dvojšlapka SignS DC 518

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
jirik21

dvojšlapka SignS DC 518

Příspěvek od jirik21 »

Ahoj. Dostal jsem k vánocům tuto dvojšlapku http://www.ikytary.cz/?slapky,47 podle mě to je rachotina a dlouho to nevydrží, ale zajímá mě váš názor. Díky za odpovědi ;)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: dvojšlapka

Příspěvek od Monikad »

Ahoj, píšeš, že to byl dárek "od ježíška" takže "darovanému koni na zuby nekoukej" 8)
každopádně doporučuji si přečíst jiné diskuze o dvojšlapkách tady v historii jiných diskuzí... napadá mě třeba diskuze o dvojpedálu Milenium. je to totiž stejná kategorie. Ono popravdě v ceně pod 2 tisíce je třeba počítat s nějakým nutným "ošizením" něčeho. jen materiál na kvalitní dvojšlapku renomované firmy, by totiž musel vyjít o kus dráž, nemlvě o práci. :!:

Tvoje šlapka, tak jako dnes už většina podobných z ekonomických řad, vypadá na pohled robusně, je na ní vidět i kopec okopírovaných technických dtailů z drahých modeů. Pokud ti stačí možnost nastavování jednotlivých komponent pro svoji nohu, pak to není tragické!!! :wink:
Zrada ale spolehlivě bude v méně kvalitním materiálu. Uložení pohyblivých částí vypadá že snad je i přez ložiska, tedy první obava by byla o klouby kardanu co se brzy vykloktají, a také o pružiny, které se vbrzku vytahají.
Zatímco ty pružiny lze nahradit novýma a cena je kolem stokoruny, tak samotný kloub kardanu nekoupíš, koupíš jen celou tu hřídel i s oběma klouby, ale to je investce přesahující nákupní cenu téhle šlapky jako celku nové!!! :?
Také už jsem vděla zlomený pedál šlapky... prostě ta šikmá deska, na kterou šlapeš přímo nohou.... to ani nevím, jde-li sehnat jako náhradní díl, ale spíše ne. :|

Ono se nelekej, fungvat to bude, ale pokud jsi nějaký řezník, co jede takřka stále rychlé dvojkopáky, takto samozřejmě bude do příštích vánoc asi na odpis. Ovšem při slušném zacházení (pravidelně a víc než cokolv jiného to držet mimo prach a bláto), čistit, olejovat,... tak to může být i slušný kousek nástroje pro méně časté hraní, případně pro zkušebnu.

Rozhodně to ale není žádný špičkový kus na doživotí, s tím je třeba se smířit. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Prohlédla jsem si stránku toho double jak na to odkazuješ, a zaujala i rozesmála mě jedna věc. jak ten prodejce nafotil sérii fotek toho double, tak už z toho je vidět, že se jedná o skutečného odborníka na svém místě. :roll:
Hnedle fotka č.1 ukazuje pohled svrchu na celý dvojpedál. Kdo se podívá lépe rozchechtá se jako já. S takhle sestavenou dvojšlapkou, přidělanou ke kopáku by se oo zase tak moc nepohrálo. pravý pedál by byl tichý, neb beater pro něho tam není osazen, ovšem při sešlapu levého pedálu by se pohly oba instalované beatery - pravý do kopáku, levý do prázdna :shock: :D :D

Už jen takovýhle detail v inzerci zboží není radno podceňovat při výběru zboží, respektive obchodníka u kterého kupujeme!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
jirik21

Příspěvek od jirik21 »

Tak díky moc. Já se na té dvošlapce začnu teprve učit. Tak uvidíme jak to dlouho vydrží.
Monikad
Rádce

Re: dvojšlapka SignS DC 518

Příspěvek od Monikad »

Tak to vydrží :wink:
stinm

Příspěvek od stinm »

No, já jsem si před 5měsícema kopil dvojšlapku millenium na naučení. Ted už ji trošičku ovládám a vím že bych si takto za levno nikdy žádnou dvojšlapku nekoupil. Vše co jde tak se naní rozbilo. Naneštěstí nejsem takový nemotora a všechno sem si spravil :)
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

