7.5 ohm
Pravidla fóra
7.5 ohm
Zdravím. Usmyslel sem si že dám do přídavného 2*12 boxu ke kombíčku vintage 30ku 16 ohm a G12 heritage 65 co má 15 ohmů. Problém je v tom, že Englík má výstup jen na 8 a 16 ohmu. Takže když to prdnu paralelně tak máme 7.5 ohmu. Tudíž do 8 ohmového výstupu... je to sice jenom 0.5 ohmu, ale zesík bude prakticky permanentně přetížený. Co mi radí odborníci? Nebo dá se přidělat nějaký odpůrek do vodiče co by měl 1 ohm?
Naposledy upravil(a) dlabajíč dne 14.01.2011 22:54, celkem upraveno 1 x.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: 7.5 ohm
osobne bych to neresil, neměl by to být problém, ale počkej si na někoho dalšího 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
samozřejmě naprosto neřeš! spíš bych řešil, jestli se ti ta G12-65 oproti té V30 nějak prosadí... podle mě spíš ne, možná jako takové malinké doplnění sladších středů.
No já sem si spíš říkal že by to mohl být zas trošku jinačí zvuk zdá se mi na čistý kanál daleko jasnější a takový tvrdši. A na zkreslený jako by potřeboval míň gainu... Jinak sem samozřejmě rozmýšlel na g12t75 a greenbackem, aho.le tohle mi přišlo takové zas že je to něco jiné. U nás v kapele je problém ten že máme s druhým kytaristou totožné kombíčka a budeme mít i totožný hand made box jediné v čem bychom se lišili je kytara a repro. On bude mít 2 V30ky a má SGčko, já bych tam měl vražený ten heritage a v30 a mám ibanezu.
To by mělo být vpoho, spíš chcu jen říct, že i kdyby jsi tam dal nějaký odpůrek, tak uděláš odpor, ale ne impedanci, takže by to stejně bylo k ničemu. ( mám pravdu
)
A já měl za to že odpor a impedance je to sámé... ???
Co my jsme se učili, tak odpor je R, impedance, je celkový odpor a to je Z, oboje je v ohmech, ale není to to samé. Jak se to projevuje jsem právě nikdy nevěděl, ale v tomhle si jsem jistej 
impedance závisí narozdíl od odporu na frekvenci. Pokud si najdete, jak se spočítá impedance a jak indukční reaktance, tak vám to bude jasné... taky jsem to dlouho nechápal, než jsme se to začali učit ve škole...Flajtr píše:Co my jsme se učili, tak odpor je R, impedance, je celkový odpor a to je Z, oboje je v ohmech, ale není to to samé. Jak se to projevuje jsem právě nikdy nevěděl, ale v tomhle si jsem jistej
a mimochodem, při jaký frekvenci se udává impedance reproduktoru? Při 1Hz?
Ajoo, to má co dočinění s fázovýma posunama na střídavým napětíPikus píše:impedance závisí narozdíl od odporu na frekvenci. Pokud si najdete, jak se spočítá impedance a jak indukční reaktance, tak vám to bude jasné... taky jsem to dlouho nechápal, než jsme se to začali učit ve škole...Flajtr píše:Co my jsme se učili, tak odpor je R, impedance, je celkový odpor a to je Z, oboje je v ohmech, ale není to to samé. Jak se to projevuje jsem právě nikdy nevěděl, ale v tomhle si jsem jistej
no, s těma se zrovna při výpočtu impedance nepočítáFlajtr píše:Ajoo, to má co dočinění s fázovýma posunama na střídavým napětíPikus píše:impedance závisí narozdíl od odporu na frekvenci. Pokud si najdete, jak se spočítá impedance a jak indukční reaktance, tak vám to bude jasné... taky jsem to dlouho nechápal, než jsme se to začali učit ve škole...Flajtr píše:Co my jsme se učili, tak odpor je R, impedance, je celkový odpor a to je Z, oboje je v ohmech, ale není to to samé. Jak se to projevuje jsem právě nikdy nevěděl, ale v tomhle si jsem jistej
Úplně přímo při výpočtu impedance ne...
No tyhle 15ohm repra od Celestionu jsou klasické 16ohmy, jen se uvádí 15ohmů kvůli zachování jakési tradice, dřív totiž ta repra byla značena 15ohmu a tak tam teď prdnou kvůli tomu 15ohmů taky a na Greenback uvedou ještě k tomu nižší watáž (20w), než kolik má ve skutečnosti (25w). Takže tohle řešit naprosto nemusíš.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ohm sem, Ohm tam, tyhle drobné rozdíly nehrajou roli. Jak již bylo zmíněno, jsou udávány pro nějakou konkrétní frekvenci. Někde jde dokonce četl, že impedance 8 Ohmového reproduktoru se podle toho, jakou frekvenci zrovna hraje, může pohybovat od 4 do 50 Ohm (sic!).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A skutečný DC odpor osmiohmového repra může být třeba 6,4Ohm.
Asi víc třeba tu sou dva Celestiony : na grafu je skoro 150!!! ohmů. http://ema.sweb.cz/celestion.htmlNero píše:Ohm sem, Ohm tam, tyhle drobné rozdíly nehrajou roli. Jak již bylo zmíněno, jsou udávány pro nějakou konkrétní frekvenci. Někde jde dokonce četl, že impedance 8 Ohmového reproduktoru se podle toho, jakou frekvenci zrovna hraje, může pohybovat od 4 do 50 Ohm (sic!).
nebo tu http://www.tubeampdoctor.com/images/Spe ... -curve.jpg.
Impedance je zdánlivý odpor pro střídavý proud - odpor je pro stejnosměr.
Ta impedance se prej měří při frekvenci 1khz
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
Harke HA3500+Peavey TVX410