Laney LC/LC II x Peavey Classic.
Pravidla fóra
Laney LC/LC II x Peavey Classic.
Ahoj, přemýšlím o tom, že bych trochu změnil zvuk, nedávno jsem u kamaráda zkusil Laney LC50/II a dost se mi to zalíbilo, hlavně mi sednul čistý kanál. Kombo budu určitě kupovat z bazaru, tak se chci zeptat, jestli je nějaký rozdíl mezi LC a LC/II, jak ve zvuku, tak ve spolehlivosti.
Ještě než se odhodlám k nákupu, budu chtít zkusit i další zvuk, na bazaru se teď párkrát objevily komba Peavey classic, určitě to chci vyzkoušet, až bude možnost, ale to taky může být za dlouho, tak se chci zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenost a jak to hraje - alespoň orientačně, jestli je to stejný jak nový Peaveye, nebo jestli se to zvukově nějak liší.
Předem dík za odpovědi!
Ještě než se odhodlám k nákupu, budu chtít zkusit i další zvuk, na bazaru se teď párkrát objevily komba Peavey classic, určitě to chci vyzkoušet, až bude možnost, ale to taky může být za dlouho, tak se chci zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenost a jak to hraje - alespoň orientačně, jestli je to stejný jak nový Peaveye, nebo jestli se to zvukově nějak liší.
Předem dík za odpovědi!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Laney LC/LC II x Peavey Classic.
Osobně mi Peavey Clas. přišly vždy o něco ostřejší a jedovatější, než Laney. Jinak Laney LC50 původní verze s reprem HH Invader je, dle mého názoru, velmi vyvedený aparát. Jeden z mála o kterým se skutečně dá říci, že je všestranný, či univerzální.
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz je rec o Peavey Classic rade - mate nekdo zkusenost s kombem Peavey Delta Blues? Premyslim o nem uz docela dlouho, hlavne kvuli cistemu zvuku a priznive cene. Nemel jsem moznost ho videt/slyset na zivo, ale podle infa z netu a ukazek na ytb se to hodne blizi zvuku, kterej hledam (blues rock, funk, 60s) navic ma reverb, tremolo a ten 15" reproduktor je taky zajimava vec 
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
ॐ
ॐ
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Spoluhrac z kapely ho ma (jako druhy / zalozni / lepe prenosny aparat). Parkrat jsem na nej hral, obcas na nej hraje on na zkouskach (ale pres Korg Toneworks, takze ze zvuku toho Peaveye moc nezbyde).luckyduck píše: mate nekdo zkusenost s kombem Peavey Delta Blues?
Kazdopadne hlasitost to ma dostatecnou, spolehlivost slusna a me pripada ze to hraje celkem hezky. Zvuk je spis "tlusty" nez "cinkavy".
Hraju výhradně na šrot.
podle mě skvělej aparátluckyduck píše:Kdyz je rec o Peavey Classic rade - mate nekdo zkusenost s kombem Peavey Delta Blues? Premyslim o nem uz docela dlouho, hlavne kvuli cistemu zvuku a priznive cene. Nemel jsem moznost ho videt/slyset na zivo, ale podle infa z netu a ukazek na ytb se to hodne blizi zvuku, kterej hledam (blues rock, funk, 60s) navic ma reverb, tremolo a ten 15" reproduktor je taky zajimava vec
sry za OT tvůrci tématu
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já bych hlavně z principu doporučoval ty aparáty pořádně ozkoušet - ony jsou oba sice velmi oblíbené a na fóru dost doporučované, ale zároveň jsou dost specifické. Z Laney leze takový ten jejich typický nosový tón, Peavey má zase poměrně zvláštní zkreslení. Zní to dobře, ale ne každému to musí sednout.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- luckyduck
- Kontaktovat uživatele:
4 Abu & loos:
Diky moc za informace panove!
Diky moc za informace panove!
