hlučnost kytary
Pravidla fóra
hlučnost kytary
Zdravím,
chtěl bych si pořídit akustickou kytaru a jelikož bydlím v paneláku, tak mě tak napadá, jestli náhodou nebudu při hře moc hlučný? Máte s tím někdo zkušenosti? Dalo by se to řešit třeba tenčími strunami?
Pokud jsem vytvořil duplicitní téma, tak se předem moc omlouvám.
chtěl bych si pořídit akustickou kytaru a jelikož bydlím v paneláku, tak mě tak napadá, jestli náhodou nebudu při hře moc hlučný? Máte s tím někdo zkušenosti? Dalo by se to řešit třeba tenčími strunami?
Pokud jsem vytvořil duplicitní téma, tak se předem moc omlouvám.
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Re: hlučnost kytary
Kašli na sousedy, taky bydlím v paneláku, kolem mě všude sousedi a já do toho řežu klidně i v jedenáct večer. Kdyby ses ale bál, tak v mý učebnici na akustiku se píše, že pomáhá obmotat struny tenkym provázkem u kobylky, ale nezkoušel jsem to, takže nevím. Jo a má to být obmotáno cik cak, napsal bych ti to přesně, ale kamarád jí má půjčenou, asi už navždy 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tenci struny urcite pomuzou, ale kdyztak to vycpi mikinou, to ji utlumi. Pripadne se necim da zakrejt dira, to taky utlumi (hlavne hluboky tony, vejsky tolik ne). Jinak ale do 22:00 muzes hrat jak chces (no, zase tak uplne jak chces ne, ale skoro jo), pokud navic sousedi radi hadaj, vrtaj nebo tak neco, tak budes moct rict i svuj nazor 
Hodně budem někde...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
KDyž já začínal na kytaru tak sousedka pořád nadávala, furt mi psala že sem idiot že vydávám strašný zvuky a tak podobně. Teď když už to hraní je v pohodě tak ani nenadává
Každopádně se dá na akustiku hrát i tiše když do toho nebudeš řezat, měkčíma strunama, měkčim trsátkem... Záleží jak na to hraješ, může to bejt hlučný že to uslyší půl baráku, ale zase to může bejt tichý že to uslyšíš sotva ty... Myslim že neni problém v paneláku.
Každopádně se dá na akustiku hrát i tiše když do toho nebudeš řezat, měkčíma strunama, měkčim trsátkem... Záleží jak na to hraješ, může to bejt hlučný že to uslyší půl baráku, ale zase to může bejt tichý že to uslyšíš sotva ty... Myslim že neni problém v paneláku.
- ...EDGE...
Tak toto jsem teda nikdy neresil. Kdyz vidim sousedy, ptaj se co se deje ze hraju tak potichu 
Krom jednoho nejmenovaneho, ale ten si muze .. bo je blb a sam je hlucny azaz.
Krom jednoho nejmenovaneho, ale ten si muze .. bo je blb a sam je hlucny azaz.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Edge: ani kdyz jsi byl na strahove? Ja tam byl dvakrat a problemy byly... ehm.. trikrat? 
Hodně budem někde...
- ...EDGE...
Ja umim hrat 
Ne kecam, problemy nebyly, vetsinou jsme se odebrali na sedmicku/jedenactku po urcite dobe (kdyz jsme dopili vino)
Ne kecam, problemy nebyly, vetsinou jsme se odebrali na sedmicku/jedenactku po urcite dobe (kdyz jsme dopili vino)
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
asfasifoawjrj jjapf
fu
Nechodili jen kvuli tomu jak sem hral ja (a mam pocit, ze dvakrat nekdo prisel kvuli ostatnim a ja sem v tom nevinne. Posledni bylo opravdu teda potom, co sem tu vec vzal do ruky ja, to je pravda
)
Hodně budem někde...
Děkuji moc za názory.
Řezat do toho opravdu nechci, a když už, tak asi někde jinde :p
Každopádně by mě ještě zajímalo, jaký nejtenčí struny si můžu na westernku navlíct, aby to ještě "hrálo"?
