Zahrané je to perfektně ale ten feeling ...real_dead_one píše:
Vím že mi asi poradíte jedině cvičit, aby to bylo čistější, ale co kdyby někdo viděl něco zásadního, kde bych se mohl zlepšit..
Předem dík za názory
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
-
real_dead_one
Mohl bys prosím napsat konkrétněji? Vím že bendy sou moje slabina, rád bych to dohnalAmid píše: Taky jsem se to chtel naucit, jenze jsem uz ztroskotal na tom uvodnim tappingu, ale taky si nemyslim, ze to je nejaka extra onanie, hratelne to je. Jinak pekna prace, akorat to chce porad pilovat. Co jsem si vsiml, tak hlavne ve vibratech/bendech. V jedne pasazi se tak snazis vibrovat tony, ale jde videt, ze ten pohyb ruky je neprirozeny, coz se pak projevuje i ve vysledku.
uncle: slovo feeling přede mnou ani neříkej (nepiš) nikdo není schopný říct co to feeling je. Já sem si feeling přeložil jako závist těch co neumí hrát technicky... tak prostě říkaj že ostatní nemaj feeling... neřešim. Na to abych dokázal vyjádřit pocity hrou na kytaru nejdřív ptořebuju pořádnou techniku.. a tu ještě podle mě nemám, takže nafeeling je spousta času
Nikdo to ti to nedokáže vysvětlit pravděpodobně proto, protože to neni věc, která by se dala popsat slovama. Neni nikde napsaná žádná oficiální definice a dokonce ani Justin neudělal žádnou guitar lesson kde by lidem vysvětloval jak do svýho hraní vložit emoce. V tom je ten trik, protože je to něco co se nemůžeš učit nebo trénovat... Ono jako jakkoliv pateticky to může vyznít, tak tak to prostě je
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Asi právě proto jste to jmenuje feeling,je to prostě jenom pocit,a ty se špatně vyjadřujou slovy.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Tak to sorry, ale dovolím si s tebou nesouhlasit. Každej ví, co je feeling. Ti co umí mluvit ti řeknou, co to je. Je to schopnost procítit to, co hraješ a ne to odehrát jako etudu v lidovce. Tón jako tón, žádná dynamika. Poslechni si všechny ty šestiletý talentovaný děcka jak hrajou s nedostižnou technikou obrovskou rychlostí, ale jejich hudba je naprosto nudná, protože do toho nedaj právě ten feeling, kterej člověk získává časem, když porozumí hudbě a nechá ji působit na emoce. Je to taky o životních a hudebních zkušenostech. Každopádně jestli chceš slyšet muziku plnou feelingu bez kdovíjaký techniky, tak si pusť B.B. Kinga a třeba zjistíš o čem že ta hudba vlastně je. A jestli ten feeling nenajdeš ani tam, tak kytaru zahoď a dej se na sport, tam je to většinou o rychlosti a technice.real_dead_one píše: uncle: slovo feeling přede mnou ani neříkej (nepiš) nikdo není schopný říct co to feeling je. Já sem si feeling přeložil jako závist těch co neumí hrát technicky... tak prostě říkaj že ostatní nemaj feeling... neřešim. Na to abych dokázal vyjádřit pocity hrou na kytaru nejdřív ptořebuju pořádnou techniku.. a tu ještě podle mě nemám, takže nafeeling je spousta času
P.S. To sólo hraješ technicky slušně, ne perfektně, ale na zdejší poměry slušně. Bohužel je to opravdu jen série po sobě rychle zahranej tónů nic víc.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
zhodnoťte si to jak chcete
/pro upřesnění, ne to nehraju já
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
0:11-0:12 to podle mně rytmicky trochu ulítlo, stejně tak možná u těch zmenšených rozkladů na konci. Ten bend co tam byl byl taky tak trochu nejistýreal_dead_one píše:uncle: slovo feeling přede mnou ani neříkej (nepiš) nikdo není schopný říct co to feeling je. Já sem si feeling přeložil jako závist těch co neumí hrát technicky... tak prostě říkaj že ostatní nemaj feeling... neřešim. Na to abych dokázal vyjádřit pocity hrou na kytaru nejdřív ptořebuju pořádnou techniku.. a tu ještě podle mě nemám, takže nafeeling je spousta času
jinak technicky slušné, jen za ty kecy bys zasloužil pár facek
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
real_dead_one:
Pridavam se k ostatnim. Vetsi hloupost o feelingu, nez si rek ty, sem jeste neslysel. A to uz sem jich slysel hodne. Precizni techniku k feelingu nepotrebujes vubec a takovy nahravky Toma Waitse napriklad ti to jen potvrdi. Zahrals to takrka precizne, nicmene hrac bez feelingu je jako Guitar Pro, dobry, ale suchy. A mimochodem, spis by se dalo rict, ze technicky zdatni jedinci muzou tem ostatnim zavidet feeling a tak to honi poctem tonu za vterinu .. je to stejnej nesmysl jako si rek ty. Takze k zamysleni ..
