Saxofon ...

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Genesis
Kontaktovat uživatele:

Re: Saxofon

Příspěvek od Genesis »

Osobně mohu doporučit tento:
http://kytary.cz/keilwerth-s-k-y-alt-saxofon/HN098775/
- mám ho již přes dva roky ( a to i tenor stejného výrobce ), ani jednou v servisu ( výměna části mechaniky- nic takového ).To zde píši z důvodu, neboť se najde jistě spousta jedinců, co tuto verzi budou odsuzovat.
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
barlaam

Příspěvek od barlaam »

Než variantu nového saxofonu nevalné kvality, bych se poohlédl po nějaké starší amátce, protože bude lépe znít a hlavně bude ladit, což v kapele oceníš, protože to nedoladíš pusou. A kup saxofon jedině s hubičkou a strojkem, jinak se ti investice prodraží. A hlavně bych se v začátcích poohlédl po učiteli, který ti určitě poradí s volbou. Pro více informací navštiv http://www.saxik.com/.
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
tom.batoh

Příspěvek od tom.batoh »

barlaam píše:Než variantu nového saxofonu nevalné kvality, bych se poohlédl po nějaké starší amátce, protože bude lépe znít a hlavně bude ladit, což v kapele oceníš, protože to nedoladíš pusou. A kup saxofon jedině s hubičkou a strojkem, jinak se ti investice prodraží. A hlavně bych se v začátcích poohlédl po učiteli, který ti určitě poradí s volbou. Pro více informací navštiv http://www.saxik.com/.
Dobře děkiji za rady, ale to s těmi amátky, to chcete říct, že staré amátky jsou lepší než nový třinácti tisícový saxík , o kterém psal kolega na hoře, a tím mu děkuji za ochotu. Žiju v domnění, že amátky jsou to nejhotrší co se dá sehnat. ???
Genesis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Genesis »

Tak Amati není špatná věc, to určitě ne :!: .Jde hlavně o to, k čemu saxofon bude užívat.Neodpustím si již jednu poznámku k některým ,,poradcům,, na tomto fóru ( je to jen čistě můj pohled a názor ): pokud jsem hudebník-amatér, který hraje pouze pro sebe samého a s nástrojem nikam nejezdí, pak je zbytečné kupovat drahé varianty.A pokud se k nástroji chovám slušně, pak i takový Keilwerth SKY slouží do doby, dokud člověku drží chrup.
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
barlaam

Příspěvek od barlaam »

Dobře děkiji za rady, ale to s těmi amátky, to chcete říct, že staré amátky jsou lepší než nový třinácti tisícový saxík , o kterém psal kolega na hoře, a tím mu děkuji za ochotu. Žiju v domnění, že amátky jsou to nejhotrší co se dá sehnat. ???
Amátky nejsou rozhodně nejhorší co se dá. Tady záleží kus od kusu, jak se kdo o ně staral, atd. Pokud vyrazíš s někým kdo tomu rozumí tak rozhodně seženeš lepší a levnější ohraný saxofon než nový, za 13 000.
Na tvém místě uvažoval o učiteli, který by ti saxofon na cvičení půjčil a potom pokud tě to bude bavit, by ti saxofon i vybral. Ale pokud chceš být samouk, v tom příadě ti fandím, tak bych spíše koupil ten nový saxofon.
Tak Amati není špatná věc, to určitě ne .Jde hlavně o to, k čemu saxofon bude užívat.Neodpustím si již jednu poznámku k některým ,,poradcům,, na tomto fóru ( je to jen čistě můj pohled a názor ): pokud jsem hudebník-amatér, který hraje pouze pro sebe samého a s nástrojem nikam nejezdí, pak je zbytečné kupovat drahé varianty.A pokud se k nástroji chovám slušně, pak i takový Keilwerth SKY slouží do doby, dokud člověku drží chrup.
Ten jiný poradce jsem asi já, takže opravdu záleží na účelu, ale i s levnou ojetou amátkou lze koncertovat a pravděpodobně i s tvým keilwerthem . Nechci říkat, že to jsou špatné saxofony, nikdy jsem na ně nehrál, ale kámoš z kapely jsi koupil podobné ságo a bylo hrozné.
Chovat se slušně k nástroji beru jako samozřejmnost, ale přesto budeš lepit podlepky. A můj učitel už zuby asi nemá a přesto hraje na ságo.
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Genesis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Genesis »

Ještě k těm ,,chybějícím,, zubům: v tom případě ale musí mít protézu :)
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
barlaam

Příspěvek od barlaam »

no bez ni by asi nemel natisk
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

Skus aj Bauhaus-Walstein. Kupil som od nich jeden tenor a som spokojny.

http://www.woodwindandbrass.co.uk/acata ... phone.html
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Ja se přimlouvám za starší amatku, sám mám tenor, a nemůžu si stěžovat. Koupil sem ho za 10 + 6 sem dal za kompletní generálku, a v porovnání s novými nástroji jasně vede, ale hlavně díky tomu že je vyhraný.
JohnyWM

Re: Saxofon ...

Příspěvek od JohnyWM »

Adam píše:Ahoj, není tu někdo kdo má zkušenosti s levnýma novýma saxíkama z e-bay? Je to vůbec kov? Hraje to nějak normálně? Je lepší koupit pro úplného začátečníka některý asijský levný kus nebo o něco málo dražší starší Amati? Děkuji za odpověď. Adam M.
AMATI! (jsem šťastným vlatníkem)

ty číny jsou oproti amati 100 let za opicema
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“