Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Metallica, Godsmack, Seether
Na kytaru hraju cca 14 dni. Mam Les Paula od Fokuse a kombo Fender Frontman 15W. A teď sem se rozhod koupit nějakej efekt. Koukal sem na Uber Metal od Line6(Metallica a Godsmack) a co ke stylu Seether nevím
. Pokukuju ale ješte po PodXt
, kterej by mi stačil ale na všechno(snad). Takže bych uvítaly vaší pomoc co by jste mi doporučily.
- Jens Ludwig
- Odborník
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
POD je poměrně dost slušnej... ale stejně bych radši popřemejšlel po konkrétním moderním higain distortion... Ten Uber metal je pecka věc, pokud ti nevadí že je to digitál... což ale není rozhodující záležitost, jen to později není vhodné k lampovému zesilovači... Osobně bych ti radil toho BOSSe MT-2 metalzone, je to fakt námrd dist. krabička... hafo zvuků, vysoká kvalita, dlouhý sust... Já osobně ho mám a radím ho tu každému na punk, rock, metal... až tím některé lidi asi i štvu 
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
PODxt nejde s jakoukoli krabkou srovnavat... Obsahuje nejenom modelace ampu, ale da se pouzit jako externi zvukovka na USB, navic je to v podstate multiefekt a ladicka... Navic se tyhle srandy pouzivaji i ve studiich, simulace jsou udelany opravdu dobre, kolikrat by ani netopyr nepoznal simulaci od nahranyho originalu - a to psali i netopyri z electrozone.cz.
Na druhou stranu je dost nekde jinde s cenou... Metalzone nebo Ubermetal te vyjdou neco pres 2 tisice, Podxt tak o 6K vic...
Na druhou stranu je dost nekde jinde s cenou... Metalzone nebo Ubermetal te vyjdou neco pres 2 tisice, Podxt tak o 6K vic...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
no já bych do digitálního multáku nešel...mám s tím zkušenost a zvolil bych krabku. Ono se na to hůř hraje, člověk se musí víc snažit, aby to bylo zajímavý...ale ten vuk je průraznější a v kapele ho basa nezamaskuje ( asi taky jak krerá krabka). Asi mě někdo ukamenuje, ale taková je moje zkušenost...já mám sd1.boss..super overdrive...spokojenost nejvyžší. 
zvuk alá mesa boogie
čau lidi. potřebuju pomoct. nevim jakou si mám koupit krabičku abych dosáhl zvuku jakej má zkreslenej mesa boogie aparát. pls. pomocete mi
Zrovna prodávám V-twina;)vím, že je to tedy blbost, ale kdybyste o někom věděli 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
Jaká kombinace efektů na iron maiden zvuk????
zdar lidi! chtěl bych poradit jaké typy efektů zkombinovat abych dostal zvuk podobný iron maiden nebo helloween. mám digitech RP350 a nemůžu se pořád prokousat k efektu maidnů a helloweenů. 
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
a navic je ta hlava tak hnusna ze bych se zablul. vypada jak vytazena z popelnice..Maples píše:ono zvukově, když si nastavěj prostě pěkný tvrdý zkreslení na F 50 nebo na Marku IV to takový rozdíl nebude, tam jde jen o to, že ten Mark je tak nadupanej, že to podle mě nevyužije snad ani kytarista co hraje ve 3 stylově jinejch kapelách...Mark IV už je prostě ""blbost""