Enty - trochu si to představuješ jak Hurvínek válku - kdopak řekne metronomu v jakém tempu je skladba a tedy jak má udávat click?
Nejjednoduší cestou je opatřit písničky stopou metronomu v PC, celé vyexportovat jako mp3 a pak v jakémkoli krámu přehrát.
Chápu, že by dnes všichni chtěli univerzální krabičky bez práce....
jak přehrávat MIDI - sampler?
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak přehrávat MIDI - sampler?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
prostě by se na clicku nastavilo tempo a tlačítkem by se spustil zároveň metronom aj sampl...
ale když nic takovýho není, co už.. aspoň sem to zkusil
ale když nic takovýho není, co už.. aspoň sem to zkusil
a koukals na naky ty multitracky?
no možná nějakej levnější okolo 4 tis by šel použít, ale nevim jestli ty levnější budou vyhovovat požadavkům..
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak mimochodem, proč řešit metronom pro bubeníka?
Před nějakou dobou jsem tohle řešil taky a mám ultimátní řešení (ovšem v případě originál softwaru značně finančně náročné). Upozorňuji, že nejsem klávesák a že neznám plně možnosti workstationů, takže jsem to bral opravdu čistě všechno přes PC...
Nahrát MIDI tracky do Cubase nebo Abletonu, to už je koneckonců jedno. Metronom se dá velmi šikovně obejít. Stačí hodit k bicím MIDI triggery (minimálně třeba jeden na kopák, to by mělo stačit), nějaké to MIDI interface do počítače a sehnat utilitku, která se jmenuje IN TIME (link jsem bohužel ztratil, kdo ho najde, má u mě bludišťáka), ta umožňuje synchronizovat přehrávání backing tracků s aktuálním tempem - když je třeba původní skladba v tempu 120 a bubeník se kousek sekne, řekněme na 124, rychlost přehrávání se adaptuje. Je to inteligentní v tom, že když změní rytmus, programu dojde, že tempo je stejný, ale že třeba jen dává údery s poloviční frekvencí. Hrozně šikovná věc. No a odsud do jakéhokoliv zvukového modulu (Kontakt, nebo třeba nějakej hardwarovej, my jsme to zkoušeli na Roland Juno D) a přes výstup tohohle zařízení nebo zvukovky do mixu. Bubeník nepotřebuje click a všechno funguje naprosto transparentně. Vypínání/zapínání jednotlivých stop by se dalo vyřešit controllerem, fantazii se meze nekladou.
Před nějakou dobou jsem tohle řešil taky a mám ultimátní řešení (ovšem v případě originál softwaru značně finančně náročné). Upozorňuji, že nejsem klávesák a že neznám plně možnosti workstationů, takže jsem to bral opravdu čistě všechno přes PC...
Nahrát MIDI tracky do Cubase nebo Abletonu, to už je koneckonců jedno. Metronom se dá velmi šikovně obejít. Stačí hodit k bicím MIDI triggery (minimálně třeba jeden na kopák, to by mělo stačit), nějaké to MIDI interface do počítače a sehnat utilitku, která se jmenuje IN TIME (link jsem bohužel ztratil, kdo ho najde, má u mě bludišťáka), ta umožňuje synchronizovat přehrávání backing tracků s aktuálním tempem - když je třeba původní skladba v tempu 120 a bubeník se kousek sekne, řekněme na 124, rychlost přehrávání se adaptuje. Je to inteligentní v tom, že když změní rytmus, programu dojde, že tempo je stejný, ale že třeba jen dává údery s poloviční frekvencí. Hrozně šikovná věc. No a odsud do jakéhokoliv zvukového modulu (Kontakt, nebo třeba nějakej hardwarovej, my jsme to zkoušeli na Roland Juno D) a přes výstup tohohle zařízení nebo zvukovky do mixu. Bubeník nepotřebuje click a všechno funguje naprosto transparentně. Vypínání/zapínání jednotlivých stop by se dalo vyřešit controllerem, fantazii se meze nekladou.
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Řešení rozhodně zajímavé a snad i funkční - nicméně jako starý konzervativec bych spíš šel cestou kliku pro bubeníka, protože to je (podle mě) spolehlivější, než triggering a spoléhání se na nějaký software, který se může splést - třeba s tím polovičním tempem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Než najdu bubeníka, který nebude během hraní měnit tempo, je to podle mě docela šikovný...A až ho najdu, tak to tam stejně nechám...pro jistotuNero píše:Řešení rozhodně zajímavé a snad i funkční - nicméně jako starý konzervativec bych spíš šel cestou kliku pro bubeníka, protože to je (podle mě) spolehlivější, než triggering a spoléhání se na nějaký software, který se může splést - třeba s tím polovičním tempem.
Die Hard or Die Home