Řezat do toho opravdu nechci, a když už, tak asi někde jinde :p
Každopádně by mě ještě zajímalo, jaký nejtenčí struny si můžu na westernku navlíct, aby to ještě "hrálo"?
SUK: Zkoušel jsi akustiku vycpat ''něčím'' ? Já to teda zkoušel a hrálo to úplně stejně 
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
- ...EDGE...
Tak tos ji vycpal spatne.speed8 píše:SUK: Zkoušel jsi akustiku vycpat ''něčím'' ? Já to teda zkoušel a hrálo to úplně stejně
drahec: Podle me minimalne desitky.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty struny neudělají zas tak velký rozdíl v hlasitosti. To bude lepší hrát prsty, nemlátit do toho a pokud je člověk extremista, tak si koupit tlumítko - http://kytary.cz/planet-waves-tlumitko- ... /HN102841/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nacpi do kytary spacák, nejlíp dutý vlákno
Neumím si představir bydlet v paneláku, natož tam cvičit na kytaru.
Neumím si představir bydlet v paneláku, natož tam cvičit na kytaru.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Na sousedy kašli a nic do kytary necpi... půlka jich nadává, že hraju nahlas (a to nehraju po 22:00 a ne dřív jak v 7:00) a druhý, když je potkám, tak mi řeknou, že hraju hezky (a někteří se byli podívat i na mým koncertu).
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Pikus: tak on bude zacinat. Takze na prvni dva roky ji klidne muze mit vycpanou, to by si akorat na svuj potencialni koncert vytvarel antireklamu 
Hodně budem někde...
já jsem taky jednou začínalSUK píše:Pikus: tak on bude zacinat. Takze na prvni dva roky ji klidne muze mit vycpanou, to by si akorat na svuj potencialni koncert vytvarel antireklamu
Měl bych jednu otázku. Nikdy jsem vycpanou kytaru neměl a nechce se mi to složitě zkoušet.
Nezkresluje se takhle náhodou zvuk? Mám na mysli, třeba když zahrajete akord, tak by basy měli být mnohem více utlumené ne?
Nezkresluje se takhle náhodou zvuk? Mám na mysli, třeba když zahrajete akord, tak by basy měli být mnohem více utlumené ne?
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
TheRendy: tak samozrejme, ze zatlumeni kytary vycpanim nezpusobi to samy, co otoceni volume kolikem na zesilovaci (na hifi zesiovaci). Basy to zatlumi urcite a docela dost (vsak staci dat ruku pred diru a uslysis jisty zmeny...
Hodně budem někde...
No ruku jsem teda nezkoušel, jelikož nevím jak ty, ale nepřišlo mě to moc reálný strčit ruku pod struny 
No každopádně je to tak, jak jsem si myslel a za těchto okolností, bych žádné vycpávání kytary začínajícímu nedoporučil. Hrou si časem pěstuješ sluch a pokud budeš od začátku a dlouhodobě hrát se zkresleným zvukem... to nemůže mít pozitivní dopad.
Jediný, co bych udělal je maximálně si koupil tlumítko ozvučnice, jak tu postoval Nero a zacpával si ozvučnici při hraní před 8. ranní a po 22. večerní a zbytek dne hrál na plnej zvuk.
Já osobně, když chci hrát pozdě v noci, tak buď jedu jen lehký fingerstyle anebo hraju boční stranou palce.
No každopádně je to tak, jak jsem si myslel a za těchto okolností, bych žádné vycpávání kytary začínajícímu nedoporučil. Hrou si časem pěstuješ sluch a pokud budeš od začátku a dlouhodobě hrát se zkresleným zvukem... to nemůže mít pozitivní dopad.
Jediný, co bych udělal je maximálně si koupil tlumítko ozvučnice, jak tu postoval Nero a zacpával si ozvučnici při hraní před 8. ranní a po 22. večerní a zbytek dne hrál na plnej zvuk.
Já osobně, když chci hrát pozdě v noci, tak buď jedu jen lehký fingerstyle anebo hraju boční stranou palce.