Drnčeni jde slyšet v aparátu
Pravidla fóra
Re: Drnčeni jde slyšet v aparátu
Počkej čemu říkáš brousek ,myslíš brousek kamenej normálně třeba na kosu nebo nůž?Já myslel že spíš použiju něco hrubšího jako pilník ... je to totiž docela kus pražce...pak možná doladit tim brouskem..
-
woro90-1
Tvoje věc. Můj příspěvek je jen rada od člověka, který to nejednou dělal, třeba budeš průkopníkem něčeho naprosto revolučního. Brousek je brousek, takový ten šutr. Ten na kosu rozhodně ne, já používám ten nejjemnější, po dlouhém namočení v kbelíku s vodou..
Ahoj, mám podobnej problém s teletem. Drnčí e,h ale jen prazdné struny. Dělá to už od nový po natažení nových strun. Původně byly asi 9 teď jsou 10. Nikde nic viditelně nevázne a zvuk to je jako když se struna lehce přitlumí. Jediný co mně napadá je ještě nultej pražec ?
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Když řikáš že asi nultý pražec, tak to dělá jenom když brnkneš na tu strunu naprázdno? A když jí zmáčkneš na nějakym pražci tak to nedělá?
Nóóóó nedělá, taxi myslím že ten nultej. Nevím jestli vybrousit zlehka ? Zkoušel jsem to protáhnout Déčkem, vinutí by to trochu mohlo změnit ale nic 
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ideální by byla fotka, takhle se těžko bude radit.. Ale jestli je vymletý nultý pražec, tak kup za pár korun nový
-
woro90-1
Co jsem viděl tak Fokusy mají nulté pražce z dost mizerného materiálu. I kdyby to nebylo nultým, ale povylezlým prvním pražcem (čehož by sis asi při pohledu z boku všimnul při porovnání místa mezi strunou a druhým pražcem při zmáčknutí na prvním, a stejného úkonu o pražec dál), stejně bych to viděl na nový nultý.
O pražce to nikde nedělá, koupím ten nultej a uvidím.
Mrknu po něčem lepším a když to nepomůže tak budu pokračovat
Tak díky....
Mrknu po něčem lepším a když to nepomůže tak budu pokračovat
Tento případ jsem vyřešil tak že jsem z nejakýho hadříku vytáh malou nitku, udělal jsem s ní malej žmolek a vložil jsem ho v nultým pražci do drážky pro D strunu která drnčela ... a ted je vše ok.. 
-
woro90-1
Já na to používám spíš kus cigaretového papírku, složený do malého čtverečku potřebné tloušťky, trvalejší oprava jsou piliny ze stejného materiálu (nebo jiné podobné plnidlo) a lepidlo, pak dopilovat na potřebnou výšku. A pochopitelně co nejdřív sehnat nový nultý pražec.
mě tento problém začl dělat až po výměně strun koupil sem asi 15 let starou epinu black beauty a vse OK ale jak sem dal nove struny tak zas samej problem 
V nejbližší době ji hodím kytaráři at mi to seřídí na 10tky struny a rovnou tam muze placnout ten novej nultak ...
V nejbližší době ji hodím kytaráři at mi to seřídí na 10tky struny a rovnou tam muze placnout ten novej nultak ...