Levná zvukovka na doma

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Lachim

Re: Levná zvukovka na doma

Příspěvek od Lachim »

a na bazaru ta M-Audio Fast Track pro (ta umí 24 bit a i dva XLR s Phantomem) za 2 tácy není? Ještě jsem viděl jednu v bazaru na K-Audiu. Ale bez záruky.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Na bazaru jsem fast track viděl, ale ten nevezme 2x XLR ale jen jednen (teda tu co jsem viděl). kdyžtak sem hoď link :)
Ještě mě leží v hlavě ta Lexikon alpha. Sice s ní má dost lidí problémy (což mě trochu odrazuje) ale je u ní Cubase LE u toho fast tracku je Pro tools. Ja bych radší ten Cubase. Planuji ho totiž v budoucnu pořídit, tak by bylo dobrý začít se učit rovnou v něm, páč si pak nebudu muset zvikat na novej soft :)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Linky ti hledat nebudu. A už jseš stejně rozhodnutej. Tak jdi do té ALFY. Jen si tady o ní něco pročti. Mám pocit, že tady psali kluci o nějakých problémech s těmi levnějšími LEXIKONY (hlavně ta alfa).
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Vpohodě.
Nakonec vyhrála M-Audio Fast track MK2. Budí ve mě důvěru, tak doufám, že bude v cajku:-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a z pozadavku na 2 mikrofony si teda ustoupil?
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Momenrálně ano, nemám na ní.
A radši koupím pořádnou s jedním vstupem, než za každou cenu se dvěma (třeba na úkor kvality).
Navíc jsem si uvědomil, že co se kytary týče, tak pokud potom budu vyloženě pídit, můžu udělat stereo efekt v počítači (např.: ping pong delay). Ve studiu jsme s kapelou nahrávali taky mono a bylo to vpohodě :-)
Navíc si tak říkám, že při záznamu třeba třech kytarových partů, které budou hrát přes sebe se ten efekt nahrané kytary ve stereu s největší pravděpodobností dost zanikne. Ikdyž to záleží jak se to podaří vyladit...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Je pravda, že i když se kytara v metalu běžně trackuje jedna napevno doprava, druhá doleva, tak pro správný zvuk je stejně třeba každou nahrát zvlášť a né najednou
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tak, ono dokonce je lepsi nahravat to zvlaste, protoze pokud clovek pouzije nejaky plugin, ktery z mona dela stereo, tak se vetsinou jen jedna stopa posune o par ms, pripadne se caruje s fazi. To ale nekdy nemusi delat dobrotu a ani to podle mych zkusenosti nema tak dobrej efekt jako dvakrat dobre zahrany part.

Double-tracking ma i jednu podstatnou vyhodu - bez jakychkoli stereo wideneru ti kytary hraji ze stran (v panorame), takze nemas vsechny nastroje uprostred, coz samozrejme usnadnuje michani a vysledek je vetsinou srozumitelnejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Já jsem se špatně vyjádřil. Samožřejmě tohle je jasný. Měl jsem na mysli efekty ve stereu (delay, chorus, phaser,...) To jinak než stereo zapojením nenahraji...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ale zas je tam muzes pridat az potom...
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

jojo, přesně tak jsem to myslel...
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Caute, chci si poridit nejakou zvukovku na domaci produkci, tudis nepotrebuju zadny mikrofonovy vstup(popripade bych to v budoucnu resil mixakem) ale hlavne at na to pripojim monitory a ma to co nejmensi latenci. Moje cenova kategorie je okolo 3 tisic, vim ze to neni moc ale bohuzel je to tak. Jak jsem se tak dival tak moje favority jsou bud Lexikon alfa nebo Behringer FCA 502, ale klidne sve rozhodnuti zmnenim. Diky za odpoved a rady.
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Můžu jen sdělit zkušenost z M - Audio Fast track. Včera mi dorazila. Latenci jsem obešel tak, že jsem jí nastavil jak pro vstup tak pro výstup. Signál mi to poslalo do sluchátkového výstupu a k tomu jsem připojil bedny, jestli to letí i do výstupu na sinche nevím, nemám to jak vyzkoušet. Každopádně toto mi udělalo ten efekt, že při nahrávání mi jde z beden jak podklad tak kytara s nulovou latencí, protože vůbec nejde přes počítač ale rovnou ze zvukovky ven. Nevím jestli to píšu pochopitelně. Jinak co se týče latence, hodně to záleží na výkonu počítače... Mě se například nepodařilo jí nastavit tak aby žádná nebyla, nejníž jsem se dosta na nějakých 23ms, a ikdyž to je dost málo, pořád to není ono, tak jsem to zapojil takhle. Je ale možné že jsem to nedostatečně nastavil, po chvilce klikání jsem zjistil že to jde udělat tak jak jsem psal výše a to mi vyhovuje :-) Nehleděl na to, že mi to bere oba dva vstupy (můžu si na každou stopu vybrat z jakého to má sosat) takže jestli tomu dobře rozumím mohu nahrávat ve stereu, což mi udělo radost :-)
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Diky za nazor, jen k te latenci, ted bohuzel jedu na zakladni zvukovce na zakladni desce takze vsechno bude lepsi nez toto......
Lachim

