Kombo a které(typ)?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mr.Freeman

Kombo a které(typ)?

Příspěvek od Mr.Freeman »

Jedna malá otázka pro všechny- ti kteří máte velké zkušenosti v tomto směru:o) i když je Otázka více méně stereotypní..
Sháním kombo:
Rozhodně chci parametry: 50-100W (zkušebna a nebo hrání v místnostech)
chci aby umělo * looper, mělo reverb , a k dispozici efekt. smyčku.
Na styl tvrdčích stylů... - hodil by se nějaký lead kanál.
nevím jak tranzistory hrají.. doma mám složenýho hybrida s jednou lampou totálně na .... ,ale jinak se podle informací hybridu nebráním naopak bych ho uvítal.. ,ale i lampáč by nebyl na škodu..
podle studii: bych lovil nejraději mezi: H a Kettner(srdeční záležitost),Laney,Peavey...
cenový strop je těžko říct , viděl bych to do půl roku ,ale ptám se ,abych mohl začít koukat po bazarech po konkrétních typech a třeba při troše štěstí narazit na nějaký pěkný kus... ,takže cenový strop bohužel pro tuhle branži asi nízký 10-15 tis. ,ale spíše bych sahal po bazarových kusech ,které by byli ve vyšších cen. relacích... ,ale na použité lampové kombo si netroufnu - kdo ví v jakém jsou ty lampy stavu...
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo a které(typ)?

Příspěvek od Latam »

Kombo s looperm? Hmm hodně štěstí, takových určitě moc nebude. Ono totiž bude daleko praktičtější mít looper před kombem jako krabičku. Proč se bát použitého lampového komba? Stav lamp poznáš podle zvuku, mrkni po peavey valveking, v téhle cenové relaci by se mohlo ukázat i nějaké marshall kombo (TSL, jcm 900). Pokud se tolik bojíš lampového komba ( :roll: ), mrkni po starých seriích marshall vavestate. Nedávno tam byla 100w hlava s boxem harley benton 2x12 s V30.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hlavně i kdyby lampy byly v Jiném stavu, tak je za pár stovek až desetistovek vyměníš a hraješ dál, ne?
Mr.Freeman

ok, jen mě zajímá jestli se dá definovat zvuk už špatné (na výměnu) lampy. - tady na forku je psano někde ,že jsou výkyvy hlasitosti a víc ani tˇuk.
Krabička jako looper je dost drahá ,ale snad se najde bazarová... nebo který looper by jsi mi doporučil? z té levnější cenové relace... - já koukal totíž na ty za 4-5+tis.
Dante

Příspěvek od Dante »

Pokud bys ten luper moc chtěl integrovanej tak Roland x cube 80 ho má stará verze 40s a nová XL 80s ale je to tranzistor.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Jestli chceš, asi budu prodávat svého Kettnera, ale nevejde se do Tvých parametrů 50-100W. Nicméně mám zkušenost, že 20W lampy, pokud hraje jak má, bohatě stačí. V kapele jsem nikdy nehrál přes 6/10 na čistým kanálu a byl jsem slyšet nejlíp ze všech...
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Mr.Freeman

Velda píše:Jestli chceš, asi budu prodávat svého Kettnera, ale nevejde se do Tvých parametrů 50-100W. Nicméně mám zkušenost, že 20W lampy, pokud hraje jak má, bohatě stačí. V kapele jsem nikdy nehrál přes 6/10 na čistým kanálu a byl jsem slyšet nejlíp ze všech...
jj... to je lákavé.. moje slabost je hughes and kettner. jaký to je typ? a kolik za něj chceš..?
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Tak bohužel, kombo bylo pryč hned po tom co jsem dal inzerát na bazar, nějak jsem si nevšiml tvého příspěvku, promiň... Bylo to 20th Anniversary - http://www.hughes-and-kettner.com/produ ... prod&id=93.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Mr.Freeman píše:ok, jen mě zajímá jestli se dá definovat zvuk už špatné (na výměnu) lampy. - tady na forku je psano někde ,že jsou výkyvy hlasitosti a víc ani tˇuk.
Tak dokud to nedělá nějaký takový věci, jako právě výkyvy hlasitosti, mikrofoničnost elektronek atp, musíš se o výměně rozhodovat podle toho, jak to hraje :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“