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
ॐ
ॐ
Dík, to Peavey určitě zkusím, až bude možnost, jen jsem chtěl vědět, co mám čekat. Laneye znám, konkrétně LC 50 II, má to kamarád a dost se mi to líbí, spíš mě zajímal ten rozdíl mezi LC a LC/II, bál jsem se, aby ta novější řada nebyla spíš horší, jak to občas bývá... Jinak pokud se mi nic jiného nezalíbí, jsem pro Laneye rozhodnutý, spíš teda pro LC 30 než 50, myslím, že to bude do kapely bohatě stačit a doma si na to aspoň trochu zahraju...Nero píše:Já bych hlavně z principu doporučoval ty aparáty pořádně ozkoušet - ony jsou oba sice velmi oblíbené a na fóru dost doporučované, ale zároveň jsou dost specifické. Z Laney leze takový ten jejich typický nosový tón, Peavey má zase poměrně zvláštní zkreslení. Zní to dobře, ale ne každému to musí sednout.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
- Nero
- Rádce
Hrál jsem na obě generace toho LC, abych řekl pravdu, tak už si nepamatuju jestli a v čem případně tam je rozdíl, ale vezvukové kvalitě rozhodně ne - toho se neboj. A ta třicítka ti bude určitě stačit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dík za rady. Vypadá to tak, že někdy příští týden udělám výlet do Kytar.cz a pořádně to vyzkouším, chci zkusit i VC30, pokud se mi zalíbí, možná si ho i odvezuNero píše:Hrál jsem na obě generace toho LC, abych řekl pravdu, tak už si nepamatuju jestli a v čem případně tam je rozdíl, ale vezvukové kvalitě rozhodně ne - toho se neboj. A ta třicítka ti bude určitě stačit.
LC30 a LC30 II se prej liší trochu designem je tam vzadu nějaká jiná mřížka a trochu cosi elektrického ne zásadně. Spolehlivé apce to sou Peavey se s tím nemůže rovnat.
- Nero
- Rádce
Ty jo, LC, VC, to je zvukově dost jindeVelda píše:Dík za rady. Vypadá to tak, že někdy příští týden udělám výlet do Kytar.cz a pořádně to vyzkouším, chci zkusit i VC30, pokud se mi zalíbí, možná si ho i odvezuNero píše:Hrál jsem na obě generace toho LC, abych řekl pravdu, tak už si nepamatuju jestli a v čem případně tam je rozdíl, ale vezvukové kvalitě rozhodně ne - toho se neboj. A ta třicítka ti bude určitě stačit.
PetrPeter 1975 - 2008
LC 50/II jsem zkusil a líbilo se mi, určitě bych s ním byl spokojený, jen jsem vyzvídal jak je to s těma staršíma, kdybych nějaký objevil na bazaru. Jenže v průběhu hledání mi někdo poradil, ať zkusím i VC30, že je to zajímavej aparát, takže jsem vyzvěděl nějaký info a teď se těším až to zkusím, třeba se mi to oproti LC nebude líbit, ale třeba jo, nechám se překvapit... 
- Nero
- Rádce
Tak on to je zajímavý aparát - jen VC má to V jako Vox a to C jako AC, takže od poměrně rockového LC to je docela dost odlišné 
PetrPeter 1975 - 2008
VC presentovali Vintage Club - Modern Classic Sound. Na starém prospektu to bylo později ten Vintage Club zmizel asi spory s firmou Crate
- Nero
- Rádce
Ale no tak - to s tím Vox AC byla nadsázka. I když realita je taková, že zvukově to z něj fakt vychází...
PetrPeter 1975 - 2008
už deset let mám peavey delta blues 210(USA)-nevím, kde se vyrábějí dnes. A nemůžu si stěžovat. Mělo to ale dva háčky. 1.-trochu to při hře drnčelo - řešení: servisman mi vybužírkoval držáky lamp a od té doby bez problému.