Pridavam se k ostatnim. Vetsi hloupost o feelingu, nez si rek ty, sem jeste neslysel. A to uz sem jich slysel hodne. Precizni techniku k feelingu nepotrebujes vubec a takovy nahravky Toma Waitse napriklad ti to jen potvrdi. Zahrals to takrka precizne, nicmene hrac bez feelingu je jako Guitar Pro, dobry, ale suchy. A mimochodem, spis by se dalo rict, ze technicky zdatni jedinci muzou tem ostatnim zavidet feeling a tak to honi poctem tonu za vterinu .. je to stejnej nesmysl jako si rek ty. Takze k zamysleni ..
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Já to hodnotím jako pěkný fakerasomaso píše:
zhodnoťte si to jak chcete![]()
![]()
Basová linka zní podle mě jako jasně hraná prstem a přitom má palec opřený nahoře. Je to krásně vidět v části od 1:20 a ještě více od cca 1:47. Ale dobrý pokus
Škoda, už jsem se těšil na nějaké nové "maso od raso"/pro upřesnění, ne to nehraju já![]()
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Prd, žádnej fake to není. Normální víceprstý tapping. Jinak borec to má slušně zmáknutý, jen nevím, jestli to patří do tohoto tématu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Ta pasaz nekdy mezi 10 - 14 sekundou.Mohl bys prosím napsat konkrétněji? Vím že bendy sou moje slabina, rád bych to dohnal
Jinak zastavam se nazoru, ze feeling je vec, ktera se da naucit jako cokoliv jineho, akorat to chce k cele problematice volit jiny pristup, nez napriklad k ultra onanii kytaroveho krku apod. Neni to sice sport, ale urcite bych nerekl, ze to s technikou nema nic spolecneho. Vycvicit jde proste vsechno.
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
No tak samozřejmě to má s technikou spoustu společného,ale jedna věc je technika a druhá cit pro hudbu,právě spojením těchto dvou věcí se dosáhne toho nejlepšího.Amid píše:Ta pasaz nekdy mezi 10 - 14 sekundou.Mohl bys prosím napsat konkrétněji? Vím že bendy sou moje slabina, rád bych to dohnal
Jinak zastavam se nazoru, ze feeling je vec, ktera se da naucit jako cokoliv jineho, akorat to chce k cele problematice volit jiny pristup, nez napriklad k ultra onanii kytaroveho krku apod. Neni to sice sport, ale urcite bych nerekl, ze to s technikou nema nic spolecneho. Vycvicit jde proste vsechno.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
-
real_dead_one
velmi užitečné. nebudu se tady vyjadřovat o tom kdo by potřeboval naliskat a čí názor je správný. každý má nárok na svůj, takže si je klidně nechte. Já svůj mám a ten nezměníte..
Kdybyste rači fakt napsali co zlepšit když už to musíte komentovat.
jinak feeling bez zvládnuté techniky je asi něco jako chtít psát knížku a neumět psát.
a je fakt úsměvné když mi někdo kdo nezahraje ani hoří napíše že nemám feeling... Víte prd jestli sem to cítíl přesně tak jak sem to zahrál. např ten bend co se někomu zdál špatný. Kdyby byly všechny bendy přesné, zní každej hráč stejně a ten váš "feeling" se zase neprojeví... (samozřejmě já vím že bendy nejsou moje silná stránka, a ano právě sem přirovnal feeling ke špatné technice.. suck it!!!)
Díky těm co mi opravdu něco napsali
) zkusím na tom máknout.
jinak feeling bez zvládnuté techniky je asi něco jako chtít psát knížku a neumět psát.
a je fakt úsměvné když mi někdo kdo nezahraje ani hoří napíše že nemám feeling... Víte prd jestli sem to cítíl přesně tak jak sem to zahrál. např ten bend co se někomu zdál špatný. Kdyby byly všechny bendy přesné, zní každej hráč stejně a ten váš "feeling" se zase neprojeví... (samozřejmě já vím že bendy nejsou moje silná stránka, a ano právě sem přirovnal feeling ke špatné technice.. suck it!!!)
Díky těm co mi opravdu něco napsali
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že nikdo nějak nereagoval. Za sebe musím říct, že se mi to moc líbilo. Začátek mi přišel trošku pomalejší než měl být, ale možná jen dojem. Nicméně bylo vidět, že si tam s tónama lehce pohráváš a užíváš si hru. Palec na horufrajerik píše:Ospravedlňujem sa teraz by to už malo fachať.![]()
Dobře... tak jinak .. zní to velmi ploše...real_dead_one píše:velmi užitečné. nebudu se tady vyjadřovat o tom kdo by potřeboval naliskat a čí názor je správný. každý má nárok na svůj, takže si je klidně nechte. Já svůj mám a ten nezměníte..
Díky těm co mi opravdu něco napsali) zkusím na tom máknout.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Uf, to je zase pěkná kosočvercovina - "feeling", ať už si po tímto pojmem představujeme cokoliv, se nedá vycvičit - to se musí cejtit! A je to přesně ta věc, kterou máme, nebo nemáme od Pána Boha a když něco jako dynamiku, agogiku...nadřeme - není to feeeling ale nadřená dynamika, agogika.ze feeling je vec, ktera se da naucit jako cokoliv jineho
A hezky cejtit se dá i tříakordová pecka a naopak totálně hudebně zprasit velmi náročný a technicky brilantně zahraný part..
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- ...EDGE...
Ano, on je to ve skutecnosti takovy celkem abstraktni pojem...Nikdo to neumi popsat, ale byt to tam musi, jinak to nema stavu.
-
real_dead_one
sám zníš ploše.. Tak mi to zahraj s feelingem. su zvědavý, rád se něco přiučím.Uncle píše:Dobře... tak jinak .. zní to velmi ploše...real_dead_one píše:velmi užitečné. nebudu se tady vyjadřovat o tom kdo by potřeboval naliskat a čí názor je správný. každý má nárok na svůj, takže si je klidně nechte. Já svůj mám a ten nezměníte..
ps: bůh neexistuje
tak za 1. nevidím důvod ti něco dokazovatreal_dead_one píše:sám zníš ploše.. Tak mi to zahraj s feelingem. su zvědavý, rád se něco přiučím.Uncle píše:Dobře... tak jinak .. zní to velmi ploše...real_dead_one píše:velmi užitečné. nebudu se tady vyjadřovat o tom kdo by potřeboval naliskat a čí názor je správný. každý má nárok na svůj, takže si je klidně nechte. Já svůj mám a ten nezměníte..
ps: bůh neexistuje) takže ten to nikomu asi nedal.
za 2. Chtěl si říct, co zlepšit - dynamiku.. zní to zkrátka ploše
za 3. neovládám některé techniky