V "chlubícím" vlákně jsem u své nové Breedlove OMSM psal že se ji chystám ozvučit mgnetickým snímačem. Jako dlouholetý akustický purista jsem k tomu přistupoval spíš skepticky a tady jsou první dojmy přes akustické kombo Roland AC - 60
Koupil jsem Seymour Duncan Woody HC (výborné recenze, pozor stejný ale SC už je tak dobré nemá)
Zatím příjemné překvapení, zvuk není tak elektrický jak jsem čekal, výborná čitelnost jednotlivých strun a absolutní čistota tónu, všechny struny znějí vyrovnaně žádná hlasitostně nevyčnívá, žádný brum, šum a zvuky ozvučné desky. Možnost velkého zesílení bez zpětné vazby.
Nasazení trvá asi 20 vteřin. Asi 5ti metrový kvalitní kabel. Po použití se kabel smotá a celý snímač uloží do dodávaného plátěného pytlíčku.
Nevýhody : nemožnost zesílení na kytaře, trochu (ne moc) slabší výstupní signál oproti aktivním piezo systémům. Asi nevyzdvihne kvalitu a zvuk jednotlivých kytar (Martinka za 50 000 bude znít skoro stejně jako Ibanezka za 5 000, což je zase výhoda pro majitele levných kytar)
Využití vidím pro kytaristy kteří nechtějí zasahovat do nástroje, potřebují nazvučit občas, při vlastnictví několika kytar si vezmete jednu z nich a přibalíte snímač. Netřeba myslet na baterie a sledovat jejich stav. Při možnosti přizvučení mikrofonem už máte profi zvuk.Cena zhruba poloviční oproti slušnému piezo snímači s předzesilovačem.
Snad to někomu pomůže při výběru

Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/