Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Ivan.ps »

Áno ja viem ako si to myslel, iba ma zaujímalo, ako tam máš riešené tie diery, ale už som pochopil. Vďaka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Eizor: co že jsi tak ujetý na to, jestli to má kdo sériově, nebo ve smyčce? :-D

Ivan.ps: pěkné, ale připadá mi trochu nepraktické, že je to plně funkční a ideální jen pro tento stav :) kdybyses rozhodl pro nějaký upgrade/změnu, mohl by nastat problém. ale je to moc hezké!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Dark Axel píše: Ivan.ps: pěkné, ale připadá mi trochu nepraktické, že je to plně funkční a ideální jen pro tento stav :) kdybyses rozhodl pro nějaký upgrade/změnu, mohl by nastat problém. ale je to moc hezké!
Áno, to si uvedomujem, ale myslím, že teraz som na dlhšiu dobu s výmenami efektov skončil, takže mi to až tak nevadí. A v podstate je to aj dobré pre mňa, lebo aspoň teraz nemám nutkanie stále vymieňať efekty, lebo v poslednej dobe som do hudby vrazil toľko financií, že to až nie je pekné :D
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Dark Axel píše:Eizor: co že jsi tak ujetý na to, jestli to má kdo sériově, nebo ve smyčce? :-D
noo... :D ne :) jen si stavím pedalboard a zjišťuju, jak kdo má co udělaný (pořádně nevím co je smyčka a tak zjišťuju :) )

aneb jak říká jeden filozof: "Je lepší se zeptat a být za hlupáka, než se nezeptat a celý život jím být." :idea: nebo nějak tak :lol: :D
tady hraju teď KOSMONOPOL
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Eizor píše:noo... :D ne :) jen si stavím pedalboard a zjišťuju, jak kdo má co udělaný (pořádně nevím co je smyčka a tak zjišťuju :) )
Tak vidím, že ten můj výklad před pár dny na moc úrodnou půdu nepadnul.
Smyčka (loop) je zařízení (vlastně virtuální, protože vznikne, až když do ní něco zapojíš), představované vstupem, kterým do ní přichází signál z nějakého zařízení, a výstupem, kterým se signál ze smyčky do něj vrací. Stejně funguje efektová smyčka v zesilovači. Z preampu je vyveden výstup (tj. vstup do smyčky) a obvykle hned vedle na zadním (obvykle) panelu zesilovače je vstup (return - návrat) do koncového stupně zesilovače (tj. výstup ze smyčky) . A mezi tyto dva body si můžeš zapojit řetězec krabiček, většinou zapojených v sérii, tj. za sebou, i když jde samozřejmě vytvářet i paralelní smyčky pomocí krabiček se stereo vstupy-výstupy nebo pomocí rozbočovačů (A-B line selector). Efektová smyčka je v nejjednodušším provedení sériová, tj. celý signál preampu jde do smyčka a celý se zase (po průchodu zapojenými krabičkami) vrací zpět do zesilovače, tedy na vstup koncového stupně. Paralelní smyčka signál rozdvojuje, část jde ven do smyčky, část jde neefektovaná do koncáku (dry). Kolik jde kam se řídí potenciometrem, takže si namixuješ, kolik signálu z preampu chceš zefektovat (wet) a kolik vrátíš beze změny (dry) na koncák zesilovače. Do smyčky se většinou dávají modulační krabičky (např. chorus) a delaye, zvlášť když se využívá zkreslení preampu zesilovače. Drive krabičky, wah, kompresory aj. jdou většinou před preamp, tj. mezi kytaru a vstup do zesilovače. Hodně lidí preferuje všechny krabičky před zesilovačem, starší zesilovače ef. smyčku nemají a u nových je často blbě řešená a trpí různými nešvary.
No a smyčky na pedalboardu fungují podobně. Je to vstup do řetězce krabiček (zde platí totéž co píšu v předch. odstavci) a výstup z něj zpět. Tato smyčka se pak pomocí nejlépe 3PDT přepínače zařazuje nebo vyřazuje ze signálové cesty (to je to každé 1 tlačítko na TB liště). Několik smyček v sérii (obvykle) pak tvoří TB lištu. Celá série smyček pak může mít 1 master switch, kterým se celá série smyček (těch, které jsou právě aktivovány) zařadí/vyřadí ze signálové cesty.
Už to chápeš?
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Fořt píše:Tak vidím, že ten můj výklad před pár dny na moc úrodnou půdu nepadnul.
Smyčka (loop) je zařízení (vlastně virtuální, protože vznikne, až když do ní něco zapojíš), představované vstupem, kterým do ní přichází signál z nějakého zařízení,.................
Díky moc, to předtím co jsi psal jsem chápal tak z půlky, ale tohle chápu už celý :) moc díky a omlouvám se za moji nechápavost :( :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Objevil jsem teď českou firmu, která se (mimo jiné) zabývá výrobou pedalboardů, tak kdyby měl někdo nějaký speciální požadavek...

