů nebudou již chtít software šířit stačí mi tam napsat dokonce na mích stránkách i vyzívám že když není něco freeware nebo čisté freeware ať lidi daj vědět i když tohle mně netíží horší je že na torentech lze stáhnout cubase 5 za 14 tisíc korun to si myslím že je větší průser než reaper za 700 a ani ten tam nedávám nebod i demoverze reaperu stejně funguje neomezeně dlouho a naplno., ale to s tím Cubase by nemělo být i když firma steinberg i dělá chybu že nedá k dispozici demíčko cubase 5ky a nejenom trial verzi která 30 dní funguje tak jako verze za 14tisíců ale lidé by si měli moc vyzkoušet i verzi za 3000 LEčko aby nebyly sklamaní že třeba na audio nahrávce nelze měnit tónina. stejně tak si lidé nemohou vyzkoušet pro tools i když ty efekty které jsem měl možnost vidět v cubase 5 a v jiných cubase mi nepřišli příliš kvalitní a nevidím rozdíl mezi cubase a reaperem ted má být reaper 4 a já si mohl vyzkoušet verzi 4 alpha která bude umět už skoro to co cubase a jediné co mně mrzí že nemá žádnou pořádnou vsti syntézu, kterou ale většinou lze stáhnout. já myslel že lidé co mají cubase a pc jenom na hudbu ani internet nepotřebují ale není to tak cubase se musí aktivovat. já si myslím že reaper by mněl mít možnost mít aspon neco jednoduchého třeba jako one man band midi doprovod
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak předně mi teda dost vadí tenhle způsob slohu. Naši národní obrozenci se musej normálně obracet v hrobech....! Pak bych rád objasnil, že popisy verzí jsou vždy k dispozici na webu, takže kdo má zájem o nějaký produkt, tak rozhodně nemůže být zklamaný, že LE verze něco neumí (v porovnání s plnou) - a případně si za to může sám, neboť nestudoval info včas
To jen tak na podotknutí.
P.
To jen tak na podotknutí.
P.
- Nero
- Rádce
To si myslíš, že to funguje tak, že si můžeš dělat co chceš a čekat, jestli ti to post-ex někdo nezakáže? To není zrovna morální přístup... Pokud chceš ty něco šířit, měl by ses ty autora zeptat, jestli mu to nevadí, a ne že budeš mít na webu guestbook, kam by se případně autor mohl vyjádřit, kdyby mu to vadilo... Jak by asi autoři věděli o tom, že ten soft vůbec šíříš a že máš nějaký web?honzik30 píše:Jinak šířit to na vebu není problém nebod na mích stránkách mám knihu návštěv a když autoři freewarů nebudou již chtít software šířit stačí mi tam napsat dokonce na mích stránkách i vyzívám že když není něco freeware nebo čisté freeware ať lidi daj vědět
PetrPeter 1975 - 2008
freeware se sirit muze (jiste lze podminky dohledat. pripadne dodatky precist v licencnim ujednani).
- Nero
- Rádce
Ne automaticky - vlastník copyrightu může nabídnout soft k volnému stažení, ale nemusí povolovat další šíření.
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, nebo obvykle povolují volně šířit link na stažení, ale z AUTOROVA webu - čili nikoli sosnutí někam k sobě a poté nabízet v rámci nějaké kompilace.
P.
P.
Tohle jsem dořešil dal jsem odkazy na freewary tudíž pokud autor změní freeware na shareware atd tak to bude hned vidět. Mimochodem Cakewalk vzal SFZ.dll pod sebe, ale po čase stejně uvolnil jako freeware aspoň teda pro zatím je to na nějaké vánoční stránce ale vánoce už jsou prič jakou dobu tak je to asi na pořád. http://sezobfreeware.blog.cz/ tohle je taky jeden blog kde jsou všechny free doplňky pro hudbu a ten mně dost inspiroval. Ten SFZ+ je ale stejně lepší rozdělit na několik stop protože během přehrávání vzniká jakoby přehalení a je to takové jakoby ten vsti to nestíhal, ale já si myslím že pokud chce někdo dělat hudbu dobře musí sáhnout po komerčním software a to že lidi hledaj po internetu například Virtual Sound Canvas na warezu je tím že nikdo nevěří nákupu pomocí kreditní karty a zaslání odkazu plné verze na email protože se mi stalo že jsem něco koupil za SMS že to bylo tak levný a mně to sebralo 50 kaček a přišlo mi kuloví s přehazovačkou. Já jediné co bych byl ochoten objednat kdyby ten Roland VSC byl distributován normálně na CD.
Honzíku. Používej prosím tě čárky, tečky, velký písmena za tečkama a občas u takovejch románů odstavec.
Vítám nadšence, ale fakt se to blbě čte.
Vítám nadšence, ale fakt se to blbě čte.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR