Digitech Hot Head
Pravidla fóra
Digitech Hot Head
Nazdar uvažuju,že bych koupil některý z těchto efektů.Chtěl bych se zeptat jestli s některým z nich nemáte někdo nějaké zkušenosti.
Ja mam ten Hot Head. Mozno som tu uz niekde o nom pisal (uz si presne nespominam). Som s nim spokojny, zvukovo je to priblizne ako tie ukazky na nete - ma taky stredovy (britsky?) zvuk.
Ma dva vystupy, do zosilovaca a do mixu, ten do mixu moc nevyuzivam - teda vobec.
So zvukovym rozsahom som tiez spokojny, ovladac gain plynule meni skreslenie od nakrapleho az po ostrejsie. Dynamiku ma tiez dobru, podla mojho usudku.
Pouzivam ho aj v kombinacii s multakom aj na dokrmovanie hybridneho marshalla.
S Hot Rodom skusenosti nemam ziadne.
Takze tolko moja minirecenzia, ak by si chcel, mozem nahrat nejake ukazky (cez vikend).
Ma dva vystupy, do zosilovaca a do mixu, ten do mixu moc nevyuzivam - teda vobec.
So zvukovym rozsahom som tiez spokojny, ovladac gain plynule meni skreslenie od nakrapleho az po ostrejsie. Dynamiku ma tiez dobru, podla mojho usudku.
Pouzivam ho aj v kombinacii s multakom aj na dokrmovanie hybridneho marshalla.
S Hot Rodom skusenosti nemam ziadne.
Takze tolko moja minirecenzia, ak by si chcel, mozem nahrat nejake ukazky (cez vikend).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
DIGITECH - Hot Head
zdravim
potreboval by som taku pomoc lebo mam tento efekt a na nete su aj ukazky ze ako hra
http://www.digitech.com/flash/HotHead.htm
a teraz taka otazka, ze ma niekto na tieto ukazky taby ? alebo vie, ze co to su za pesnicky? lebo by som to chcel porovnyt
je mi jasne ze nedosiahnem rovnaky zvuk lebo pouzili asi trocha lepsie vybavenie ako si ja môzem dovolit ale aspon by som to chcel porovnat
dakujem za ochotu
potreboval by som taku pomoc lebo mam tento efekt a na nete su aj ukazky ze ako hra
http://www.digitech.com/flash/HotHead.htm
a teraz taka otazka, ze ma niekto na tieto ukazky taby ? alebo vie, ze co to su za pesnicky? lebo by som to chcel porovnyt
je mi jasne ze nedosiahnem rovnaky zvuk lebo pouzili asi trocha lepsie vybavenie ako si ja môzem dovolit ale aspon by som to chcel porovnat
dakujem za ochotu
Cort X-5 +DigiTech HOT HEAD + Fender FM15R
Nemyslim si, ze to jsou konkretni songy, kazdopadne ty riffy jsou dost jednoduchy, nemel by byt problem je odposlouchat. Ale muzu ti zarucit, ze ti to bude znit uplne jinak, skoro premyslim, jestli to je vubec nahravany pres ten hot head
Na ten to zni az moc dobre. Ale spis to bude pak jeste hodne upravovany v pocitaci...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- freelancer02
cawec. Na ten Hot head jsem hrál, měl jsem kytaru Epiphone LP100, kombo bylo Laney tranzistor lampa v předzesiku(nevím už přesně jaký). Ale řeknu že ten zvuk je úplně jinej než slyšíš na netu. Jak říkal Wohma, tohle není asi nahrávaný přes Hot head
Zkoušel jsem i jiný od Digitechu, na netu zněly krásně, ale v reálu zněly všechny skoro stejně...
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Nevim, HotHead doma mám a hodně se mi líbí... podle mě dost záleží i na kombu a korekcích na něm... pochybuju, že by to pak ještě nějak "vylepšovali" na kompu... bylo by to docela trapný.Wohma píše:Nemyslim si, ze to jsou konkretni songy, kazdopadne ty riffy jsou dost jednoduchy, nemel by byt problem je odposlouchat. Ale muzu ti zarucit, ze ti to bude znit uplne jinak, skoro premyslim, jestli to je vubec nahravany pres ten hot headNa ten to zni az moc dobre. Ale spis to bude pak jeste hodne upravovany v pocitaci...
Musim dát, ale ostatním za pravdu, to co mám doma má úplně jinej charakter.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Myslim že to nějak upravovaný není. Na youtube bylo video, kde týpek zkoušel digitech, měl přesně nastavení jako jsou na netu a opravdu to tak znělo.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- freelancer02
já trochu odbocim od Hot Headu. Kdyz jsme u toho digitechu videl jsem na youtube crossroads, od Erica Claptona, a v ukazce na netu zni krasna zvoniva akustika, ale v realu to melo zvuk jak nejaka normalni elektrika s hodne jemnejma singlama. Jestli to upravujou nebo ne nevim, ale urcite na to maj hooooooodne kvalitni kytaru a aparat.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
- freelancer02
Hot Head som mal a tie ukazky zneju vcelku verne. O nieco lepsie, ale to mi pride ako samozrejmost... ked maju poriadnu gitaru, kombo, nahravaciu aparaturu... ale pri tych ukazkach ide skor o to, odpozorovat charakter toho skreslenia. Preto myslim, ze tie ukazky su dobre, clovek vie, co ZHRUBA moze od toho cakat.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Re: DIGITECH - Hot Head (ukazka)
Mám tento efekt a až teď jsem si všiml, že když ho spustím (sešlápnu), tak v něm něco praská. Prvně jsem si myslel, že mám špatné kabely - vyzkoušeno více kabelů a praskalo v něm pořád. Potom jsem si teda řekl, že mám blbě odstíněnou kytaru, tak jsem vyzkoušel kytarou jinak s HB a stejně v něm praskalo. Dělá to jak do komba, tak do amplugu. Když efekt zesílím, tak se zesílí i to praskání. Je to normální jev nebo to mám raději reklamovat?
- guitarpepe
Určitě to normalni není(i když při vyší hlasitosti a gainu v pravo celkem šumí)Bejt tebou tak to asi reklamujuspeed8 píše:Mám tento efekt a až teď jsem si všiml, že když ho spustím (sešlápnu), tak v něm něco praská. Prvně jsem si myslel, že mám špatné kabely - vyzkoušeno více kabelů a praskalo v něm pořád. Potom jsem si teda řekl, že mám blbě odstíněnou kytaru, tak jsem vyzkoušel kytarou jinak s HB a stejně v něm praskalo. Dělá to jak do komba, tak do amplugu. Když efekt zesílím, tak se zesílí i to praskání. Je to normální jev nebo to mám raději reklamovat?
guitar:Semi Acoustic SX GG5-STD-BK,Maison black stratocaster,Jolana galaxis,Esp-ltd MH 100QM
head:blackheart bh15,Box: Framus 2x12..,behringher vt999,,ehx lpb-1,wah-wah vox v845,,EHX memory boy,T-rex tremonti phaser
head:blackheart bh15,Box: Framus 2x12..,behringher vt999,,ehx lpb-1,wah-wah vox v845,,EHX memory boy,T-rex tremonti phaser
Kurník, teď mi to zase nedělá. Moc to nechápu......
- guitarpepe
jedeš to na baterku nedo adapter?já když mám v prodlužováku víc zapojených krabiček tak se šum zvyšuje a parkrát sem to píchnul do zástrčky kde má PC a dělalo to hroznej bordel.speed8 píše:Kurník, teď mi to zase nedělá. Moc to nechápu......
guitar:Semi Acoustic SX GG5-STD-BK,Maison black stratocaster,Jolana galaxis,Esp-ltd MH 100QM
Jedu přes adaptér. Je jasné, že když zapnu fuzz a hot head, tak to dělá takový cirkus...... Mno ještě je možnost, že jsem si neuvědomil, že mám zaplé oba efekty, protože fuzz nemá diodu.
- guitarpepe
to je možný že to bude tímspeed8 píše:Jedu přes adaptér. Je jasné, že když zapnu fuzz a hot head, tak to dělá takový cirkus...... Mno ještě je možnost, že jsem si neuvědomil, že mám zaplé oba efekty, protože fuzz nemá diodu.
Ještě bych měl jeden dotaz nebo spíš takový poznatek.
Jestli chci hrát dejme tomu na pokojové hlasitosti, tak musím vytáhnout na efektu LOW skoro na max, jinak to prostě nejde slyšet - strašně potichu. Stejně to tak mám i ve zkušebně, jinak bych měl poměr hlasitosti mezi zkresleným a cleanem velmi velký.
Jestli chci hrát dejme tomu na pokojové hlasitosti, tak musím vytáhnout na efektu LOW skoro na max, jinak to prostě nejde slyšet - strašně potichu. Stejně to tak mám i ve zkušebně, jinak bych měl poměr hlasitosti mezi zkresleným a cleanem velmi velký.