Jak organizovat tour a koncerty

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Jak organizovat tour a koncerty

Příspěvek od Eizor »

Ahoj,
s kapelou chceme udělat toto léto červenec - srpen 2011 malou tour, na kterou hledáme kapely (už něco máme domluvené) a chceme si udělat pár koncertů. Vstupné jsme si říkali asi dobrovolné nebo 50Kč.
Zvukaře máme domluveného.
Teď jen místa (už máme skoro domluvené), bar a pití (nebo nejbližší hospoda)

Máte zkušenosti s pořádáním těchto akcí? Za kolik by měl být vstup? Musí se to někam hlásit nebo jen úřadu? (osa apod..)

Díky

P.S.: žádné téma na toto téma jsem nenašel :) tak se popřípadně omlouvám
tady hraju teď KOSMONOPOL
axi12
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak organizovat tour a koncerty

Příspěvek od axi12 »

Eizor píše:Ahoj,
s kapelou chceme udělat toto léto červenec - srpen 2011 malou tour, na kterou hledáme kapely (už něco máme domluvené) a chceme si udělat pár koncertů. Vstupné jsme si říkali asi dobrovolné nebo 50Kč.
Zvukaře máme domluveného.
Teď jen místa (už máme skoro domluvené), bar a pití (nebo nejbližší hospoda)

Máte zkušenosti s pořádáním těchto akcí? Za kolik by měl být vstup? Musí se to někam hlásit nebo jen úřadu? (osa apod..)

Díky

P.S.: žádné téma na toto téma jsem nenašel :) tak se popřípadně omlouvám
co znamená malá tour? Po vašem kraji, po čechách/moravě, po republice? hledáte kapely? Kolik jich tam prosím tě chcete? to zní jako byste chtěli jet s dalšíma 10kapelama!

Zvukař je taky jedna věc, ale jde o to, že stejně budete muset nejprve se domluvit v klubu, kde budete hrát, jestli chtějí nějaký prachy za to, že se bude moct váš zvukař píchnout na jejich cajky ;) (protože pochybuji, že byste jeli s kompletní vlastní aparaturou). - od toho se pak musí odvíjet vstupné. Resp, jestli vám nebude vadit, že to budete dotovat ze svého ;) přeci jen benzín něco stojí, pití taky, pronájem klubu atd...

Nějak jsem nepochopil o co přesně ti jde? Co chceš vědět?

Jestli nemáš zkušenosti z organizování koncertů, tak se do organizace tour nevrhej ;) Není to sranda. Musíš mít pořešeno spoustu věcí, nejprve prosím specifikuj věci ohledně velikosti a náročnosti tour... a vůbec s jakou kapelou to zamýšlíš? :) Hlásit na úřad to nemusíš, jen na OSU - všechny akce by se měli hlásit, jde jen o to, jestli jsou kapely zastupované nebo ne ... a stejně 70% akcí se jen "hlásí" ;)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

"Malá tour" tím myslíme pár koncertů v kraji, objet pár sokoloven a kulturáků (kde většinou nemají aparaturu)
aparaturu si vezmeme celou vlastní.
Hráli by na každém koncertu tak 3-4 kapely včetně naší.
Byli bychom rádi, kdyby se zaplatil pronájem a zbytek dáme zvukařovi.

A chci vědět nějaké informace, rady, čemu se vyhnout. (o té OSE - to už vím)
Chci si to zorganizovat, protože chci zkušenosti s tímto typem organizace.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Eizor píše:"Malá tour" tím myslíme pár koncertů v kraji, objet pár sokoloven a kulturáků (kde většinou nemají aparaturu)
aparaturu si vezmeme celou vlastní.
Hráli by na každém koncertu tak 3-4 kapely včetně naší.
Byli bychom rádi, kdyby se zaplatil pronájem a zbytek dáme zvukařovi.

