hlučnost kytary

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
woro90-1

Re: hlučnost kytary

Příspěvek od woro90-1 »

TheRendy píše:Hrou si časem pěstuješ sluch a pokud budeš od začátku a dlouhodobě hrát se zkresleným zvukem... to nemůže mít pozitivní dopad.
Barva zvuku nemá na hudební sluch vliv, a neobvyklá barva zvuku, na kterou si člověk zvykne, tomu člověku aspoň otevře oči co se týče zvukových možností, takže nebude kupovat to, co má mít podle výrobce ten zaručeně nejklasičtější zvuk, a má to každý kdo má v prdeli díru, a vybere si podle toho, co mu bude připadat příjemné či vhodné pro jeho hudbu.
TheRendy

Příspěvek od TheRendy »

Já ale zase nemyslel při vnímání hudby nebo při tvorbě. Vlastně jsem i přemýšlel po napsání, že bych si pořídil jedno to tlumítko, abych docílil jiného zvuku :)

Já měl spíš na mysli, že až bude chtít odposlouchat nějakou skladbu, hlavně akordovou, tak mu ty akordy budou znít trošku jinak, než je má zafixováno v hlavě, takže mu to ztíží práci. Ale těžko říct, sám se teprve do tréninku sluchu dostávám, takže tu nebudu mektat nepodložený blbosti.

No každopádně si stojím za tím, že vycpání kytary nadělá větší škodu, než užitku.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak teda jeste jednou vysvetli jakou skodu. Akordy jsou uplne stejne, stejne tony, jen jina barva zvuku...
To co rikas je vazne blbost. A vubec, tlumitko ozvucnice nezmeni barvu zvuku?
TheRendy

Příspěvek od TheRendy »

Nevím o tom, že bych někde mluvil o změně barvy zvuku.

No prostě když je akord, kterej má basy, tak jak má a akord bez basů, tak to zkrátka zní jinak. Když dlouho poslouchám hudbu na notebooku, kterej žádný basy nemá a přejdu na pořádný repráky, tak to prostě zní jinak. Samozřejmě, že akord A nebude znít jako E, ale bude znít jako bezbasé A.

Prostě je blbost si vycpávat kytaru kvůli sousedům. Mám ozkoušeno, že to v paneláku moc slyšet nejde, i když do toho řežeš jako blázen. Třeba na chodbě v paneláku to slyšet lze, ale z jednoho bytu do druhýho to moc neslyšíš.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A to podle tebe neni zmena barvy zvuku?
Morty

Příspěvek od Morty »

Taky hraju na akustiku, taky v paneláku. A soudě podle vzkazu na dveřích to asi slyšet je :mrgreen: , a to asi docela dost.

Soused chodí na noční, takže s ohledem na to hraju do dvanácti(poledne) a od osmi večer (kvůli normálním lidem, co chtěj klid) jenom rozklady prstama a nezpívám až tak nahlas. Jinak na to prdím a hraju normálně trsátkem. Když se do toho opřu, je to slyšet opravdu hodně.

Z hlediska nějakýho posunu v učení se je imho kontraproduktivní hrát potišeji nebo brnkat rytmy palcem. Neslyšíš tolik svoje chyby, není tam dynamika...

Teď zvažuju koupit ten dekl do ozvučnýho otvoru, mj. kvůli vazbě. Vycpávat čímkoli kytaru je pro mě nemyslitelný, protože si občas zahrát nahlas můžu, a chci. Navíc na zkouškách bych asi se spacákem v kytaře nezněl uplně hezky :-D. No a navíc se bojím, že bych urval nějakou elektroniku, co mám vevnitř, no. Akordy jdou dobře odoslouchat i když hraju palm mutting. Na tohle asi spacák vliv nemá.

Provždycky to asi vyřeší elektrika, multiefekt a sluchátka. Na to ale teď nejslou prachy. Řešení je to ale imho ideální (v daných podmínkách).
TheRendy

Příspěvek od TheRendy »

...EDGE... píše:A to podle tebe neni zmena barvy zvuku?
Aha, tak oukej. Tak se tedy mění barva zvuku. Ale to nic nemění na tom, že když si člověk dlouho navykne na tadytu jinou barvu, tak mu přirozená barva zvuku kytary může přijít krapet jiná. Viz příklad s notebookem vs. pořádný repráky. Nebo aspoň mě to přijde trošku jiný. A tak mu třeba při odposlouchávání může dělat zbytečný potíže. Neříkám, že je to nějaký extra problém, ale proč si některé věci zbytečně ztěžovat, že?

Nu nic, už se v tom nebudu radši moc hrabat.
A soudě podle vzkazu na dveřích to asi slyšet je :mrgreen: , a to asi docela dost.
Fakt? :D No u nás v bytě, když se zavřu v obýváku a v sousedním pokoji kamarád (nekytarista) do toho tříská jako blázen, tak to je slyšet jenom lehounlince. A když předpokládám, že je mezi bytama minimálně stejně tlustá zeď, tak jsem z toho odvodil, že to slyšet moc nejde. Ale koukám, že není panelák jako panelák. :)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

The rendy: prirovnani k notebook repro vs poradny repro/sluchatka - kdyz uz te muzika omrzi, tak nasadis sluchatka a poslouchas jinou? Ne, poslouchas stale to samy ;) Jen to zni proste trosku jinak...

A co se zdi tyce, tak samozrejme ze to je vsude jiny. U nas na koleji je pres dvere slyset i elektrika, kdyz ji navic prozenu 1W kombem tak je to minimalne na celou chodbu a myslim si, ze sousedi z toho moc radost nemaj (ale vypadnu odtamtud, takze dobry). A v panelaku sme jednou meli miniparbu a taky na nas nekdo prisel, ze sme hlucny... takze asi jde o to, jak kde. Nekde jsou ty zdi fakt papirovy. U me doma (panelak akorat neni do vejsky ale do sirky) tedka delaj neco vedle a kdyz je ticho, tak slysim jak se tam bavej....
Hodně budem někde...
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Kdyz uz, tak ten dekl. Kdyz to toho triskam (az mi je te kytary lito :D ) tak to jde slyset urcite a pak kdyz chvili nehraju tak slysim sousedcinu TV. Ale kdyz hraju prstama nebo proste jemneji, tak to slysi asi kdyz je jen uplne ticho... takze mi rikala do 21 hod si hrej jak chces, ale pak uz to odloz... No a ja to ale stejne neodlozim, jen hraju proste mene durazne :D to tak do 23.hod. - pak uz jde slyset vsechno bo uz je totalni ticho vsude :( Jestli mate taky papirove zdi jak u nas ze slysis jak se vedle bavi (za uplneho ticha) tak nevim, mozna ten dekl (ja to nikdy nezkousel) kazdopadne cpat si neco do kytary je nesmysl. To bych rad videl jak by tam hodinu cpal pres struny jeste nejakou deku treba... fuj, :?

Jinak ted uz mam neco pres rok a pul elektriku, takze hraju do sluchatek do 4 do rana a to uz slyset opravdu nejde. (samozrejme to neberte jako radu, vim ze asi tezko si hned poleti koupit elektriku a multak nebo krabicku) :roll:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Opět veselý thread...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“