http://www.obaly-hudebni-nastroje.cz/ef ... 0x500x150/

jenom se mi zdá, že ceny jsou celkem vysoké...
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

to jsem taky našel, ale už mám vymyšlený, jak ten kufr udělám, tak snad v březnu by mohla být taková beta verze. Uvidím jak to bude s penězi. :(
krasty

Příspěvek od krasty »

Tak to je už lepší (cenově) tenhle:

http://www.thomann.de/cz/rockcase_rc_23 ... alcase.htm
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

krasty píše:Tak to je už lepší (cenově) tenhle:

Jj, skoro o 2.000, právě se snažím najít nějakou levnější variantu a tenhle Rockcase zatím vychází jako nejlepší volba (i s poštovným).

EDIT: podle katalogu váží 12kg, to asi bedňák nebude moc nadšenej :-)
krasty

Příspěvek od krasty »

Mám ho. Je to sice pěknej kousek, co se váhy týče, ale je zase dost odolnej. A ten "obsah" si to zaslouží :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

rotten77 píše:
krasty píše:Tak to je už lepší (cenově) tenhle:

Jj, skoro o 2.000, právě se snažím najít nějakou levnější variantu a tenhle Rockcase zatím vychází jako nejlepší volba (i s poštovným).

EDIT: podle katalogu váží 12kg, to asi bedňák nebude moc nadšenej :-)
To mi vykládej :D Celý můj aparát váží něco přes 100kg :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tak pedalboard mám skoro hotovej, do budoucna je potřeba vyřešit napájení a sem tam nějakou propojku. Jedná se o Radial Boneyard + Warvick Case.

Obrázek

Nafotím to líp i zespoda, není čas. :wink:
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak mi připadá, že každej tu řeší napřed krabičky, a kufr a napájení řeší až potom. Já to mám přesně naopak :-) Kufr vyřešenej, napájení taky, jenom dořešit krabičky :-)

Můj aktuální PDB:
DSC01605.JPG
Fade píše:
rotten77 píše:EDIT: podle katalogu váží 12kg, to asi bedňák nebude moc nadšenej :-)
To mi vykládej :D Celý můj aparát váží něco přes 100kg :D
V katalogu se mýlili, váží mnohem míň (ale nevážil jsem). Docela mě překvapilo, jak je lehkej.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já přemýšlím o řešení napájení dříve, než ještě nakoupím nějakou tu krabičku. A docela mě štve, že se nedá koupit nějaký zdroj jako od smrčky, ale že by byl skládatelný, že by si tam člověk zasunul a přišrouboval třeba 22V díl, vedle 18V atd, a že kdyby to potřeboval obměnit, tak by si koupil jen modul se správnými parametry.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To mi jenom tak připadá, že jsem jeden z mála, kdo prodělal vývoj od mála krabiček k hodně a postupem času dospěl zase k málu? Mám pocit, že většina se pohybuje s počtem krabiček na vrcholu gaussovy křivky. :D
Já teď vlastně používám jenom ladičku, zkreslovadlo, fuzz a delay.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Sem si řikal, že raději nejdřív zjistím, jaký zvuky mi vyhovujou a co vlastně upotřebím, než abych pořídil nějakou power station a pak řešil případný problémy s konektorama. Kromě toho s emi ty krabičky hodně točily. Z těhle bych už moc nepouštěl, kromě levnýho tremola nebo LPB-1 jsou to pro mě cenný kousky, tak snad... Stranou se mi valí jen Shredmaster a Yamaha GW10.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rotten77 píše:Tak mi připadá, že každej tu řeší napřed krabičky, a kufr a napájení řeší až potom. Já to mám přesně naopak :-) Kufr vyřešenej, napájení taky, jenom dořešit krabičky :-)
No, normální člověk asi nejdřív řeší co do pedalboardu a až potom jak to napájet a kam to schovat, ne? :mrgreen:
Jester píše:To mi jenom tak připadá, že jsem jeden z mála, kdo prodělal vývoj od mála krabiček k hodně a postupem času dospěl zase k málu? Mám pocit, že většina se pohybuje s počtem krabiček na vrcholu gaussovy křivky. :D
Já teď vlastně používám jenom ladičku, zkreslovadlo, fuzz a delay.
Já měl vývoj od málo k trochu víc a zase zpět k málo, které se teď znovu vrátí do pozice trochu víc než málo :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja si ted shanim od kazdeho neco, aspon prumerneho, at vyzkousim dlohodobejic co se mi hodi do kramu a co ne...v obchode se mi efekty zkousi hodne blbe
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Dá se malovat se vším, jen je blbý, když má člověk množství barev a štětců a vlastně nemaluje že? :wink:
Mě chybí vlastně jen pořádnej spring reverb, vestavěnej v ampu nic moc, ale na live stačí.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“