stinm píše:No, já jsem si před 5měsícema kopil dvojšlapku millenium na naučení. Ted už ji trošičku ovládám a vím že bych si takto za levno nikdy žádnou dvojšlapku nekoupil. Vše co jde tak se naní rozbilo. Naneštěstí nejsem takový nemotora a všechno sem si spravil :)
věřím.... 8)
Každopádně je ještě jeden aspekt proč "nebrat levný kousek". Laciná šlapka je pro naučení trochu obtížnější...... ne vše funguje tak lehce, nastavitelnost jednotlivých segmentů je také velmi omezená, tedy je takové učení o moc obížnější, než mít k dispozici alespoň průměrně dobrý kousek střední kategorie takového nástroje.
Sama jsem také začínala na laciné dvojšlapce a byla jsem hodně deprimovaná, jak to celé nešlo kupředu. Až jsem to skoro celé vzdala. pak jsem z nějakého hnutí mysli koupila zánovnější TAMA Iron Cobra a ten pokrok byl doslova přez noc úplně skokem!!!! Už je to sice kopec let a tu Cobru už jsem dávno poslala dál a navykla si na nejvyšší model Gibraltar, ale i po nějakých letech hraní na kvalitní double když se někde dostanu třeba do zkušebny někoho z mladých kolegů a zkouším zahrát na jeho lacinou šlapku, tak s tím mám trochu problém... :!:
stinm

Příspěvek od stinm »

Monikad píše:
stinm píše:No, já jsem si před 5měsícema kopil dvojšlapku millenium na naučení. Ted už ji trošičku ovládám a vím že bych si takto za levno nikdy žádnou dvojšlapku nekoupil. Vše co jde tak se naní rozbilo. Naneštěstí nejsem takový nemotora a všechno sem si spravil :)
věřím.... 8)
Každopádně je ještě jeden aspekt proč "nebrat levný kousek". Laciná šlapka je pro naučení trochu obtížnější...... ne vše funguje tak lehce, nastavitelnost jednotlivých segmentů je také velmi omezená, tedy je takové učení o moc obížnější, než mít k dispozici alespoň průměrně dobrý kousek střední kategorie takového nástroje.
Sama jsem také začínala na laciné dvojšlapce a byla jsem hodně deprimovaná, jak to celé nešlo kupředu. Až jsem to skoro celé vzdala. pak jsem z nějakého hnutí mysli koupila zánovnější TAMA Iron Cobra a ten pokrok byl doslova přez noc úplně skokem!!!! Už je to sice kopec let a tu Cobru už jsem dávno poslala dál a navykla si na nejvyšší model Gibraltar, ale i po nějakých letech hraní na kvalitní double když se někde dostanu třeba do zkušebny někoho z mladých kolegů a zkouším zahrát na jeho lacinou šlapku, tak s tím mám trochu problém... :!:
jojo já sem u té mé vyměnil pružiny, ložiska /po 5 měsících rosypané, jak u ložisek kde se otáčí osa beatrů, tak i u pedálu/ pořádně sem ji promazal a ted "jakš takš" jede. Je mi jasné že to bude vysoký rozdíl hrát na iron cobra a to nemluvim o te gibraltar. Přemýšlím o tom že koupím dw 9000 a nebo dw 6000, podle peněz. Ale zatím na to jak hraju si myslím že to není nutné. :)
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

stinm píše:..... zatím na to jak hraju si myslím že to není nutné.... :)

To musíš vědět sám. Ono když dám přirovnání, je to jako jako jízda na výlet 20let starým autem a moderním vozem. Oběma auty asi dojedeš k cíli, ale zatímco v prvním se kodrcáš, neužiješ si to a stále si v napětí, kdy budeš tlačit nebo něco opravovat náhle nepojízdný auťák, tak v druhém si pohodlně nastavíš sedačku, zapneš klimu, nohu naplyn (nebo nastavíš tempomat) a namísto rachotícího motoru si pouštíš muziku v kvalitním přehrávači, a užíváš si cestu..... :wink:

Je to otázka priorit (tedy ne tak peněz, na dobrou věc si můžeš pujčit, nebo ušetřit) jestli při hraní se dřít a nebo tu fizickou sílu i duševní pozornost věnovat raději dalšímu rozvoji svého hraní, protože nástroj ti prostě "hraje skoro sám" ........... prostě jestli zvalit kvalitu nebo to "jakš tkakš" :) :idea:
jirik21

