mic+ext.karta do 4.000Kč
Pravidla fóra
-
Dark_chaoZ
mic+ext.karta do 4.000Kč
Ahoj,
já vím, že se to tu propírá věčně dokola, ale někdo to chce na rap, někdo na scream, něco už je neaktuální...
Chtěl bych poradit s výše uvedenou sestavou. Potřebuji nahrávat zpěv a elektroakustickou kytaru.
Jako externí kartu jsem rozhodnutý pro lexicon alpha, který se dá koupit za 2.000 Kč. (Vím, že s ní má hodně lidí problémy, ale kamoš ji přímo vlastní a nestěžuje si na nic, často mi přijde, že problém je hlavně mezi klávesnicí a monitorem). A jde právě o ten mikrofon, co byste mi doporučili? Vím, že nemůžu čekat zázraky, ale...
Předem díky za všechny rady/názory.
já vím, že se to tu propírá věčně dokola, ale někdo to chce na rap, někdo na scream, něco už je neaktuální...
Chtěl bych poradit s výše uvedenou sestavou. Potřebuji nahrávat zpěv a elektroakustickou kytaru.
Jako externí kartu jsem rozhodnutý pro lexicon alpha, který se dá koupit za 2.000 Kč. (Vím, že s ní má hodně lidí problémy, ale kamoš ji přímo vlastní a nestěžuje si na nic, často mi přijde, že problém je hlavně mezi klávesnicí a monitorem). A jde právě o ten mikrofon, co byste mi doporučili? Vím, že nemůžu čekat zázraky, ale...
Předem díky za všechny rady/názory.
Re: mic+ext.karta do 4.000Kč
jen drobna poznamka: alpha nema fantomove napajeni pro kondenzatorovy mikrofon.
-
Dark_chaoZ
to samozřejmě vím, ten mikrofon myslím dynamický..
Zrovna dneska jsem objevil dost zajimavou sadu na Audioteku:
http://www.audiotek.cz/product-37915-mxl-550551-r
Musel by sis priplatit 8 stovek, ale ta sada je pro tebe jak delana a bude to kvalitativne o tridu lepsi, nez Alpha s nejakym dynamickym mikrofonem (uz jen kvuli moznosti snimat kytaru a hlas do vlastnich stop).
http://www.audiotek.cz/product-37915-mxl-550551-r
Musel by sis priplatit 8 stovek, ale ta sada je pro tebe jak delana a bude to kvalitativne o tridu lepsi, nez Alpha s nejakym dynamickym mikrofonem (uz jen kvuli moznosti snimat kytaru a hlas do vlastnich stop).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
myslis tuhle sadu, ze? http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r
pekny to je.
pekny to je.
Jo jasne, dal jsem omylem spatnej link. Podle me pro zacinajiciho nahravace idealka - zvlaste na kytaru a zpev.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych - naprostý souhlas!
P.
P.
-
Dark_chaoZ
vypadá to parádně.. jen by mě zajímalo, ke zvláštnosti těch kombinovaných vstupů, do nich je možné i připojit normálně 6,3 jack, že? ... a pokud jsem někde četl, na ten kondenzárotorový mikrák budu nejspíš potřebovat i odpružený držák? Plus kabel... ale jak se na to dívám, asi bude rozumnější jít do tohoto, protože se dostanu asi vážně do vyšší třídy..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kabel je prkotina a odpružený držák se fakt hodí - a taky to není investice na vykrvácení
P.
P.
Odpruzeny drzak muzes koupit i pozdeji - my tady vzdycky rikame, jak je shockmount hrozne potreba, ale ve skutecnosti JDE nahravat i bez nej - jen je tam o neco vic ruchu a musis si davat vetsi pozor. Pokud s nahravanim zacinas, tak stejne bude par tydnu trvat, nez si to poradne prozkousis, mezi tim si na ten odpruzenej drzak vydelas... Primo od MXL to stoji do petistovky.
Jeste budes na hlas potrebovat pop filtr - jestli ses Brnak, muzu ti prodat jeden muj starej od Thomanna za nejakou peknou cenu.
Jeste budes na hlas potrebovat pop filtr - jestli ses Brnak, muzu ti prodat jeden muj starej od Thomanna za nejakou peknou cenu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Dark_chaoZ
jsem Brnák a ten pop bych si určitě vzal, ale ne asi hned.. půjdu do této sady, až se s tím naučím pracovat, doinvestuju do toho držáku a popu.. všem díky za rady!
A zrovna ten pop filter bych ti doporučil i do úplného začátku. Budeš tu pak řešit nějaké divné lupání při zpívání "p", "b" apod. A jediné co ti odpovíme, že si máš pořídit pop filter
. Fakt je to hodně poznat.
Jinak ta sada těch mikrofonů je fakt docela zajímavá...
Jinak ta sada těch mikrofonů je fakt docela zajímavá...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801