Trubka (Pomoc) KristelTone

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
kuboslav

Trubka (Pomoc) KristelTone

Příspěvek od kuboslav »

Zdravím,
pred nedávnom sa mi dostala do rúk Bb trubka KristelTone, nevie mi niekto povedať čo to je za značku, a asi z akých rokov by to mohlo byť? Zistil som iba že je made in Czechoslovakia, takze je to ceska znacka, kedze nie som trumpetista nemam v tomto taky prehlad. Vie mi niekto poradiť??? Ďakujem...
woro90-1

Re: Trubka (Pomoc) KristelTone

Příspěvek od woro90-1 »

Pokd je československá, bude z let 1918-1948 :wink: Proč to končí rokem '48 hned vysvětlím: Kolem Kraslic se vždy soustředila výroba žesťových nástrojů, existovalo tam velké množství větších či menších soukromých dílen. Nejznámější z těchto zaniklých dílen byla asi dílna Ant Riedla, známá jako Arigra (A. RIedl, GRAslitz). V roce 1948 byly ale všechny znárodněny a výroba probíhala v národním podniku Amati. Díly ze staré výroby se využívaly, jen se to pozměnilo a přeznačilo Amati. Moje trubka je kupříkladu doběh Arigry, téměř vše odpovídá, jen korpus není arigrovský květ svlačce ale klasický oblý, a s jinou rytinou.

edit: opraveno zkomolené jméno výrobce
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 15.01.2011 23:00, celkem upraveno 2 x.
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

Díky za info, je presne z tej doby z ktorej potrebujem, teda. Kúpil som ju dost rozbitú, ale za 5eur...:D je tam však iba zaseknutý jeden piest a trocha je buchnutá čo sa dá ale narovnať. Je taká zájdená ale ešte mám otázku, najradšej by som ju nechal povrchovo tak jak je, takú matnú...má to zmysel či ju mám dať spraviť nanovo, teda vylestit a lak?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kuboslav píše:Díky za info, je presne z tej doby z ktorej potrebujem, teda. Kúpil som ju dost rozbitú, ale za 5eur...:D je tam však iba zaseknutý jeden piest a trocha je buchnutá čo sa dá ale narovnať. Je taká zájdená ale ešte mám otázku, najradšej by som ju nechal povrchovo tak jak je, takú matnú...má to zmysel či ju mám dať spraviť nanovo, teda vylestit a lak?
Za pět eur je to zadarmo :D Pošli fotky, ať se podívám.
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

nemám tu teraz foťák, takže nepošlem...inak ja na trubku nehrám preto sa pýtam, ja mám saxík, klarinet...ale zaujala ma, ked do nej fúknem dá čistý tón E, podla ladičky. ale má pravdepodobne ulomenú trubku kde sa dáva natrubok, chyba asi 5cm...ale myslim že to sa da spravit, ešte ma zaseknuty jeden piest a to na to ladenie. Inak všetky piesty sa nedajú odšróbovať, tie krytky myslim, jednu sa mi podarilo ale ostatne nejdu, necham to na opravara. trošku ma buchnute ale to sa vyklepe a myslim že by mala hrať dosť dobre na to aky tón do nej dám bez nátisku. Velmi teda silný oproti druhej trubke čo mam.
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

no tak som ju olejoval asi tyzden, nakonec som ju nahrial a už mám všetky časti dole z nej. čo je ale zlé je že má ten piest čo bol zaseknutý je uplne zničený, teda poohybany (zospodu). Da sa to spravit alebo treba komplet novy piest alebo čo sa s tým dá robiť?? Prečo je to tam duté a nie plné mimo tých dierok? má to niečo s ladením??
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je další věc, na kterou jsou potřeba fotky. Nejsem si jistý, o čem mluvíš; a už vůbec nevím, jak moc je to poškozené.
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

truba.jpg
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

truba1.jpg
Toto je ten, piest...mne to pripada ako keby niekto cez tu dierku čo je na tych dolnych krytoch buchal do neho niečim tenkým...a prevalil to...
kuboslav

Příspěvek od kuboslav »

truba2.jpg
tu je to logo a navyše mi to pripada že ju niekto zalakoval...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kuboslav píše:
truba1.jpg
Toto je ten, piest...mne to pripada ako keby niekto cez tu dierku čo je na tych dolnych krytoch buchal do neho niečim tenkým...a prevalil to...
Tak to jsem ještě neviděl... Vezmi to nějakému nástrojáři, snad by to mělo jít opravit.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“