klávesy(synťák) pro rockovou kapelu Korg nebo Roland?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
JirkaF

klávesy(synťák) pro rockovou kapelu Korg nebo Roland?

Příspěvek od JirkaF »

Ahoj klávesáci.
Začaly nám v kapele chybět klávesy a protože jsem ohledně tohoto nástroje laik tak jsem si dovolil založit toto téma.Samozřejmě jsem si pročetl celou diskusi ale moc my to nepomohlo.Hrajeme rock 80-90tá léta ale třeba i Satrianiho z roku 2010.
Jasno mám asi v tom že by to měl být synťák a strop je 25000Kč.Taky by bylo dobrý aby to nebyl nějaký šmejd a něco to vydrželo.Takže poprosím o názory a předem dík.

Zatím se mi líbily tyto mašinky
http://kytary.cz/korg-m50-61/HN101767/

http://kytary.cz/korg-x50/HN087007/

http://kytary.cz/roland-juno-stage/HN101147/

http://kytary.cz/roland-juno-di/HN106939/
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: klávesy(synťák) pro rockovou kapelu Korg nebo Roland?

Příspěvek od Scorpi.03 »

O Rolandech vím, že mají dobré syntetické zvuky, ale o rockových nevím.
M50 vlastním a na X50 hraju na koncertech a ve zkušebně (má ho zpěvačka). M50 má polovyváženou klaviaturu, X50 nikoliv. Mě to moc nevadí a zdá se mi ta klaviatura u X50 taková gumová, ale docela se mi na ní dobře hraje :). Zvuky mají oba dva dobré, ale X50 se mi zdá se zvukem lepší. M50 je už workstation s dotykovým displejem, takže ji využijete kdekoliv, navíc má sekvencer. U X50 je potřeba počítač, zvlášť při vytváření nových zvuků...

Jinak je ještě možnost zakoupit lepší kousek v bazaru...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

Dík za info.
Do bazaru čučím každý den ale nic moc se mi tam nelíbilo.Navíc díky tomu jak jde všechno cenově dolů se cena nového a starého až tak moc neliší. Přiznávám že se hodně kloním ke Korgu M50 a X50. Jen jsem netušil že X50 je na tom tak dobře. Působí spíš takovým ,,hračkovým,, dojmem.Dokonce je na baterky.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ty Rolandy myslím taky :D, jestli ti to vadí, tak si kup z bazaru KORG TR. Má polovyváženou klaviaturu jak M50 a má sekvencer. Jen prostě vylepšená X50, navíc má i hezký design a při upgradování kartou EXB-SMPL může samplovat...
Sám si později plánuju koupit tyto klávesy :)
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

Korg už serii TR ale nenabízí.Zřejmě starší model. Tak jestli to není krok zpátky. V bazaru můžou stát tak 15-17 tis? Není lepší koupit novou X50(cena 14500)
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

X50 má banky A,B,C,D a GM.
TR má banky A,B,C,D,E a GM.
TR je oproti X50 daleko lepší. Sice je to starší model, ale zvukový generátor je úplně stejný jako na X50.
Navíc tam má aj nějaké volné pozice pro další zvuky. Ta banka E totiž není úplně plná, jako na M50...
A ještě TR čte SD karty.
Jinak TR a X50 dá se říct patří do nejslavnější série Triton, mají stejný zvukový generátor.
Tím pádem jde do nich narvat zvuky z Tritonů, tj. z Triton Classic, Le, KARMA...Z Extreme a Studio ty zvuky nebudou znít stejně, ale půjdou tam nacpat...
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

Nějaký teerka na bazaru jsou.Těžko se orientovat když s tím člověk začíná.Ty banky jsou určitě důležitý a proto jsem se tady rozepsal abych pochytil co nejvíc rad.U Rolandů se mi líbilo že je tam vstup na flash disk (USB) ale s těma zvukama do rockové kapely asi nic moc.Ale nový Roland Juno Stage je za 23000!!! Na kytarách za 30000.Mám pocit že si to budu muset jet někam vyzkoušet.Zatím jsem n ejvíc pro Korga.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“