konektor nedrží v kytaře

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
GameEs

konektor nedrží v kytaře

Příspěvek od GameEs »

Kupoval jsem kytaru z bazaru a až teď jsem našel jednu vadu, kterou jsem přehlédl. Konektor k připojení komba nedrží v kytaře. Nedrží tam dobře, plandá tam a jde lehce vytáhnout. Viz. foto. Nevíte jak ho tam nejjednodušeji připevnit?

klikněte pro zvětšení
http://2i.cz/d6261c36e5
http://2i.cz/a1516b4192
http://2i.cz/b0407a5083

Předem děkuju za rady :)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: konektor nedrží v kytaře

Příspěvek od Eizor »

tak třeba oboustrannou lepící páskou přilepit nebo jsem na obrázku viděl, že jsou tam "nožičky" tak ty roztáhnout a "našroubovat" to tam
tady hraju teď KOSMONOPOL
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Eizor píše:tak třeba oboustrannou lepící páskou přilepit nebo jsem na obrázku viděl, že jsou tam "nožičky" tak ty roztáhnout a "našroubovat" to tam

lepící páska?? wtf?? :roll:

to se mi taky děje..normálně vem tu větší nozičku a porádně jí ohni jakoby dovnitr, ta nozička ti pak drzí ten konektor.

nebo taky zrontroluj jestli ti ten "zoubek" na tý pacičce samice porádně sedí do toho dolíku na kabelu, pokud ne tak musíš pacičku ohnout tak aby ti tam seděla....

a nebo nejlepší by asi bylo...sice sem tuhle samici neměl v ruce, ale vybadá docela chabě...muze to bejt lehce ohybatelnej kov a jiný věci...popremýšlel bych o lepším. je to za pár korun a určitě pak uz nebudeš rešit tyhlety problémy, který akorát votravujou. :wink:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Mě by docela zajímalo jak to tam vůbec má držet. To tam má být jenom nacvaklé? :shock:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

Drží to tam ty křidýlka, zakousnou se do dřeva a drží. Čili je zkus kousek vyhnout a celej ten kus zarazit zpátky do té díry. Pokud to nějakej šikula nepřevrtával tak to bude držet dobře.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

jastud píše:Drží to tam ty křidýlka, zakousnou se do dřeva a drží. Čili je zkus kousek vyhnout a celej ten kus zarazit zpátky do té díry. Pokud to nějakej šikula nepřevrtával tak to bude držet dobře.
V tom případě mě napadá otázka jak se to dá vyndat když je to tam zaklíněné těmi "křidýlky"?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No mohl by tam být výřez pro ty křidýlka, takže kdyby se vytočil pod správným úhlem tak by šel ven.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tohle bude nejspíš Squier Custom Telecaster ne?

Squiery mají ty plíšky na uchycení dost mizerné kvality a někdy nedrží ani na úplně nových kytarách. Provizorním řešením je ty plíšky trochu zohnout, jakobys ten plíšek rovnal, zkrátka ta "křídla" ohnout tak, aby se pak lépe zakousla do toho dřeva. Je to ale otravné, protože to mnohdy zase brzy vypadne.

Dá se sehnat třeba i lepší plíšek např. od Fendera, ale instalace není vždy zrovna jednoduchá a plíšek není levný.

Radikálnější řešení je koupě tohohle:

http://cgi.ebay.com/New-ElectroSocket-T ... 1c180dddef

Vyjde tě to na 200 Kč a máš v tom zároveň i novou samoci na jack, která u toho Squieru taky za moc nestojí. Jen je asi dobré předvrtat ty dírky v těle malinkým vrtáčkem a nervat to tam na silu, ať se ještě něco nestane, ikdyž do toho squierovského aghatisu to nejspíš zajede jak do másla... S tímhle už budeš mít navždy klid.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Páskou jde všechno přidělat :D i když je to hnus a sám bych to na kytaru nedal.. alespoň ne teď nebo kdybych nemusel :)
ale spousta "pankáčů" si lepí pásky a nálepky už jen tak z tradice
tady hraju teď KOSMONOPOL
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“