Příspěvek od Lachim »

23ms je moc. Něco je špatně. Zkus poladit buffer, nebo verzi driverů. Výkon stroje nehraje zase takovou roli. Teda pokud to není 7 let starej kousek ( a i tam si myslim by to mělo jít).
- krabiček a efektů kýbl
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Abych pravdu řekl moc nerozumím tomu jak to mám nastavit. Co jsem tam našel, bylo volení něco krát něco, nebo nějak tak. Počet bufferů a nějaké další číslo, teď si nevzpomínám. Podařilo se mi dostat na 4x256 a níž to nešlo. Pak šel ještě nastavit vyloženě ten ovladač zvukovky ale když jsem to snížil na 128, hrálo bez latence, začlo to občas lupat... Počítač mám výkonný, takže tam by problém být neměl... A z M - audia jsem stáhnul nejnovější ovladač přesně pro W7 co mi to tam nabídlo... Já jsem to pak už nestudoval, když se mi to podařilo zapojit jak jsem psal výše...
Daw

Příspěvek od Daw »

Wohma píše:ad Omega: Ted jsme ji porizovali na zkusebnovy nahravky atd.
Cena 3,5K je moc, ja ji poridil za 2,5K (i kdyz uznavam, ze to je hodne vyhodna cena). Zkusil bych to srazit na 3K, pokud neni nerozbalena, tak je 3,5 moc.
Externi napajeni ma, v tom problem neni.
ad ovladace - naprosto zasadni je stahnout posledni ovladace ze stranek Lexiconu, cca rok az dva zpet udelali novy ovladace, ktery jsou o poznani stabilnejsi a mene problemove. Ja zatim pozoroval jednu jedinou chybku - pri nestandardnich operacich (ruzne meneni latence, prepinani programu [nema multi-client, tak pozor]) se obcas odmlci a je treba ji vypojit a znovu zapojit. Latenci zvlada prijatelne (kolem 10ms) i na celkem starem stroji (Athlon XP 1700+, zahnojene Windows, malo pameti, stary disk).

Mimo to jsem slysel, ze v pripade problemu chodi naprosto spolehlive s ASIO4ALL a dokonce s mensi latenci. Takze pokud jsou problemy s drivery, zkusil bych tuhle alternativu.

ad MIDI: USB-MIDI prevodniky, hlavne ty levnejsi, jsou dost problemove. Nekdy se jim moc nechce fungovat, nekdy maji prilis vysokou latenci (!), nekdy se zkratka chovaji chaoticky... Slysel jsem na to spis hanu nez chvalu. Slusnejsi jsou pak az drazsi kousky a to se zas vic vyplati koupit nejakou zvukovku uz s MIDI - tam to byva zpravidla bez problemu. Pro bezne domaci nahravani se hodi hlavne to, ze clovek muze bez problemu nahravat takrka jakekoli klavesy a samozrejme hrat pres zvukovku (tj. pouzivat zvuky z pocitace, ktere jsou lepsi nez u beznych samohrajek).

Jo a zrovna ty Lexicony smrdi na trhu snad jeste dyl nez Fast Track, takze v tomto ohledu jsou asi podobne uspesne. Ja myslim, ze je to v zasade jedno, tu Omegu jsme poridili, protoze zrovna byla k mani, taky to klidne mohl byt ten Fast Track.
Lexicon Omega běhá uplně suprově na ovladačích.ASIO USB driver http://www.usb-audio.com/download.html sice je zas kupovadla ale mě se to vyplatilo.perfektní stabilita a latence.Sice už Omegu nemám protože potřebuju zvukovku položit a zabudovat,ale byla dobrá.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“