přehřátí zesilovače??
Pravidla fóra
přehřátí zesilovače??
Zdravim, nemá někdo zkušenosti s přehřátim lampového zesilovače a jeho následný vypnutí a zapnutí??měl jsme ho zapnutý celý den a k večeru se mi takhle začal resetovat po 5 minutách hraní. Díky
Re: přehřátí zesilovače??
to by mohla bejt načnutá tepelná pojistka . ta bejvá věčinou na napájecím trafu , v lepším případě se dá vyměnit jen pojistka . a coto máš za aparát ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Mám Bugeru 333XL je nová mám ji 2 měsíce, když jsem ji zapnul po půl hodině tak hrála už v poho.
takže už to hraje v pohodě ?

Bugera používa ochranu proti přehřátí ? Má to nějaký důvod ?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Duvod - treba zabranit pozaru
Ta pojistka muze byt primo soucast napajeciho trafa, casto se to tak dela. Takze ti cinani tam nemuseli zadnou pojistku extra montovat, proste jen pouzili trafo s pojistkou.
Ze by pri normalnim provozu (byt i mnohohodinovem) nemela pojistka vypadavat, je vec druha. Bud chybny navrh, nebo nejaka zavada.
Ta pojistka muze byt primo soucast napajeciho trafa, casto se to tak dela. Takze ti cinani tam nemuseli zadnou pojistku extra montovat, proste jen pouzili trafo s pojistkou.
Ze by pri normalnim provozu (byt i mnohohodinovem) nemela pojistka vypadavat, je vec druha. Bud chybny navrh, nebo nejaka zavada.
Hraju výhradně na šrot.
No jesli je tam pojistka v trafu ta se přeruší a je po ní.
Neboj traf s pojistkama v sobě máme v práci každé co je ale žádné se nevypne a nezapne.
Neboj traf s pojistkama v sobě máme v práci každé co je ale žádné se nevypne a nezapne.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Existuji i vratne tepelne pojistky, staci to nechat vychladnout a jede to zase. To by celkem odpovidalo popisovanemu chovani.
Hraju výhradně na šrot.
No ty se nesmí používat do traf přeci.
Jako sem myslel jesli Bugeray maj systém ochrany třeba jak má Engl pro koncové lampy něco chytřejšího.
Jako sem myslel jesli Bugeray maj systém ochrany třeba jak má Engl pro koncové lampy něco chytřejšího.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
jo pak hrálo v pohodě, teď to máám zase zapnutý tak koumu jestli to udělá zase.......schéma nemám?ani nevim jestli by to mohla být ta pojistka...to mně jenom napadlo...psal jsem do prodejny a ty mi řekli ať to pošlu na reklamaci že je to nenormální takže to asi pošlu....nerad bych aby mi na koncertě vyplivl apec;)
Vypadá to na přehřívání stabilizátorů uvnitř i v důsledku nemalého zahřívání od okolních součástek (lampy, výkonové odpory atd.). Tohle mi dneska poslali, jaký na to máte názor? Moc tomu nerozumím....
no jestli měli na mysli stabilizátor napětí . je to součástka co má za úkol stabilizovat napětí na nějakou požadovanou úroven (5V , 12V atd.) . nemusí se přehřívat od okolních součástek .stačí aby jím procházel proud a zahřeje se tak že si o něj spálíš prsty takže by měla mít na sobě chladič. no jestli je normální to co to dělá tak neni . tipnul bych to na výrobní vadu která by se nejspíš ukázala časem . ale jak si ten zesík nechal běžet celej den tak se na tu závadu přišlo hned.michalac píše:Vypadá to na přehřívání stabilizátorů uvnitř i v důsledku nemalého zahřívání od okolních součástek (lampy, výkonové odpory atd.). Tohle mi dneska poslali, jaký na to máte názor? Moc tomu nerozumím....

Díky, nejsem takovej technik;) co na tom asi udělaj?vymněněj součástku?
no pokud to bude jen ten stabilizátor tak ho vymění za jinej vypadá to takle http://www.ges.cz/-7815-to220-ges05002920.html . jestli se nepříde na ještě nějakou závadu tak by to teoreticky nemuselo bejt moc drahý . ale nechci ti nakecávat nějaký bludy že to bude stát tolik a tolik a je stim to a to 

Je to ještě v záruce, to bych nemněl platit nic...tak uvidíme až mi přijde domu, snad to bude vše OK. Díky za info;)
To, co tady popisujete, odpovídá IMHO špatnýmu napájecímu konektoru na jedný desce, protože u téhle řady to byl bug. Je to snadno opravitelný, ale bylo to tam lehce poddimenzovaný a dělalo to neplechu. Jestli se Bugera dostala k distributorovi do servisu, tak jedině dobře, protože tohle místo dobře znají a vědí, co s tím.michalac píše:Je to ještě v záruce, to bych nemněl platit nic...tak uvidíme až mi přijde domu, snad to bude vše OK. Díky za info;)
Bugera je doma opravená. Teď ještě počkat až rozmrzne a jdu testovat. Tohle mi napsali:
Zjištěný stav zařízení: špatně nastavený klidový proud koncových lamp (příliš malý)
výpadky patrně způsobovalo přehřívání stabilizátorů +15V a +5V
Pois opravy: nastavení klidového proudu
úprava chlazení satbilizátorů
Tak doufám že všechno bude šlapat tak jak má. Díky za názory.
Zjištěný stav zařízení: špatně nastavený klidový proud koncových lamp (příliš malý)
výpadky patrně způsobovalo přehřívání stabilizátorů +15V a +5V
Pois opravy: nastavení klidového proudu
úprava chlazení satbilizátorů
Tak doufám že všechno bude šlapat tak jak má. Díky za názory.