A chci vědět nějaké informace, rady, čemu se vyhnout. (o té OSE - to už vím)
Chci si to zorganizovat, protože chci zkušenosti s tímto typem organizace.
ach tak... pár sokoloven v kraji :) tak to jo, no jestli to nechcete dotovat ze svého, tak určitě to vstupný musí být ;) 50,- je nejnižší, co můžete dát - míň nedávejte ;) jestli vás lidi znaj, tak přijdou za 50,- :)

aparaturu jsem nemyslel jako kombíčka - to je samozřejmost, ale spíš nějaký bedny, do kterých to budete hnát - to máte co?

no rady - snažit se sehnat peníze kdekoli, abyste to nemuseli platit sami. pokud nemáte ještě pěníze, tak kapelám atd. nic neslibovat. Mít dobrý promo. Ale to jsou všechno takový obecný věci ;)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

jojo, zvukaře máme s ozvučením, to není problém.

Kapelám nic neslibujeme a říkáme jim, že nic nedostanou hned na začátku.

Natiskneme plakáty a snad se najde nějaký sponzor.. :)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Eizor píše:jojo, zvukaře máme s ozvučením, to není problém.

Kapelám nic neslibujeme a říkáme jim, že nic nedostanou hned na začátku.

Natiskneme plakáty a snad se najde nějaký sponzor.. :)
Neee!!! ;) Nejprve sežeň sponzora, protože ten bude chtít být uveden na plakátech ;) a až pak tiskni :))
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

jojo, jasné :D to mě napadlo hned po tom, co jsem dopsal ten příspěvek a odešel jsem z fora :D už se mi nechtělo ho měnit

ale díky :)
frytol

Příspěvek od frytol »

Nečetl jsem všechny příspěvky, ale přijde mi to dost vtipný, udělat si tour sám od sebe. Pohybuji se v okruhu lidí, kteří tour po ČR jezdí buď pravidelně, nebo jeli minimálně jednou.

Ono to není sranda. Jde hodně, ale hodně moc o peníze, to v 1. řadě. Hned v 2. řadě jde o to, kdo tu tour pojede a s kym jí pojede. A ta 3. neméně důležitá věc je, kde se to pojede a samozřejmě souvisí všechny body spolu dohromady.
Jestli chceš uposřádat tour, někdo musí platit cesťáky, někdo musí zařídit plakáty, propagaci a to bez sponzora, popřípadě labelu prostě nejde. Říkáš si: ,,Jo, přijdou lidi a poplatí se to!" Ale věř tomu, že ani náhodou. Přijedeš někam hrát, kde tě nikdo nezná a myslíš, že někdo přijde?! Musíš pozvat minimálně 1-2 kapely, co budou místní a ty musíš samozřejmě zaplatit, nemluvě o některých klubech, kde se platí nájem.

Pořádně si to rozmyslete a raděj udělejte pořádný EP/CD , abys o Vás bylo slyšet, někdo si Vás všiml a pak hurá do toho.. :)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

frytol píše:Nečetl jsem všechny příspěvky, ale přijde mi to dost vtipný, udělat si tour sám od sebe. Pohybuji se v okruhu lidí, kteří tour po ČR jezdí buď pravidelně, nebo jeli minimálně jednou.

Ono to není sranda. Jde hodně, ale hodně moc o peníze, to v 1. řadě. Hned v 2. řadě jde o to, kdo tu tour pojede a s kym jí pojede. A ta 3. neméně důležitá věc je, kde se to pojede a samozřejmě souvisí všechny body spolu dohromady.
Jestli chceš uposřádat tour, někdo musí platit cesťáky, někdo musí zařídit plakáty, propagaci a to bez sponzora, popřípadě labelu prostě nejde. Říkáš si: ,,Jo, přijdou lidi a poplatí se to!" Ale věř tomu, že ani náhodou. Přijedeš někam hrát, kde tě nikdo nezná a myslíš, že někdo přijde?! Musíš pozvat minimálně 1-2 kapely, co budou místní a ty musíš samozřejmě zaplatit, nemluvě o některých klubech, kde se platí nájem.

