nastavení m audio delta44
Pravidla fóra
nastavení m audio delta44
Ahoj,
obracím se na vás s prosbou o pomoc. Mám zvukovou kartu M audio delta44. Mám na out 1 a 2 zapojený monitory KRK a na 4 a 5 bych chtěl zapojit starej zesilovač a bedny nebo čtyřkanálovej sluchátkovej zesilovač pro monitoring. Bohužel si nevím rady s nastavením. Pořád mi to hraje jen z 1a2. Má s tím někdo prosím zkušenost?
Díky moc.
obracím se na vás s prosbou o pomoc. Mám zvukovou kartu M audio delta44. Mám na out 1 a 2 zapojený monitory KRK a na 4 a 5 bych chtěl zapojit starej zesilovač a bedny nebo čtyřkanálovej sluchátkovej zesilovač pro monitoring. Bohužel si nevím rady s nastavením. Pořád mi to hraje jen z 1a2. Má s tím někdo prosím zkušenost?
Díky moc.
Re: nastavení m audio delta44
james29: je třeba to nastavit v dawu, kterej používáš...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Ovladač by ti měl umožnit v DAW nastavit 2 STEREO sběrnice pro výstup.....pak už si to budeš směrovad dle potřeby.
P.
P.
to jsem si myslel taky. Když v DAW nastavím dvě stereo sběrnice stajně mi to nabídne možnost směrovat jen do multi1 a multi2
tak jsem se posunul o kousek dál. Změnil jsem ASIO driver a pak jsem mohl přidat další stereo výstup kterej jsem nasměroval na 3 a 4. Jenže mi všechny stopy pořád hrajou jen do 1 a 2. Můžu na každý stopě nastavit aby hrála do Stereo out2 ale pak zase nehraje do stereo1. A já potřebuju aby to hrálo do obou sběrnic současně. Díky všem za každou radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha. No tak buď by mohl pomoci Studio Room (plné verze Cubase) nebo to do sběrnice pro výstup 3/4 poslat z audio stop(y) pomocí Sendů. Eventuelně by mohly být ještě routovací možnosti v rámci mixeru zvukovky, ale to je různé typ od typu.
P.
P.
abych řekl pravdu, čekal jsem to o dost jednodušší, žil jsem v domění, že se routování do více výstupů současně, se běžně provádí. To mě čekaj pěkný věci než to vychytám. Malinko mi to kazí radost z fungl novejch KRKů. Ale jenom malinko protože hrajou luxusně.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano provádí - ale musí být vybaven DAW (jak jsem psal) nebo mixer zvukovky (jak jsem psal). Takže ono je to jednoduché - ale až od určitého levelu HW a/nebo SW (což je už dost o penězích).
P.
P.
když už jsme u toho vybavení, laškuju s myšlenkou upgradu zvukovyk. co by jsi mi radil abych omrknul. Potřebuju 8 - 10 vstupů a alespoň 2x stereo out. Jako DAW mám Cubase SX3
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No počítej každopádně s investicí tak 10-15kKč. Nejlacinější je asi totok: http://kytary.cz/m-audio-fast-track-ultra/HN098842/ (rychlý průzkum, nic cíleného). Koukni na Presonus, Lexicon, Mackie atd. - prolez e-shop kytary.cz a uděláš si hrubý přehled o sortimentu sám
Ze svého pohledu mám osobně aktuálně v merku (pokud bych musel upgradovat) Konnekt 48 nebo R.M.E. UFX
P.
Ze svého pohledu mám osobně aktuálně v merku (pokud bych musel upgradovat) Konnekt 48 nebo R.M.E. UFX
P.
a muze to byt PCI nebo PCIe? a musi to mit preampy? nebo symetricky vstupy? a je to do PC?
může to bát PCIe nebo firewire, vstupy linkový jedu přes mix takže bez preampu. ideálně zadara 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - pak by to mohlo být samozřejmě i lacinější - Delta 1010(LT) apod. Ta ESI od Parise by taky mohla být cool.
P.
P.
pardon. ja ji vymazal, protoze sem se nikde nedocet o tech vstupech. i v manualu sou jen prazdny vety. kdyztak to byla tahle: http://www.esi-audio.com/products/esp1010e/
a jestli deltu 1010, tak LT jen kdyz se smiris stim, ze z pocitace visi malo prehledny (a docela neprakticky) svazek konektoru. zase je to levny. ale mame tu obe (1010 i 1010LT) uz par let, a neni s nima v celku problem. tu LT sme kupovali kvuli tomu, ze to byla tenkrat nejlevnejsi karta s genlockem, vstupy by nam stacily 4 (deltu 44 sem mel tejden na zkousku, ale bez genlocku mi byla vcelku k nicemu).
a jestli deltu 1010, tak LT jen kdyz se smiris stim, ze z pocitace visi malo prehledny (a docela neprakticky) svazek konektoru. zase je to levny. ale mame tu obe (1010 i 1010LT) uz par let, a neni s nima v celku problem. tu LT sme kupovali kvuli tomu, ze to byla tenkrat nejlevnejsi karta s genlockem, vstupy by nam stacily 4 (deltu 44 sem mel tejden na zkousku, ale bez genlocku mi byla vcelku k nicemu).
blbá otázka, co je to genlock?
to nic, toho si asi nevsimej. jde o synchronizaci s videem (defacto se karta nataktuje podle externiho zdroje (pres synchronizer z video vstupu treba (mam k tomu Motu Timepiece)), jinak se vysledna nahravka muze delkou lisit (me to ujizdelo tak o 2-3 vteriny na hodinu videa).
Naposledy upravil(a) Paris dne 23.01.2011 1:51, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - když jen podotknu, tak se hodí mít možnost clockovat externě (WordClock nejlépe), dokáže to udělat se zvukem docela hodně (dle info z webů) a to i v případě lacinějších zvukovek
P.
P.
ta delta 1010 je za dobrou cenu, ale trochu mě zarazili konektory 6x cinch a 2x XLR s preampem. Taky jsem uvažoval směrem k malému digitálnímu mixu. Ten už má v sobě převodníky takže předpokládám že ho lze propojit s DAW a používat jako hardwarovej mix a zvukovku současně. Ale asi to bude zase za jiný peníze.
jo, to je dobra moznost. akorat ty levnejsi maji jen dvoukanalovy zvukovky ... vlastne obecne (i u zvukovych karet) je treba dat pozor na to, kolik kanalu soucasne lze nahravat. vyrobci radi prehaneji v popisech....
ještě se vrátím k původnímu tematu, vyřeší můj problém upgrade DAW ( stávající Cubase SX3) nebo to spíš neumím nastavit a lze to vyřešit? S investiví do DAV sem nepočítal.