2.-lupnutí při vypnutí a zapnutí komba - řešení: servisman mi přidělal standby a od té doby bez problému. Pokud se vychytají tyto "dětské nemoci"-které mě stály pár kaček, pak má člověk vyhráno. skvěly zvuk - čistý kanál je opravdu čistý blues v názvu je na místě) i při zvýšené hlasitosti a hlasitost je opravdu až až. Co se týče zkresléného kanálu tak gain je opravdu silný, Dá se udělat jemně nakřáplý crunch až po extrémně metalový nářez- máto tlak jako prase, na to jak je to malé-prostě to hrne vzduch před sebou. Pokud si člověk pohraje i s poťákama na kytaře, tak si myslím, že je na všemožné styly hraní. Pružinový reverb hraje jak má. A watáž(30) je akorát, pokud to člověk nechce na stadióny. Nikdy jsem neměl potřebu hrát více jak na polovinu a neměl jsem problém s tím, že bych se neslyšel-a to bubeník je slušný řezník. Zvuk je konkrétní. Navíc se dá připojit externí repro, ale to mi připadá zbytečné-myslím na zkušebnu. Nevýhodu má v reverbu, který nejde vypnout a zapnout na fsch. Má to i efektovou smyčku a tremolo ovládané fsch-pro mě zbytečná funkce-raději bych uvítal jinou. Výkon je si myslím dostačujicí na klubové hraní a váha i velikost komba je přijatelná-pro převozy na koncerty apod. Pokud někdo nepreferuje 100w monstra, chce kvalitní lampový zvuk za dobrou cenu(mám na mysli bazar) tak to není špatná volba.
2.-lupnutí při vypnutí a zapnutí komba - řešení: servisman mi přidělal standby a od té doby bez problému. Pokud se vychytají tyto "dětské nemoci"-které mě stály pár kaček, pak má člověk vyhráno. skvěly zvuk - čistý kanál je opravdu čistý blues v názvu je na místě) i při zvýšené hlasitosti a hlasitost je opravdu až až. Co se týče zkresléného kanálu tak gain je opravdu silný, Dá se udělat jemně nakřáplý crunch až po extrémně metalový nářez- máto tlak jako prase, na to jak je to malé-prostě to hrne vzduch před sebou. Pokud si člověk pohraje i s poťákama na kytaře, tak si myslím, že je na všemožné styly hraní. Pružinový reverb hraje jak má. A watáž(30) je akorát, pokud to člověk nechce na stadióny. Nikdy jsem neměl potřebu hrát více jak na polovinu a neměl jsem problém s tím, že bych se neslyšel-a to bubeník je slušný řezník. Zvuk je konkrétní. Navíc se dá připojit externí repro, ale to mi připadá zbytečné-myslím na zkušebnu. Nevýhodu má v reverbu, který nejde vypnout a zapnout na fsch. Má to i efektovou smyčku a tremolo ovládané fsch-pro mě zbytečná funkce-raději bych uvítal jinou. Výkon je si myslím dostačujicí na klubové hraní a váha i velikost komba je přijatelná-pro převozy na koncerty apod. Pokud někdo nepreferuje 100w monstra, chce kvalitní lampový zvuk za dobrou cenu(mám na mysli bazar) tak to není špatná volba.
Nechci zakládat nový téma, tak to napíšu sem. Mám nově LC30. Všude na netu píšou, že FS slouží i k vypínání/zapínání reverbu. Je to možný, když samostatnej spínač na kombu není? Já jen jestli má cenu si kupovat dvoutlačítkovej FS, nebo by stačil jedno. Díky.
Kytara: Cort KX5
Kombo: Marshall MG10 - na doma | Laney LC30 - na zkušebně
Efekty: Zoom G1N, Marshall JH-1
Kabely: Fender
Trsátka: Jim Dunlop 0,94 a George Dennis 0,73
Pokud je to i na ofiko stránkách, v manuálu a všude to píšou, tak to možný je
Nemám zkušenost přímo s tímto aparátem, ale na mým Randallu taky není tlačítko a přes FS se reverb dá vypnout 
Je to tam, tak budu doufat, že to tak opravdu bude 
Kytara: Cort KX5