Presonus AudioBox USB dále jen mikrofon.
Pravidla fóra
Presonus AudioBox USB dále jen mikrofon.
Zdravím. Potřeboval bych zase poradit. Pavli mi poradil ať si koupím tuto zvukovku http://www.audiotek.cz/product-31810-pr ... diobox-usb tu jsem si také koupil a jako začátečník si nemohu stěžovat. Základy už umím kytaru i bassu nahraju, ovšem je jasné že ještě neumím nahrát tak kvalitní. Teď bych chtěl postoupit dál a koupit mikrofon. Basa a kytara patří do věcí, které se normálně učím. Zpěvu se věnuji už delší dobu. Prvně jsem si chtěl koupit tento mikrofon http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4590,!PVS,4590 ale momentálně se mi 5000 za mic dát nechce. Tak pokud někdo zná nějákou levnější a přesto kvalitní variantu rád si nechám poradit.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Presonus AudioBox USB dále jen mikrofon.
Mám stejnou zvukovku a řeším stejnou otázku
Uvažuji o setu MXL 990/991, což jsou dva mikrofony - pro zpěv a nástrojový za imho dobrou cenu. Link: http://www.audiotek.cz/product-32594-mxl-kit-990-991
Zajímá mě, jestli to ovlivní i kabely popřípadě jaké koupit, pak ještě filtr a stojany..Ono to pak ještě stoupne ale furt lepší než ten za 5k to se mi opravdu nechce.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Na domácí nahrávání by snad mohly stačit trochu lepší kabely (např. Adam Hall Professional), to ti ale určitě poradí Pavlii & spol. lépeBlinkbass píše:Zajímá mě, jestli to ovlivní i kabely popřípadě jaké koupit, pak ještě filtr a stojany..Ono to pak ještě stoupne ale furt lepší než ten za 5k to se mi opravdu nechce.
POP filtr by měl stačit obyčejný, cca do 500 Kč. Doma mám levný stojan od Warwicka (asi) a je to šmejd vhodný snad akorát domů. Naštěstí se nemusí moc stěhovat, přehnanou manipulaci by dlouho nepřežil.
Počkáme jestli poradí Pavli nebo někdo jiný.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Než se ozve Pavlii, mrkni na toto: http://www.audiozone.cz/recenze/jaky-mi ... t6934.html
to je docela pekne napsany (a autor dobre umistil akustiku mistnosti na zacatek seznamu).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
De-facto tu už všechno proběhlo. Ten set MXL mikrofonů je IMHO velice cool; byť bez osobních zkušeností s jakýmkoli MXL majkem a soudě jen z kusých reakcí na různé MXL mikrofony bych asi také neváhal s doporučrním pro začátečníka.
Zmíněné kabely by také měly být OK. Pop-filtr dtto (jsou i myslím pod 500,-). Stojan také stačí nějaký z lacinějších; okolo 500,- je to taky OK.
P.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak a kit MXL 990/991 je doma
Akorát neměli pop filtr, tak ho koupím jinde.
Odpoledne zkusím tu 991 na kytaru, 990 nechám zatím na pokoji, ať ji nezaprskám.
Odpoledne zkusím tu 991 na kytaru, 990 nechám zatím na pokoji, ať ji nezaprskám.
natahni puncochu na tenisovou raketu 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak
P.
P.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tenis nehraju a punčošky nenosím
První překvapení pro mě jsou držáky mikrofonů v této sadě. To, že tam není pavouk na 990, to jsem věděl (někde se ušetřit muselo)... Jsou tam dva obyčejné plastové držáky, nic proti, ale na jaký stojan se štoubují??? To je snad na závit M16, ten bych na stojan narazil i bez šroubování...
No budiž, 991 celkem drží i v držáku na AKG. Zkusil jsem porovnat zvuk z linky se zvukem snímaným mikrofonem. Mikrofon jsem umístil cca 40 cm naproti kytaře, přibližně na spoj krku a těla. (Zkusil jsem i jiné polohy, ale možná až příliš to dunělo).
Moc jsem se s tím nepáral, šlo mi hlavně o rozdíl ve zvuku. Bohužel se mi potvrzuje, že zvuk mé APX-500 má jisté limity a chybí mu barevnost a dynamika (nehledě na unavené struny).
Takhle to vypadalo v počítači

První překvapení pro mě jsou držáky mikrofonů v této sadě. To, že tam není pavouk na 990, to jsem věděl (někde se ušetřit muselo)... Jsou tam dva obyčejné plastové držáky, nic proti, ale na jaký stojan se štoubují??? To je snad na závit M16, ten bych na stojan narazil i bez šroubování...
No budiž, 991 celkem drží i v držáku na AKG. Zkusil jsem porovnat zvuk z linky se zvukem snímaným mikrofonem. Mikrofon jsem umístil cca 40 cm naproti kytaře, přibližně na spoj krku a těla. (Zkusil jsem i jiné polohy, ale možná až příliš to dunělo).
Moc jsem se s tím nepáral, šlo mi hlavně o rozdíl ve zvuku. Bohužel se mi potvrzuje, že zvuk mé APX-500 má jisté limity a chybí mu barevnost a dynamika (nehledě na unavené struny).
Takhle to vypadalo v počítači

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Většinou u toho bývá redukce na standardní závit - nepřehlédl si ji tam?CzechJoker píše:Jsou tam dva obyčejné plastové držáky, nic proti, ale na jaký stojan se štoubují??? To je snad na závit M16, ten bych na stojan narazil i bez šroubování...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Ne, nebyly tam. Dneska jsem si koupil obě, kus za 15 Kč.
Pavli musíš mi poradit já furt nevím jestli mám koupit tu 990 nebo tohle http://kytary.cz/rode-nt1-a-new/HN107753/ Budu to zapojovat do toho Presonus Audio Box. Jak to vidíš? Nevím jak se rozhodnout.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele - já bych k tomu přistoupil asi tak, že průšvih není ani jeden z nich, takže si hoď korunou a až ti přijde, tak se s ním ztotožni
P.
já bych koupil rodeho, protože v tom setu máš kvalitního pavouka a pop filtr 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No vida!
P.
P.
Ok tak Rode..Teď jsem švorc
Doufám že je možné nahrát kvalitní zpěv bez nějákého předzesilovače?
to tady nemuzeme posoudit ... mel by jit zpev nahrat kvalitne. ovsem, jetli to bude kvalitni zpev, to se vybavenim moc ovlivnit neda 
edit: zapomnel sem zopakovat, ze nejen na mikrofonu visi nahravka....
edit: zapomnel sem zopakovat, ze nejen na mikrofonu visi nahravka....
Naposledy upravil(a) Paris dne 24.01.2011 12:40, celkem upraveno 1 x.