Naladění kytary do akordu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
wiston
Kontaktovat uživatele:

Naladění kytary do akordu

Příspěvek od wiston »

Ahoj, prosímváš jak naladit kytaru do akordu ? :) Chtěl bych si to takhle naladit a pak hrát se slidem...ale nějak nevím jak to udělat správně...kterou strunu na co :D Poradíte ? Díky :)
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 21.05.2010 12:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: přejmenováno
Jester
Rádce

Re: Nalazení kytary do akordu

Příspěvek od Jester »

Kytara se ladí né lazí.
No a jednotlivé struny musíš naladit na nejbližší tón akordu, do kterého chceš ladit.
Příklady třeba na:
http://guitar.about.com/library/bltuningdadgad.htm
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Naladění kytary do akordu

Příspěvek od rotten77 »

wiston píše:Ahoj, prosímváš jak naladit kytaru do akordu ? :) Chtěl bych si to takhle naladit a pak hrát se slidem...ale nějak nevím jak to udělat správně...kterou strunu na co :D Poradíte ? Díky :)
Jmenuje se to "Open #" (za # si dosaď akord, který to má být).

Jak už psal Jester, stačí struny nalazit :-) do tónů daného akordu, uvedu malý příklad, jak z klasického EADGhe naladit na Open D:

Kód: Vybrat vše

E => D
h => A
G => F#
D => D
A => A
E => D
Leatherface

Příspěvek od Leatherface »

děkuju moc za rady , dnes jsem tak naladil jednoho staršího strata od SQUIERU ( kytara je to strašná :( snímače nic moc, hmatník ještě horší, pár pražců nesedí . . .) a on úplně ožil, zkoušel jsem na něj ,,In My Time Of Dying,, a nemohl jsem tu kytaru poznat jak se mi zvuk líbil :)
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
.mirra.

Příspěvek od .mirra. »

Já bych se chtěl zeptat když si kytaru podladím a pak si chci najít tóny na hmatníku tak sou tam kde byl ypůvodně nebo se posunuly?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Použij mozek nebo si to zkus na jedné struně.
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Nové struny? 150 Kč ... Nové boty? 1200 Kč ... Rada od rádce? K nezaplacení :lol:

Ne, tím nechci nijak znehodnotit odpověď od Wora, protože na tu otázku se jinak dá odpovědět jen s těží. Je to jako se zeptat jestli bude kytara hrát tak dobře i bez strun. Prostuduj si aspoň jak kytara funguje, resp., jak se tvoří konkrétní tóny.

Jinak, pokud se nepletu, tak se ti posunou o tolik pražců směrem k tělu, o kolik půltónů jsi podladil, ale není nic lehčího než vzít ladičku, zkusit zmáčknout struny a podívat se, o který tón se jedná.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Klobouk píše: Jinak, pokud se nepletu, tak se ti posunou o tolik pražců směrem k tělu, o kolik půltónů jsi podladil
Je to tak - fyzika a logika jsou neoblomné :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

.mirra. píše:Já bych se chtěl zeptat když si kytaru podladím a pak si chci najít tóny na hmatníku tak sou tam kde byl ypůvodně nebo se posunuly?
Good God :wink:
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“