Příspěvek od jirik21 »

ještě mám jeden dotaz:
Já mám pod bicíma lino. U té dvojšlapky sou takové trny, aby mě neodjížděla. Ale protože pod tím mám lino tak ty trny tam nemohu mít. A tak když hraju tak mi odjíždí levý pedál. Poradíte mi prosím co s tím? Dík moc :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

jirik21 píše:ještě mám jeden dotaz:
Já mám pod bicíma lino. U té dvojšlapky sou takové trny, aby mě neodjížděla. Ale protože pod tím mám lino tak ty trny tam nemohu mít. A tak když hraju tak mi odjíždí levý pedál. Poradíte mi prosím co s tím? Dík moc :)
Tak tohle má každý pokročilejší hráč pořešeno. je nepsaným pravidlem mít pod soupravou koberec, nejlépe vlastní. dělají se spejšl bubenické koberce, ale naprosto stačí kus ze starého koberce, který už třeba svoje někde v obýváku odsloužil a ježíšek ti naježil nový. tedy než to dáš do popelnice, šup s tím pod bubny!!! :idea: nějaký 2x1,5m ti musí stačit. Postvíš na to kopák s pedálem, stojany a nejlíp přisednout i židí a je to pořešeno - nic neujede i kdyby si hrál na skle!!! :roll: :idea:
Viz (můj fotoarchiv) http://monikad.rajce.idnes.cz/PROFIL_St ... G_0646.JPG

Znám i puntičkáře, kteří si na koberec sprejem, páskou, nebo fixem i vyznačí přesné rozestavení nohou stojanů, židle a pedálu..... nakonec, proč ne?! :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 15.01.2011 18:27, celkem upraveno 1 x.
jirik21

Příspěvek od jirik21 »

tak dík. Určitě to skusím ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

jirik21 píše:ještě mám jeden dotaz:
v nouzi uvázat k noze stoličky, vyzkoušeno :!: :)
koberec je na akce nejlepší ale já ho díky své přirozené lenosti nepoužívám :)
na tvrdým nechám gumy, na měkkým vysunu bodce a zabodnu do podia.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Já si asi dvakrát v nouzi přibíjela do pódia hřebíky před hh, která mi ujížděla :lol:
Koberec je ale nejjednodušší řešení. Akorát se mi už hodněkrát stalo, že jsem ho zapoměla sbalit a nechala ho tam, kde jsme hráli. Když to tak počítám, tak mi vychází cca jeden koberec na 2 roky :D
Ještě je řešení koupit si oboustraný suchý zip a zespodu ho nalepit na šlapku (kdyby se stávalo, že bude ujíždět i na koberci).
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Já si asi dvakrát v nouzi přibíjela do pódia hřebíky před hh, která mi ujížděla :lol:
Koberec je ale nejjednodušší řešení. Akorát se mi už hodněkrát stalo, že jsem ho zapoměla sbalit a nechala ho tam, kde jsme hráli. Když to tak počítám, tak mi vychází cca jeden koberec na 2 roky :D
Ještě je řešení koupit si oboustraný suchý zip a zespodu ho nalepit na šlapku (kdyby se stávalo, že bude ujíždět i na koberci).

:)))) jasně, pamatuji si ty svá první léta hraní ještě za minulého režimu a na přelomu režimů, kdy mojí nezbytnou výbavou AS´mátí sady bylo (krom tradiční pásky, kleští a kladiva na neposlušné amátí stojany) také několikero hřebíků.... to zofalství v očích pořadatelů, když se přijelo někde do sokolovny a já začla tlouct do jejich ošlapaných parket na podiu hřebíky, které do toho tvrdého dřeva nešly dobře :shock: :D :D Jo byla to veselá doba. :twisted: :twisted:
Co se týká koberců,tak já si pečlivě vozím svůj stále, nakonec to mám ve futrálech vychytaný tak, že když by mi tam koberec chyběl, poznala bych to podle poloprázdného case od rampy :wink:
protože mám druhý koberec za svoji kariéru a prvních cca 6 roků jsem jej nevozila, tak mi vychází pozitivní poměr 1 koberec za 10 roků 8) ..... tak dlouho spousta lidí nemá ani hodobožový koberec doma v obýváku :)

Poslední věc: Suchý zip vespod pedálu - ano, doporučuji také. Mnoho výrobců už takové vychytávky také na své modely dává rovnou ve výrobě. U mého oblíbeného Gibraltaru to na pedálech (ne všech) bývá už spoustu let. :!: Jinak takový sucháč sám o sobě drží na kberci jak přilepený a nemusí se už ani spoléhat na nějaké trny v pedálu nebo v nhách kopáku!! vyzkoušeno opakovaně osobně - na jedné štaci opakovaně hráváme na podsvíceném plexi podiu a tam se snažím kobercem moc nestínit, tedy kopák už je na holém plexíku!!! A pohoda, nic nejezdí kam nemá :D

Viz http://monikad.rajce.idnes.cz/RED_GUITA ... CF7576.JPG
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“