Uprava zapojení v Telecasteru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
rudie
Kontaktovat uživatele:

Uprava zapojení v Telecasteru

Příspěvek od rudie »

Zdravim,
Máte někdo zkušenost s nějakou úpravou v schematu TELECASTERA? mám na mysli jiné hodnoty součástek, nebo nějakej switch pro jiné snímání ?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Pikus

Re: Uprava zapojení v Telecasteru

Příspěvek od Pikus »

docela zajímavej je 4 polohovej switch... N, NB - sériově, B, NB - paralelně
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Diky za tip :)

http://www.diyguitarmods.com/telecaster ... wiring.php

Např tohle zapojení....to je ono že... kde seženu ten 4poloh. přepínač? nikde jsem ho nenašel
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
loos

Příspěvek od loos »

jo to je ono...u nás se ten switch moc neprodává a všeobecně bejvá dost drahej.

Kód: Vybrat vše

http://www.rmpickups.cz/accessories.html
tady je třeba za 500,- jinak bych mrknul na E-bay tam to bude o něco míň. Nebo to vyřeš nějakym miniswitchem na kytaře navíc :wink:
Jinak mě ještě napadá, že se to dá zajímavě zapojit když máš v mezipoloze obrácenou fázi, ale mě osobně se tne zvuk nelíbí :idea: Jinak asi není nic dalšího na Tele co ozvláštňovat...leda přidat aktivku s baterkou, ale to už je velkej zásah...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ještě má něco do sebe jedna z poloh na Esquire - kobylkový snímač zapojený přímo do výstupu, bez ovládání.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90-1 píše:Ještě má něco do sebe jedna z poloh na Esquire - kobylkový snímač zapojený přímo do výstupu, bez ovládání.
není to bez ovládání natvrdo, je to jen bez Tone, ale Volume funguje normálně.

Jinak teda je to každýho věc co jak slyší atd, ale mě ta mezipoloha na teleti přijde dost neužitečná, leda tak do nějakých funky beglajtů.. Takže ňáký jestli paralelně nebo sériově jsem nikdy nezkoušel, možná před x lety..
Jako ideální bych za sebe viděl míchání poměru hlasitosti obou snímačů v mezipoloze, potem Tone.
Trochu podobně to měly původní Broad/Nocastery, akorát že tam je poměr od 50/50 až 100% zadní, a samotnej přední je zbasovanej kondíkem, takže hraje naprd.. Prostě aby to bylo od 100% neck do 100% bridge. A navíc přitom zachovat funkci Tone při samostatnejch snímačích..
I´m wheels... movin´wheels
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co se týče zapojení snímačů, prakticky vyčerpávající zapojení umožňuje S1 switch (spolu se 4 polohovým přepínačem), který je instalován na Baja Telecasteru. Kromě 3 klasických zvuků (bridge - bridge&neck paralelně - neck) nabízí bridge&neck paralelně v protifázi - bridge&neck sériově - bridge&neck sériově v protifázi. Baja Telecaster vlastním, takže zvuk můžu popsat. Sériové zapojení vlastně vyrobí ze singlů humbucker, i když vzhledem ke vzdálenosti obou cívek je to trochu něco jiného. Mně osobně se sériové zapojení na Baja moc nelíbí, je trošku zahuhlané, to už je podle mě pro zkreslení lepší samotný bridge snímač, který na Baja není nepříjemně výškový a "twangy" jako u jiných, zvláště jasanových Tele (i když při čistém zvuku twang tam samozřejmě je) nebo tenký jako u mnohých Stratů. Zato sériově v protifázi je úžasná kombinace, jasný a průzračný zvuk, přitom dost silný. Využitím zapojení snímačů v protifázi (i když HB na Les Paulu) proslul Peter Green v raných Fleetwood Mac. Je to trochu jiný zvuk, ale blíží se to. Zapojení na Baja obou sn. paralelně v protifázi už tak zajímavě nezní, ten zvuk se dost oproti zapojení ve fázi ztenčí, ubyde basů, ale je to nejlépe ze všech kombinací využitelně na simulací akustiky (s Behringerem AM 400 nebo Acoustasonic modelem na Fenderu SuperChamp XD).
Jinak co se úprav zapojení snímačů na Tele, Stratu a LesPaulu týče, doporučuju tento web:
http://www.deaf-eddie.net/drawings/drawings.html
Ten Fender S1 switch se dá někde v zahraničí objednat, ale na fórech se dost často mluví o jeho nespolehlivosti. K tomu se nemůžu vyjádřit, mám tu kytaru krátce a ne jako hlavní (trošku mě zlobí, že vintage charakter na Baja tam byl dotažen k dokonalosti až tak, že není nijak stíněná a i zapojení obou snímačů brum netlumí, jako třeba v mezipolohách na Stratu, takže na některých pódiích s blbě udělanou elektrikou nebo světly byla téměř nepoužitelná. Jinak je to super kytara. Na stínění se chystám, už mám Cu samolepicí fólii, jen ten čas najít). Já bych tu úpravu asi řešil 4-polohovým přepínačem (ten je stejně potřeba) a 1 nebo 2 (? - teď to nemám rozmyšlený) push-pull potenciometry (ty měli v Aleximu, 250k jak volume tak tone, kupoval jsem je tam loni, chci si dělat úpravy podle DeafEddieho na Stratu).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“