Nahrávání z kláves do pc
Pravidla fóra
Nahrávání z kláves do pc
Cau sem začátečník tak bych potřeboval radu mam propojene klavesy s pc pres usb kabel a potreboval bych vedet jak nahrávat skladby které hraju na klávesách (pustim si nejake midi a dotoho hraju oběma rukama) do pc aby se mě to nahrálo aj stím midi doprovodem a pak aby sem si to mohl převest treba do mp3 a poslouchat to poradite nekdo jak a pujde to vubec? 
Re: Nahrávání z kláves do pc
Jasně že to jde, potřebuješ editační program, např. Cubase, Samplitude, Fruity Loops, Reaper atd..třeba si ještě někdo na něco vzpomene. nebo hledej v googlu "DAW"
A co máš za klávesy a jakou zvukovku??
A co máš za klávesy a jakou zvukovku??
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nezestručňovat odpovědi
takto by tazatel mohl nabýt dojmu, že sežene nějaký z uvedených programů (nebo jiný) a je vystaráno - ale opak je pravdou, nebude mu to fungovat.
Takže jak to fungovat bude:
- klávesy je potřeba propojit se zvukovkou kartou audio kabely, takže výstup z kláves -> vstup zvukovky. Kabely se liší podle typu zvukové karty a i kláves.
- přesně podle tazatelovo požadavku mu stačí jakýkoli freeware audio editor (takže může s klidným srdcem zapomenout na Cubase, Reaper, Samplitude apod.
zbytečnost). Možno tedy použít Audacity, Wavosaur.
V programu se nahraje stereo záznam a buď přímo v něm nebo pomocí nějakého externího enkodéru (opět freeware třeba CDex) se převede do MP3.
P.
- klávesy je potřeba propojit se zvukovkou kartou audio kabely, takže výstup z kláves -> vstup zvukovky. Kabely se liší podle typu zvukové karty a i kláves.
- přesně podle tazatelovo požadavku mu stačí jakýkoli freeware audio editor (takže může s klidným srdcem zapomenout na Cubase, Reaper, Samplitude apod.
V programu se nahraje stereo záznam a buď přímo v něm nebo pomocí nějakého externího enkodéru (opět freeware třeba CDex) se převede do MP3.
P.
Sorry, na free prográmky jsem zapomněl.(ale REAPER je také částečně free)pavlii píše:Nezestručňovat odpověditakto by tazatel mohl nabýt dojmu, že sežene nějaký z uvedených programů (nebo jiný) a je vystaráno - ale opak je pravdou, nebude mu to fungovat.
- přesně podle tazatelovo požadavku mu stačí jakýkoli freeware audio editor (takže může s klidným srdcem zapomenout na Cubase, Reaper, Samplitude apod.zbytečnost). Možno tedy použít Audacity, Wavosaur.
P.
Jinak tazatel píše, že klávesy má už má s pc propojené usb kabelem
Audacity midi neumí.
Počkal bych, až se dotyčný vymáčkne, jaká má klávesy, jakou zvukovku, jestli mu stačí free nebo zainvestije do full DAW.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale tady jde o princip - po USB se do PC žádný zvuk nedostane
alespoň ne v daném případě.
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
pavlii píše:Ale tady jde o princip - po USB se do PC žádný zvuk nedostanealespoň ne v daném případě.
P.
Pavlii a nejsou i klavesy ktere v sobe maji "zvukovku" proto USB a tímpádem se po USB zvuk dostane?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Pupack: jasně, ono mě tahle možnost sice harašila v hlavě, ale osobně tipuji, že pak by nevznikl tento dotaz, protože se jedná o relativně drahé záležitosti (Virus třeba) a pochybuji, že by se takto majitel Vira ptal
ale v rámci objektivity beru podotknutí na vědomí a počkáme na odpověď tazatele.
P.
P.
Diky za rady klávesy mám casio wk-8000 a zvukovku mám nějakou obyčejnou zabudovanou v pc a přes usb kabel mě to přenese jen tony ktere zahraju na klaviatuře ale zvud midi dobrovodu ne dělám neco špatně nebo zvuk midi doprovodu přes usb nelze nahrát do pc? 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem vyhrál
ano, v tomto případě nelze zvuk nahrát do PC pomocí USB kabelu - je potřeba použít propojení audio kabely, jak jsem psal výše.
P.
P.
TAkze zvuk midi skladby pres usb prose nenahraju . A mohli by jste sem někdo dat odkaz jaké kabely si kupit ? 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No když skoro nic nevíme, tak je to těžké. Může to být STEREO jack malý na obou koncích nebo STEREO jack malý na straně zvukovky a dva MONO/STEREO (zde už přesněji TS/TRS) jacky velké na straně kláves. Já su líný to hledat, ale tipuju tu první možnost.
P.
P.
ja myslim, ze asi ta druha (2x 1/4 TS ---> Stereo 1/8 TRS do pocitace) ... vystup bude pravdepodobne 2xTS (klasicky LEFT/MONO + RIGHT, nesymetricky).
edit: stejne mam pocit, ze to bude trochu rozdil (oproti tomu, jak mu to funguje dnes) ... a ze se jeste dockame dlsaich dotazu....
edit: stejne mam pocit, ze to bude trochu rozdil (oproti tomu, jak mu to funguje dnes) ... a ze se jeste dockame dlsaich dotazu....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Prema: koukni do manuálu nebo stačí i na prdýlku klávs a budeš mít jasno...hledej "main out" nebo "phones out" obvykle.... Typy konektorů jsou každopádně ve specifikacích.
P.
P.
a jeste jednu vec. nahlidnul sem do manualu a midi specifikace ... a mozna by doprovody sly poslat ven po midi ... ve specifikaci se o tom pise v oddilu 1.5 ... a v manualu na strane E81.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale díky poznámce hned v prvním dotazu "...převod do MP3..." jsem vůbec neuvažoval, že chce Prema něco provádět s MIDI
P.
P.
joj .... to sem prehlid ... tak to, se omlouvam 
pokracujme tedy v tom propojovani audio kabelem.
pokracujme tedy v tom propojovani audio kabelem.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
pavlii píše:Takže jsem vyhrálano, v tomto případě nelze zvuk nahrát do PC pomocí USB kabelu - je potřeba použít propojení audio kabely, jak jsem psal výše.
P.
takže usb je jen pro MIDI komunikaci = kablíky do zvukovky, jak popsali výše
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Takze kabel uz mam zapojeny v klavesach v pohode ale kam mám dat ten druhý konec kabelu do zvukovky mam tam tři díry na mikrofon na repráky a eště na cosi poradíte ?
Tak asi logicky do vstupu že?, bejvá tam šipečka IN, do mikrofonniho urcite ne, to je zcela jina impendance. To mas integrovanou zvukovku? 
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
jo,takze asi do te třetí důrky nebo do dury na repráky ?