Multiefekt Boss ME-50

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
.voj
Kontaktovat uživatele:

Multiefekt Boss ME-50

Příspěvek od .voj »

Zajimalo by me co si o tomto efektu myslíte.
Mě se docela líbí a chtěl bych si ho koupit.
Ale nevím, nevím................. :D :)
Co jsem slyšel ukázky tak ty se mi líbily.
Ale nikde jsem v diskuzích zatím na tento efekt nenarazil.
Takže asi moc oblíbený nebude.................
No uvidíme............prosím pište :shock: [/list]
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
themon

sel bych do nej

Příspěvek od themon »

BOSS - to je jistej standard - nevahal bych a koupil bych ho... V podstate neznam zadnou spatnou recenzi na tuhle znacku... Pokud ti ty zvuky vyhovujou, nevahej :wink:
jeux

Příspěvek od jeux »

Já ho mam doma,ale znovu už bych si ho nekoupil,jelikož při přepínání zvuků z banky(zvuky,které si můžeš na jednotlivé pedály uložit),je znát časová prodleva-pomlka,která dost výrazně ruší.Tudíž při hře,kde se střídá skreslenej zvuk s čitým,jsou v podstatě nepoužitelné.
Ofšem při přepínání zvuků,myslím mezi pedály-OD/DS-MOD-DELAY-bez použití zvuků z banku,žádná pauza není,z toho pro mne vyplývá,že si do budoucna pořídim radši 3 různé krabičky,např.-OD-NOISE-DELAY-které budou fungovat bez jakékoliv latence,a cenově vyjdou v podstatě na stejno jako ME-50,také mě dost štve,že ME-50 nemá bypass,takže i když máte všechno povypínané,zvuk přesto trochu "prasí".
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo, ta odezva me stvala i na mym BOSSovi ME-33... Je nejaky multak v rozumne cenove relaci, ktery tu odezvu nema? A ktery nejlepe dela i dozvuky? Ted myslim to, ze kdyz si nastavim treba 2s delay, zahraju neco a do tech 2 sekund prepnu banku, tak uz se ten delayed zvuk neozve...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co vím, tak v týhle cenový kategorii nic s dozvukama nevyhrabeš, to bys musel investovat o dost víc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jeux

Příspěvek od jeux »

No z vlastní zkušenosti nevim,ale slyšel sem,že třeba novej BOSS-ME20,je na tom v tomhle ohledu lépe.
nesta

Příspěvek od nesta »

Chtěl bych také poprosit o informaci, radu atd...v nejbližší době těch proseb bude asi víc. Koupil jsem totiž tenhle multiefekt, takže se s ním začínám seznamovat a zjišťovat, jak moc vyhovuje, nevyhovuje mým potřebám. Mám od kytary.cz oněch 99 dní na vyzkoušení, takže bych chtěl zjistit co nejvíc, abych ho případně vrátil a koupil sólo krabičky.
Jde mi hlavně o kvalitní delay, phaser a možná pár dalších modulačních efektů + wah, volume apod. Zkreslení mě téměř nezajímá.

Narazil jsem na první možná problémy (krom toho, že mi taky dost vadí, že nemá bypass - docela zásadní věc myslím, tak je moc nechápu).
1. lze modulovat zvuk kvákadla? Wah efekt je na něm poměrně chabý (málo kváká), oproti mému Crybaby..který jsem si slibovat, že bych tímto mohl dát druhému kytaristovi, pokud by ten bossácký byl dobrý.
2. prostřední pedál (konkr. efekt Phaser) je hlasitější než když je vypnutý...což je problém při hraní beglajtů. Oproti jiným efektům se dle manuálu obávám, že jeho hlasitost nejde regulovat - zásadní problém pro mě. Je to tak, nebo je možné ho ztlumit?

Případně, pokud byste někdo z vlastní dobré zkušenosti doporučil něco jiného... (hraju reggae apod., takže mi jde o pár efektů, ale o to náročnější jsem na pohodlnost jejich užívání při živém hraní a rozmanitost využitelnosti).

Dík!
jeux

Příspěvek od jeux »

Ahoj,tak u toho phaseru se podle mě dá štelovat hlasitost tim třetim poťákem.
Pokud jde o využitelnost mulťáku,tak pokud využiješ různé simulace zvuku,tak myslim,že je použitelnej.Já z něho například používam delay-čož je v podstatě jediné,co používam:D.Jo a vlastně by se dalo říct,že ME-50tku používam ještě jako předzesilovač,ale zkreslení mi dělá Laney LC30II,to má oproti všem simulacím zkreslení,mnohem plnější zvuk.
Tak kdybych to shrnul,podruhé bych si ho nekoupil,radši bych to řešil nějakou tou krabičkou,a předzesilovačem.Kvákadlo nepoužívam,a pokud ho používáš a řikáš,že málo kváká,tak bych raději sáhnul po něčem jiném,a když k tomu přičteš ješte výše uvedené neduhy-např.pauzy mezi přepínánim uložených efektů,no bypass...
nesta

Příspěvek od nesta »

Díky za info...dle manuálu (a žel i reality, pokud nedělám něco blbě) to vypadá, že zrovna phaser jako jeden z mála na třetím kolíku nemá úroveň hlasitosti, ale úroveň rezonance...to je peklo, pokud chci začít v beglajtu "fejzrovat", tak musim sahat na volume :(

Neustále se to ve mně pere...nechat si ho, koupit jinej, vyměnit za sólo krabičky? V podstatě jsem dosud efekty moc nepoužíval (hrál jsem 10 let basu), takže jsem v tom dost nezkušenej, ale zase víceméně vim, co potřebuju (jen nevim, jak toho nejefektivnějc dosáhnout :) ).
U mulťáku se mi líbí, že si nastavím efekty do bank a budu mít třeba na každej song už rovnou všechno nastavený, přepnu a hraju...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“