rychlost - trsatkoXprsty

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Wonder píše:
Nomak píše:
Wonder píše: není to na tři doby, vštšinou hrajou trioly, je v tom trochu rozdíl....s tím vymaštěním souhlasím, taky sem to dřív nevydržel dýl jak dvě hodiny, ale už sem si zvykl, je to jako symfonie, zatím neznám technicky náročnější metal, který by přitom měl takový drive, byl dost tvrdý a basák tam byl takový frajer :-) kdybych nehrál na basu, tak bych to asi tak neposlouchal ;-)
Promin moje chyba :) Ten zpev je na 3 doby vetsinou :) Jinak trioly to nemusej bejt kdyz si to das do jinyho tempa,ne?:D A to je poslouchas treba 4 hodiny ? A jinak znam kapelu,ktera je obdobne technicky a rychlostne narocna - Dream Theater ... Ale ten drive a tvrdost to obcas postrada (i kdyz vyjimka potvrzuje pravidlo :))
Dream Theater znám samozřejmě taky a sou to pěkní dobytci, hlavně ten bicmen, ale přesně jak říkáš, nemá to tu šťávu, jo poslouchám to i 8 hodin, když jsem v práci :-)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hoši někdy je to citování hrozný :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dark Axel píše:i Mikea Dirnta miluju jeho zvuk :-)
Já právě jeho zvuk nemusím :-)
Třeba v Castawy mi připadá až nakreslený (možná je to záměr), v Minority takový až kovový a v Nice Guays Finish Last v basech moc nekonkrétní...jeho zvuk moc nemusím :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Cliff

Příspěvek od Cliff »

Nejlepší basák který používá trsatko je Jason Newsted ! :D a nejlepší basák co hral prstama Cliff Burton ! :P
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Cliff píše:Nejlepší basák který používá trsatko je Jason Newsted ! :D a nejlepší basák co hral prstama Cliff Burton ! :P
...nevím proč, ale něco mi říká, že se ti aasi líbí Metallica :-D
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:
Cliff píše:Nejlepší basák který používá trsatko je Jason Newsted ! :D a nejlepší basák co hral prstama Cliff Burton ! :P
...nevím proč, ale něco mi říká, že se ti aasi líbí Metallica :-D
Tak to teda nevím proč :-D Ale taky mám ten neodbitnej pocit...

rianonn

Příspěvek od rianonn »

Ale zapomněl zmínit Roberta Trujilla, ten to dokáže rozjet jak prstama, tak trsátkem :P
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rianonn píše:Ale zapomněl zmínit Roberta Trujilla, ten to dokáže rozjet jak prstama, tak trsátkem :P
To je pravda, ale podle reakcí fanoušký Metalicy jsem si všiml že není moc oblíbený :!: Ale basák je doceal dobrej to jo...

rianonn

Příspěvek od rianonn »

To jsem si taky všiml, ale vůbec nevím proč.... Fakt nechápu, podle mně je to hodně dobrý týpek. A asi mě tu někdo začne kamenovat, ale podle mně hraje i líp jak Cliff...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rianonn píše:To jsem si taky všiml, ale vůbec nevím proč.... Fakt nechápu, podle mně je to hodně dobrý týpek. A asi mě tu někdo začne kamenovat, ale podle mně hraje i líp jak Cliff...
Já jen vím že jedobrej, podle toho co jsem slyšel. Ale Metalicu nemám tak zmáknutou se všema basákama abych to mohl soudit.
Četl jsem příspěvky na názor na Metalicu typu: "Za toho toho supr, ale jak ten teplouš, tak to stojí za h***o"....nevim proč nevim..

rianonn

Příspěvek od rianonn »

Ono jde totiž o to, že většina lidí si myslí, že tu basu na poslední desce dělal on, ale ono to tak není, dělal jí jejich manažer Bob Rock, Robert přišel, až když bylo dílo dokonáno...
aspoň já si myslím, že v tom je ten problém...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rianonn píše:To jsem si taky všiml, ale vůbec nevím proč.... Fakt nechápu, podle mně je to hodně dobrý týpek. A asi mě tu někdo začne kamenovat, ale podle mně hraje i líp jak Cliff...
co se tyce techniky a vyhranosti tak mozna jo, ale taky si vem, ze porovnavas jabka a hrusky - Rob ma za sebou uz docela dlouhou karieru, kdezto Cliff bohuzel zemrel mlady, takze se ani nemohl stihnout tak vyhrat. A pokud odhledneme ciste od hrani, mel Cliff genialni napady, treba jedna z mych nejoblibenejsich pisni od Metallicy The Call of Ktulu je myslim z hodne velke casti Cliffova prace... Prikladu by se dalo najit vic, kazdopadne to proste byla osobnost i co se tyce psani hudby, nejenom hrani.

Ale na Roba je zas hruby pokoukani s tim jeho opicackym postojem a gestama ;D nedovedu si predstavit, ze bych hral koncert rozkrocenej jak on byva.... Taky ma nohy jak popelnice ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cliff

Příspěvek od Cliff »

...nevím proč, ale něco mi říká, že se ti aasi líbí Metallica
No jasně :lol:
To je pravda, ale podle reakcí fanoušký Metalicy jsem si všiml že není moc oblíbený Exclamation Ale basák je doceal dobrej to jo...
Rob není špatný basák ale v oblibě ho nemám.
To jsem si taky všiml, ale vůbec nevím proč.... Fakt nechápu, podle mně je to hodně dobrý týpek. A asi mě tu někdo začne kamenovat, ale podle mně hraje i líp jak Cliff...
Tak kamenovat tě nebudu každy má svůj názor ale Rob není lepší než Cliff nejde jen o hraní ale jakym stylem hrajou jak se dokažou na koncertě předvest. Ty kačeny co tam předvadi ROb :roll: Kdybys slyšel Cliffa hrat tak bys věděl proč byl nejoblibenější.
Ono jde totiž o to, že většina lidí si myslí, že tu basu na poslední desce dělal on,
tak to zas není taková pravda většině lidi nesedne pač se k metallice nehodí a byli zvykli na Jasona ten tam hrál už hodně dlouho a byl fakt dobrej jeho sola sou super jen nebyl slyšet to ale kvůli zbytku kapely :(
myslím tim jeho basa na albech.

Ještě jsem zapomněl Steva Harrise ten je taky dobrý :wink: ale na Cliffa nemá nikdo :lol:
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“