Fokus

Precission, Jazz, Modern, ...
bočoboč

Re: Zhodnocení Fokus P-Bass

Příspěvek od bočoboč »

aivn86 píše:
bočoboč píše:čaute, chtel bych se zeptat jak by jste zhodnotily tyto precision baskytary chtel bych si jednu koupit.
Dík
http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... prlqEmxg--
Přímo ten PB jsem tuším v ruce nedržel. A pokud ano tak jenom chvíli. Ovšem jak již jsem v tomhle tématu psal tak já mám s Fokuskama dobré zkušenosti. Ten PB je velice jednoduché konstrukce tam není moc co pokazit. O kvalitě snímačů je toho tu napsáno dost. Takže je jasné jak moc dobré jsou. Ale pokud vybereš dobrý kousek tak budeš spokojený. Docela dobrý je, že používají klasická dřeva, která dává na PB i Fender. Takže by se to zvukově mohlo docela přibližovat. I když to rozhodně není záruka toho, že by měla taková basa hrát jako Fender.
Nevis jestly jsou vsecky stejne kvalitni nebo ty levnejsi sou min kvalitni?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokus

Příspěvek od aivn86 »

To podle mě ne. Bude to stejné. Akorát si myslím, že ty levnější už má na skladu dlouho a jsou to poslední kusy. Tak to vyprodává. Ale velkej rozdíl bych v tom asi nehledal.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dr.Stein

Fokus

Příspěvek od Dr.Stein »

Ahoj. Uvažuji o nějaké náhradní kytaře. Nemusí to být nic extra s Jazzbasem jsem spokojený. Určitě bych chtěl něco ve tvaru MM (tohle se mi už jednou osvědčilo). Taky mi jde o to, aby to nevážilo zbytečně moc. Snad stejně jako ten JB.

Co říkájí majitelé tohoto kousku?

http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... ,24,!P,205
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Někdo z fóra tu Fokus MM měl. Teď si nevzpomínám kdo to přesně byl. Ale co si tak pamatuju tak si nestěžoval na kvalitu toho nástroje a docela to chválil. Po výměně snímače to byla hodně dobrá basa, ale člověk nemůže čekat to stejné jako originál MM. Člověk si musí uvědomit, že elektronika a snímače jsou prostě méně kvalitní. Za tu cenu tomu ani jinak být nemůže.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Já míval Fade MM (což je ten druhej Fokus) a byla to dobrá basa. Podle mě obecně prostě záleží na tom, na jakej narazíš kus... Nic víc, nic míň
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Nesst píše:Já míval Fade MM (což je ten druhej Fokus) a byla to dobrá basa. Podle mě obecně prostě záleží na tom, na jakej narazíš kus... Nic víc, nic míň
Jasně... ostatně jako u každého nástroje:)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Dr.Stein píše:
Nesst píše:Já míval Fade MM (což je ten druhej Fokus) a byla to dobrá basa. Podle mě obecně prostě záleží na tom, na jakej narazíš kus... Nic víc, nic míň
Jasně... ostatně jako u každého nástroje:)
Jo, ale tady v téhle cenové relaci to platí stonásobně...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

jj a ješt ho tu tuším měl nějaký slovenský bratr. .Ale opravdu si nevzpomenu, přesně kdo :-) tak třeba se ozve.Nebo pohledej. Určitě to v tématech o fokusech najdeš
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Mám dotaz.

Nevím jestli jsou tohle basy Fokus , možná nějaký No name ?? Každopádně je to v sekci fokusů a ve fokus eshopu. Například tahle basa http://www.kytarovyraj.cz/?p=productsMo ... me=SWV5-WG která vypadá solidně , cena není nejmenší no a tak se ptám , jestli o tomhle někdo něco neví ? Jsou na stránkách 2,3 a kousek 4. Menujou se "tune bass" a fakticky nevím "o co go" :D Nebo tady ta http://www.kytarovyraj.cz/?p=productsMo ... ame=WB5-OB ,... hm ? Já vím , asi to Fokus nebude , ale tak stejně bych nevěděl do jakýho threadu to a hodit.. Takže neházet kamení prosím. :)
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tohle pokud se nepletu je taky odnož Fokusu. Původně to byla jedna firma a nakonec se rozdělili na dvě. Oboje jsou to podle mě podobné nástroje. Jak kvalitou tak zpracováním. Ovšem co jsem zatím tak viděl u hráčů jednoznačně vedly nástroje z fokuskytary.cz
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Tak on je i větší výběr z kytarovýho ráje a celkově to působí "líp". Ale tak počítám že v rukách nějakou z těch "tune bass" tu nikdo neměl :D Mě to zajímá , jestli za 15,000 a podle toho jak to vypadá (a to vypadá sakra dobře) jestli to bude i dobře hrát.. :o
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
heczis

Příspěvek od heczis »