Pořádně si to rozmyslete a raděj udělejte pořádný EP/CD , abys o Vás bylo slyšet, někdo si Vás všiml a pak hurá do toho.. :)
jo, tak to je svatá pravda... to je první a poslední pravidlo, které si musíš pamatovat! ;) Jinak jsi mrtvý muž :) nikdy nesmíš počítat s tím, že lidi přijdou!!! to si zapiš všude, kde jen můžeš a mysli na to ve dne, v noci! ;) až tě o půlnoci vzbudím, tak mi to musíš odrecitovat, jansý? ;) :P
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

no .. to je jen "tour" sjedeme okres :) nic víc, pozveme pár kapel a uvidíme :)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Omg... Pokud chcete naplánovat pár koncertů ve vašem okresu, tak tomu prosimtě neříkej tour, pač to lidi hodně plete :-). Na to nepotřebuješ sponzora, potřebuješ jenom místní kapely, které ti natáhnou lidi.
Jen mám otázku... Myslíš si, že v OKRESE se najde dost lidí, kteří ti přijdou na 6 koncertů v létě?
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Nesst píše:Omg... Pokud chcete naplánovat pár koncertů ve vašem okresu, tak tomu prosimtě neříkej tour, pač to lidi hodně plete :-). Na to nepotřebuješ sponzora, potřebuješ jenom místní kapely, které ti natáhnou lidi.
Jen mám otázku... Myslíš si, že v OKRESE se najde dost lidí, kteří ti přijdou na 6 koncertů v létě?
tak záleží, čemu říká okres ;) já kdybych tady udělal koncert jedný kapely - tak 3x mi lidi přitahne ta jedna (tedy vy) + na další 3 bych zařídil dobrý jiný, který přitáhnou taky lidi a během 3měsíců by se to dalo :)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Podle mě je okres poměrně přesně definovaný pojem... Já nevím, ale organizoval si někdy nějakou akci? Z mé zkušenosti pochybuju o tom, že by tohle byl ekonomicky dobrý plán...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

my na tom nechceme vydělat (nebo spíš jsme smíření s investicí), chceme si hlavně zahrát a získat zkušenosti
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Nesst píše:Podle mě je okres poměrně přesně definovaný pojem... Já nevím, ale organizoval si někdy nějakou akci? Z mé zkušenosti pochybuju o tom, že by tohle byl ekonomicky dobrý plán...
okres je přesně definovaný, to máš pravdu, ale mnohdy se termín okres používá pro daleko větší území ;) a jinak k mé organizaci - ano, orzanigoval a nejednu :) jestli chceš, tak ti je možná ještě i spočítám, ale množství pro mě není podstatný. počítám spíše jen ty povedené, resp nepovedené, které byly2 asi z 30, takže zas tak špatný to snad není :)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Jako víte co.. nedávno jsme měli koncert a jelikož to byl náš "1" koncert (v nové sestavě), tak nám zvukař řekl, že neumíme vystupovat, tak ať si zorganizujeme koncerty, ať se naučíme vystupovat 8) no a přislíbil nám, že nám pomůže s ozvučením a že nám dá slevu :)

tak si chceme udělat pár koncertů, abychom nebyli tragédi :D :lol: :)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Eizor píše:Jako víte co.. nedávno jsme měli koncert a jelikož to byl náš "1" koncert (v nové sestavě), tak nám zvukař řekl, že neumíme vystupovat, tak ať si zorganizujeme koncerty, ať se naučíme vystupovat 8) no a přislíbil nám, že nám pomůže s ozvučením a že nám dá slevu :)

kolik si účtuje s tou slevou?
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

axi12 píše:
Eizor píše:Jako víte co.. nedávno jsme měli koncert a jelikož to byl náš "1" koncert (v nové sestavě), tak nám zvukař řekl, že neumíme vystupovat, tak ať si zorganizujeme koncerty, ať se naučíme vystupovat 8) no a přislíbil nám, že nám pomůže s ozvučením a že nám dá slevu :)

to zatím neřekl, ale asi mu dáme všechno, co se vybere (teda z toho zaplatíme pronájem a zbytek jemu)
snad se vybere dost :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Eizor píše:
axi12 píše:

to zatím neřekl, ale asi mu dáme všechno, co se vybere (teda z toho zaplatíme pronájem a zbytek jemu)
snad se vybere dost :D
a víte alespoň, kolik budete platit pronájem??
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Jak říkám, zhruba víme, ale zatím nepadlo konkrétní číslo :D budeme smlouvat do morku kostí :D
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“