Ahoj klávesáci.
Začaly nám v kapele chybět klávesy a protože jsem ohledně tohoto nástroje laik tak jsem si dovolil založit toto téma.Samozřejmě jsem si pročetl celou diskusi ale moc my to nepomohlo.Hrajeme rock 80-90tá léta ale třeba i Satrianiho z roku 2010.
Jasno mám asi v tom že by to měl být synťák a strop je 25000Kč.Taky by bylo dobrý aby to nebyl nějaký šmejd a něco to vydrželo.Takže poprosím o názory a předem dík.
Zatím se mi líbily tyto mašinky
http://kytary.cz/korg-m50-61/HN101767/
http://kytary.cz/korg-x50/HN087007/
http://kytary.cz/roland-juno-stage/HN101147/
http://kytary.cz/roland-juno-di/HN106939/
klávesy(synťák) pro rockovou kapelu Korg nebo Roland?
Pravidla fóra
Re: klávesy(synťák) pro rockovou kapelu Korg nebo Roland?
O Rolandech vím, že mají dobré syntetické zvuky, ale o rockových nevím.
M50 vlastním a na X50 hraju na koncertech a ve zkušebně (má ho zpěvačka). M50 má polovyváženou klaviaturu, X50 nikoliv. Mě to moc nevadí a zdá se mi ta klaviatura u X50 taková gumová, ale docela se mi na ní dobře hraje
. Zvuky mají oba dva dobré, ale X50 se mi zdá se zvukem lepší. M50 je už workstation s dotykovým displejem, takže ji využijete kdekoliv, navíc má sekvencer. U X50 je potřeba počítač, zvlášť při vytváření nových zvuků...
Jinak je ještě možnost zakoupit lepší kousek v bazaru...
M50 vlastním a na X50 hraju na koncertech a ve zkušebně (má ho zpěvačka). M50 má polovyváženou klaviaturu, X50 nikoliv. Mě to moc nevadí a zdá se mi ta klaviatura u X50 taková gumová, ale docela se mi na ní dobře hraje
Jinak je ještě možnost zakoupit lepší kousek v bazaru...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Dík za info.
Do bazaru čučím každý den ale nic moc se mi tam nelíbilo.Navíc díky tomu jak jde všechno cenově dolů se cena nového a starého až tak moc neliší. Přiznávám že se hodně kloním ke Korgu M50 a X50. Jen jsem netušil že X50 je na tom tak dobře. Působí spíš takovým ,,hračkovým,, dojmem.Dokonce je na baterky.
Do bazaru čučím každý den ale nic moc se mi tam nelíbilo.Navíc díky tomu jak jde všechno cenově dolů se cena nového a starého až tak moc neliší. Přiznávám že se hodně kloním ke Korgu M50 a X50. Jen jsem netušil že X50 je na tom tak dobře. Působí spíš takovým ,,hračkovým,, dojmem.Dokonce je na baterky.
Ty Rolandy myslím taky
, jestli ti to vadí, tak si kup z bazaru KORG TR. Má polovyváženou klaviaturu jak M50 a má sekvencer. Jen prostě vylepšená X50, navíc má i hezký design a při upgradování kartou EXB-SMPL může samplovat...
Sám si později plánuju koupit tyto klávesy
Sám si později plánuju koupit tyto klávesy
Korg už serii TR ale nenabízí.Zřejmě starší model. Tak jestli to není krok zpátky. V bazaru můžou stát tak 15-17 tis? Není lepší koupit novou X50(cena 14500)
X50 má banky A,B,C,D a GM.
TR má banky A,B,C,D,E a GM.
TR je oproti X50 daleko lepší. Sice je to starší model, ale zvukový generátor je úplně stejný jako na X50.
Navíc tam má aj nějaké volné pozice pro další zvuky. Ta banka E totiž není úplně plná, jako na M50...
A ještě TR čte SD karty.
Jinak TR a X50 dá se říct patří do nejslavnější série Triton, mají stejný zvukový generátor.
Tím pádem jde do nich narvat zvuky z Tritonů, tj. z Triton Classic, Le, KARMA...Z Extreme a Studio ty zvuky nebudou znít stejně, ale půjdou tam nacpat...
TR má banky A,B,C,D,E a GM.
TR je oproti X50 daleko lepší. Sice je to starší model, ale zvukový generátor je úplně stejný jako na X50.
Navíc tam má aj nějaké volné pozice pro další zvuky. Ta banka E totiž není úplně plná, jako na M50...
A ještě TR čte SD karty.
Jinak TR a X50 dá se říct patří do nejslavnější série Triton, mají stejný zvukový generátor.
Tím pádem jde do nich narvat zvuky z Tritonů, tj. z Triton Classic, Le, KARMA...Z Extreme a Studio ty zvuky nebudou znít stejně, ale půjdou tam nacpat...
Nějaký teerka na bazaru jsou.Těžko se orientovat když s tím člověk začíná.Ty banky jsou určitě důležitý a proto jsem se tady rozepsal abych pochytil co nejvíc rad.U Rolandů se mi líbilo že je tam vstup na flash disk (USB) ale s těma zvukama do rockové kapely asi nic moc.Ale nový Roland Juno Stage je za 23000!!! Na kytarách za 30000.Mám pocit že si to budu muset jet někam vyzkoušet.Zatím jsem n ejvíc pro Korga.