Viděl jsem jich pár tady v Portugalsku - předtím jsem o tý značce nikdy neslyšel - a byly to zrovna modely kolem 2500 euro :-) Do ruky mi žádnou nepůjčili, ale nechali mě na ně na ně chvíli zírat. Co říct... Když jsem viděl jejich www, tak to na mě působilo docela odpudivě, ale ty drahý kousky, co jsem viděl vypadaly pěkně. Ona asi každá basa, co je 10x dražší než co člověk kdy viděl, vypadá nejdřív pěkně, tak asi tak :|
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

heczis píše:Viděl jsem jich pár tady v Portugalsku - předtím jsem o tý značce nikdy neslyšel - a byly to zrovna modely kolem 2500 euro :-) Do ruky mi žádnou nepůjčili, ale nechali mě na ně na ně chvíli zírat. Co říct... Když jsem viděl jejich www, tak to na mě působilo docela odpudivě, ale ty drahý kousky, co jsem viděl vypadaly pěkně. Ona asi každá basa, co je 10x dražší než co člověk kdy viděl, vypadá nejdřív pěkně, tak asi tak :|
Mmm škoda že tě nenechali :D A tak stejně pálka 65tis. snad už "by měla zaručeně" hrát dobře ne ? :D
dako

Příspěvek od dako »

zdravim,
mam tuhle basovku
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... ,23,!P,200

Koupil jsem si ji pred 2-ma lety, za 1/2 cenu jako dekoraci a je to "srdcovka", nadherny kus dreva a provedeni. Zatim z ni utiram prach :) ale chtel bych zkusit se naucit na to i brnkat. Dokonce si uz vyrabim i elektronkovy zesilovac http://metroamp.com/wiki/images/6/69/JT ... ematic.gif a basovou bednu.

Chtel bych se zeptat, mate nekdo tuhle kytaru? A jak jste s ni spokojeni?

Dik
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Osobně jsem ji nezkoušel, ale vím, že jednou se tu o ní někdo zmiňoval. A říkal, že je to za ty prachy fakt luxusní basa s parádním zvukem. Tuším se to probíralo v nějakém tématu o basových snímačích RM pickups.
dako

Příspěvek od dako »

aivn86 píše:Osobně jsem ji nezkoušel, ale vím, že jednou se tu o ní někdo zmiňoval. A říkal, že je to za ty prachy fakt luxusní basa s parádním zvukem. Tuším se to probíralo v nějakém tématu o basových snímačích RM pickups.
Nasel jeste nejake infa na basskytara.com hlavne v souvislosti s temi RM snimaci...uvidim jak to pak bude hrat s tim zesilem, ktery uz davam do kupy a zatim mam vyrobene sasi, trafa uz mam :).
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já bych se toho vůbec nebál. V kombinaci s lampovým zesilovčem to bude hodně zajímavé.
cvrček69

Příspěvek od cvrček69 »

Ahoj, narazil jsem na basu Fokus JB bezpražec na jejich stránkách, byla v akci za 3500,- Bez váhání jsem objednal a z obsahu krabice byl vyřízen. Rezatý struny ? Nevadí. Bílej povlak byl po celý base včetně hmatníku. Vyřídil to jeden spray Pronto a nový struny. Nevím jestli se jim někde cestou utopil kontejner a povlak byl ze slaný vody? Zpracování je šílený, pickguard je přišroubován vroutky některými i pod úhlem 45 st. Propadlinky ve dřevě jsou sice jen tam kam sahá kryt ale jsou patrné, když se holka trochu otříská tak se to ztratí :P Ale abych jen nehaněl, basička slušně hraje, řekl bych že se pomalu ale jistě vyhrává, čím dál víc jsou cítit vibrace. Vzal jsem ji jen tak abych si ohmatal bezpražec a nakonec ho využiju do některých věcí. Uvažoval jsem o výmněně snímačů třeba od RM nebo SBS (ty jsou výborný, mám je na Overwateru a pan Šlapák je dodává i na origo nástroje) Budou se hodit rozměry šachet na náhradní snímače, nebo budem muset operovat ? :D Za tyto prachy i za těch 5500 je slušná ale teď momentálně maj jen Preclíky. Jazzinu maj jen v černý barvě s krytem ze želvy....
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat :-)
dako

Příspěvek od dako »

cvrček69 píše:Ahoj, narazil jsem na basu Fokus JB bezpražec na jejich stránkách, byla v akci za 3500,- Bez váhání jsem objednal a z obsahu krabice byl vyřízen. Rezatý struny ? Nevadí. Bílej povlak byl po celý base včetně hmatníku. Vyřídil to jeden spray Pronto a nový struny. Nevím jestli se jim někde cestou utopil kontejner a povlak byl ze slaný vody? Zpracování je šílený, pickguard je přišroubován vroutky některými i pod úhlem 45 st. Propadlinky ve dřevě jsou sice jen tam kam sahá kryt ale jsou patrné, když se holka trochu otříská tak se to ztratí :P Ale abych jen nehaněl, basička slušně hraje, řekl bych že se pomalu ale jistě vyhrává, čím dál víc jsou cítit vibrace. Vzal jsem ji jen tak abych si ohmatal bezpražec a nakonec ho využiju do některých věcí. Uvažoval jsem o výmněně snímačů třeba od RM nebo SBS (ty jsou výborný, mám je na Overwateru a pan Šlapák je dodává i na origo nástroje) Budou se hodit rozměry šachet na náhradní snímače, nebo budem muset operovat ? :D Za tyto prachy i za těch 5500 je slušná ale teď momentálně maj jen Preclíky. Jazzinu maj jen v černý barvě s krytem ze želvy....
Nemas nekde fotky?
cvrček69

Příspěvek od cvrček69 »

Konkrétně moji basu ne ale na stránkách je. Kromě jiných knobů je tvarově stejná jak origo JB. Možná to není takovej macek jak origo ale do mýho kufru od Precla se jí chce tak tak. Hlava je taky k nerozeznání od originálu.
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“